Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-07-2006, 01:13 PM   #1
dede
Junior Member

dede's Avatar

Default Reborn (I refuse to lose)

Pozrav!
Evo remixa jedne trip hop pesmice u orijentalnom stilu...(ili kako god bilo). Nije bas najnovijeg datuma, ali mislim da to nije bitno
Posto je pevanje na engleskom, postovao sam je vec na neke "strane" forume - i feedback uopste nije bio los

Vasi komentari i kritike u vezi stila i u tehnickom pogledu (mix,prod.) bili bi pozeljni...(i meni mnogo drazi nego ovi "stanjski")

http://www.myspace.com/krekadede

Dede
dede is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 01:35 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Reborn (I refuse to lose)

ovo je skroz ok... eventualno malo produkcija vokala, al ne mogu precizno da ti kazem jer je snimak osakacen kompresijom...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 01:46 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by dede
Pozrav!
Evo remixa jedne trip hop pesmice u orijentalnom stilu...(ili kako god bilo). Nije bas najnovijeg datuma, ali mislim da to nije bitno
Posto je pevanje na engleskom, postovao sam je vec na neke "strane" forume - i feedback uopste nije bio los

Vasi komentari i kritike u vezi stila i u tehnickom pogledu (mix,prod.) bili bi pozeljni...(i meni mnogo drazi nego ovi "stanjski")

http://www.myspace.com/krekadede

Dede

prenatrpano...groove ne radi. malo je kruto sve. `vokal linija nedefinisana..ne radi sa matricom., prostor /reverb ne radi za vokal...trube.? ja bi nesto uradio sa njima..ima ih mnogo, bizzi sve...ali glavno - groove svega nije dobar. Snimak - ne mogu da kazem nista (slusam na Mac laptop zvucniku) ali se cuje da je demo kvalitet.
ovo sve moze da se sastavi za pola sata od samplova na Ableton - u i da zvuci bolje...!!. Dajte nesto malo originalnije....
Jel sam mnogo surov?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 01:53 PM   #4
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Meni zvuci previse plitko.
Perkusije su neubedljive i slazem se da nedostaje groove.
A dodatno mi smeta onaj strings sempl koji ima uzasan attack, pa celu stvar otezava i vuce unazad.
Old 17-07-2006, 02:14 PM   #5
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Meni sve dosta dobro klapa,stvarca mi je zanimljiva,jedino ni?ta ne razumijem vokal.Produkcijski mi skroz solidno zvuči,nisam ni osjetil potrebu za nekim groovom,beat je hip-hop,a tu u 90% slučajeva opće nema groova.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 02:43 PM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by zoolander
Meni sve dosta dobro klapa,stvarca mi je zanimljiva,jedino ni?ta ne razumijem vokal.Produkcijski mi skroz solidno zvu?i,nisam ni osjetil potrebu za nekim groovom,beat je hip-hop,a tu u 90% slu?ajeva op?e nema groova.

HIP HOP - PA DA NEMA GROOVE!?!?!?
PA TO JE GLAVNA STVAR U HIP HOP-U (PORED LYRICS-a) !!! tu se sve vrti oko groove-a....
A mozda nam je definicija groove-a razlicita? Eh?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 04:51 PM   #7
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
HIP HOP - PA DA NEMA GROOVE!?!?!?
PA TO JE GLAVNA STVAR U HIP HOP-U (PORED LYRICS-a) !!! tu se sve vrti oko groove-a....
A mozda nam je definicija groove-a razlicita? Eh?
Ja pod groovom mislim na aktivnu bas gitaru,da mi svira neku čvrstu dionicu+čvrsti bubanj.Na hip-hopu postoji čvrsti bubanj,ali je bas manje vi?e slo?en na prvu i to obično mutan, dubok i ne previ?e razumljiv (slično kao kod rap-a ).Kod hip-hopa bas mi dođe posve nebitan element u pjesmi,vi?e daje dubinu i mast cijeloj snimci nego da dobro vozi.Nije previ?e aktivan obično se radi o jednoj noti na prvi kick u taktu,a ?ivost svemu daje bubanj.Mo?e biti to sve skupa drugačije,nemam neku definiciju,ja sam manje vi?e tu mjuzu tak do?ivel,nije mi posebno zanimljiva upravo zbog tog nedostatka groova kakvog volim.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 05:38 PM   #8
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Pa mislim da groove ne bi trebalo posmatrati na taj nacin.
Nebitno je sta konkretno radi bass ili bubanj, nego kakav efekat i voznju ima cela stvar na kraju.
Old 17-07-2006, 05:42 PM   #9
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Nije lose....u stvari da nema ovoliko produkcijskih i teh. gresaka bilo bi odlicno.Imas atmosferu imas trip hop logiku i to je odlicno za pocetak, ali.....dinamika ...totalno ubijena (a sa njom i energija) .sve mu nekako dodje naredjano u istoj ravni ...ok udje neki nov sempl ili instrument ali dinamike nema....dabear je potpuno u pravu za groove...fali malo vestijeg programinga...obrati paznju recimo na massive attack programing..koliko god da je tempo spor, loop i dalje dise i nosi, baci pogled malo na quantizaciju (ovaj bras bi zajedno sa basom i kickom trebao da zakiva, a ovde mi dodje mnogo mlitav)...negde imas problem. Gde si ovo mixao...zvuci prilicno osteceno bez obzira na mp3 kompresiju.Sve u svemu ima potencijala (hehe ,barem se meni svidja).....
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2006, 05:49 PM   #10
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
prenatrpano...groove ne radi. malo je kruto sve. `vokal linija nedefinisana..ne radi sa matricom., prostor /reverb ne radi za vokal...trube.? ja bi nesto uradio sa njima..ima ih mnogo, bizzi sve...ali glavno - groove svega nije dobar. Snimak - ne mogu da kazem nista (slusam na Mac laptop zvucniku) ali se cuje da je demo kvalitet.
ovo sve moze da se sastavi za pola sata od samplova na Ableton - u i da zvuci bolje...!!. Dajte nesto malo originalnije....
Jel sam mnogo surov?
Hehe , da si u pravu za sve sto si reko...jesi, al da si i surov .. ... i to stoji.
Ima ovde i estetike koja se ne meri kvalitetom mixanja, pa cak i aranziranja,a da ne pominjem to sto na nasim prostorima skoro da nema ni pokusaja da se radi nesto sto lici na trip hop..., tako da ipak treba malo i ohrabriti ovakve pokusaje.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules