|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Znam da sam vec u nekoliko navrata postavljao razna slicna pitanja ali evo da napisem nesto konkretnije sta me interesuje.
Na putu sam da kupim novi sint. Puno sam citao o mnogima na netu, imam prospekata, kataloga itd. ali osjecam da nisam u stanju sam pravilno odluciti sta uzeti jer nisam imao priliku da dublje udjem u svijet sint sprava. Ono sto mi je dosta vazno je kvalitet zvuka i tipke. Sint bi koristio u rock bendu i puno bih eksperimentisao sa efektima, zvukovima, zelim praviti svoje zvukove pa ih koristio i za snimanja nasih stvari. Isto tako bih cesto koristio i klasicne rock zvukove kao sto su klaviri, orgulje itd. i dosta mi je i u tom smislu bitna kvaliteta. (Mozda bi za ovo sto mi treba ipak trebao imati mozda dve klavijature?) *Dosta sam citao o Korg-u Triton Extreme na ovom forumu i stekao sam utisak da i nije nesto extra sint osim ako nisu narodnjaci u pitanju I da ima preizrazene visoke na live svirkama i da djeluje piskavo i zujavo... S druge strane sam dobio preporuku da bas njega uzmem jer za nizu cijenu dobijem I vise nego kad bih uzeo Yamahu motif ES (kaze da je imao motif-a). *Razmisljao sam I o Motif-u ES pa me zanima s obzirom na moje potrebe je li mozda to klavijatura za mene? *Za Kurzweil-a sam citao vecinom pohvale ali sam cuo da necu dobiti nesto extra puno koliko cu puno potrositi novca jer su veoma skupi.(za meke i precjenjeni) Napominjem da nisam imao priliku da isprobam ni jednu od ovih sprava.Triton-a extreme cu isprobati kao I Motif-a ES a za ostalo nisam u prilici. *Mozda neki drugi sint? Roland mi ne djeluje za mene ali mozda grijesim? Recimo sad gledam prospect eighty eight Nord Stage-a?? Stvarno mi je potrebna pomoc jer ne zelim tek tako da se zaletim I portosim ogromne pare a da kasnije budem nezadovoljan svojom odlukom. Help!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Teska odluka... | peraZdera | Zoran Vračević - Vrač | 1 | 13-10-2006 07:59 PM |