Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-06-2006, 06:14 PM   #1
gricko
Member

Default Konacna odluka

Znam da sam vec u nekoliko navrata postavljao razna slicna pitanja ali evo da napisem nesto konkretnije sta me interesuje.
Na putu sam da kupim novi sint. Puno sam citao o mnogima na netu, imam prospekata, kataloga itd. ali osjecam da nisam u stanju sam pravilno odluciti sta uzeti jer nisam imao priliku da dublje udjem u svijet sint sprava. Ono sto mi je dosta vazno je kvalitet zvuka i tipke.
Sint bi koristio u rock bendu i puno bih eksperimentisao sa efektima, zvukovima, zelim praviti svoje zvukove pa ih koristio i za snimanja nasih stvari. Isto tako bih cesto koristio i klasicne rock zvukove kao sto su klaviri, orgulje itd. i dosta mi je i u tom smislu bitna kvaliteta. (Mozda bi za ovo sto mi treba ipak trebao imati mozda dve klavijature?)
*Dosta sam citao o Korg-u Triton Extreme na ovom forumu i stekao sam utisak da i nije nesto extra sint osim ako nisu narodnjaci u pitanju I da ima preizrazene visoke na live svirkama i da djeluje piskavo i zujavo... S druge strane sam dobio preporuku da bas njega uzmem jer za nizu cijenu dobijem I vise nego kad bih uzeo Yamahu motif ES (kaze da je imao motif-a).
*Razmisljao sam I o Motif-u ES pa me zanima s obzirom na moje potrebe je li mozda to klavijatura za mene?
*Za Kurzweil-a sam citao vecinom pohvale ali sam cuo da necu dobiti nesto extra puno koliko cu puno potrositi novca jer su veoma skupi.(za meke i precjenjeni)
Napominjem da nisam imao priliku da isprobam ni jednu od ovih sprava.Triton-a extreme cu isprobati kao I Motif-a ES a za ostalo nisam u prilici.
*Mozda neki drugi sint? Roland mi ne djeluje za mene ali mozda grijesim? Recimo sad gledam prospect eighty eight Nord Stage-a??

Stvarno mi je potrebna pomoc jer ne zelim tek tako da se zaletim I portosim ogromne pare a da kasnije budem nezadovoljan svojom odlukom. Help!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules