|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Kupio sam BEHRINGER mixer (eurorack MX2004A) i zanima me va?e mi?ljenje o tom mixeru....jer ja ni sam ne znam....snimao sam sad jedan bend preko njega i...sve je lo?e ispalo....?uplje nekako...daleko........OK postoji jo? 2 problema...zaboravio sam snimati na vi?e od 16bita 44100khz pa je snimljeno na tolko...i novo je to da sam stavio ogromni ormar u studio....e ja sad ne znam dali je problem ormar ili bitovi ili ta mixeta koju sam kupio....prije sam imao starog kr?a Q-line koji ?u?ti i ?umi i sve to..al je ispadalo bolje nego sad sa BEHRINGEROM....ili nije u njemu problem?,,,ak je BEHRINGER bolji od starog Q-line-a, onda sam dobro pro?ao..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Na zalost, ne mogu te bas puno utesiti u vezi tvoje kupovine, posto nisi bas najbolje pazario...
Tvom nezadovoljstvu nisu uzrok ni bitaza ni sampling rate ni ormar.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Isti sam prodao za 180 EUR, i veoma sam srecan, mada sam ga samo koristio kao "remote" mixer za moj Soundcraft (sumirao povratke iz sendova)
Kada se ne dira filter, radi solidno, cisto, ali su potovi "prokrcali" posle 6 meseci, vise od stajanja u jednom polozaju (pusim u studiju) nego od "cackanja". Na zalost, kada se koristi EQ, pocinje da "metalizira" ali tako isto ne valja ni Mackie 24/8 koga sam se takodje brzo "otarasio". Izgleda da ne preteruju oni koji tvrde da nema miksera bez Engleza, pa cak i za "budget" solucije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
ja imam 4kanalnu karticu MAYA44MK II...koja kanal 1 i 2 pretvara u mic preamp ako drito ukljuci? mikrofon...tako da meni mikser treba samo kad snimam bubanj...e po?to sam zabrijao da je ovaj mikser super...sve sam snimao preko njega...(nisam nakon ?to sam snimio bubanj, mikrofon za vokal, gitare i bas u?tekao drito u komp)...pa sam mo?da tako izgubio na cijeloj snimci, a ne samo na bubnju...A vi ka?ete da dobro radi kad ne dira? EQ-ove....kad snimam bubanj...kick i sner idu drito iz mixera preko inserta van u karticu(ulaz 1 i 2), a tomovi x3 i ćinele namjestim na mixeru pa izbacim u karticu(ulaz 3 i 4) kroz main out na mixeru....tako da je sner i bas bubanj snimljen "čisto"...ali svejedno je sve nekako, ko da je limitirano i jo? se ćuje prostor vi?e nego prije na starom mixeru(onako, ne mogu dobit udarac koji kao da ti svira u glavi, već je negdje dalje)...ali to mislim da je pitanje velikog ormara kojeg sam stavio u studio da bi nakon ?to snimim bubanj, mogao ga pospremiti...mo?e biti problem i to da se desio neki povrat o kojem sam negdje ćitao....jer je meni sve izmje?ano na tom mixeru zbog monitoringa....setup je ovakav.....kick,sner preko inserta van...prelazi i ćinele preko sub-outa van(alt 3-4 izlaz)...e sad...iz kompa uđem u mixer preko stereo ulaza ( i sve instrumente + moj mikrofon za komunikaciju sa studiom pobadam u preostale ulaze na mixeru) i puknem im tipku solo....tako da svi kanali sa upaljenom tipkom solo idu na phones i ctrl room out kojeg koristim za monitoring....dali se tu desio neki povrat ili ne?to, nemam pojma...al bolji setup nisam mogao smisliti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
1. Ne znam MAYA karticu, ali ako mozes, i postoji ta opcija ISKLJUCI SOFTWARE MONITORING NA KARTICI
2. Probaj da sve slusas tako da main out iz kartice vezes na "Tape in" ili "external in" na Behringeru, ne secam se sta od toga ima, s' tim da nikako ne pritisnes tipku 2tk to mix ili slicno, jer ces zatvoriti "feedback" koji kada je niskog nivoa upravio daje takav zvuk koji si opisao, tojest cuje se u isto vreme i povratak iz karte, i ulazak u Behringer, sto APSOLUTNO NE VALJA!!!! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixer u kombinaciji sa e-mu 1212 i behringer b1 | moka | Computer Hardware | 2 | 06-12-2006 09:22 PM |
Mixer | radsoul | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 30-08-2006 01:48 PM |
Behringer UB1002 Mixer | Zid | Computer Hardware | 1 | 22-11-2004 12:09 PM |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |