|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ok,svaka cast,sve je to super,ali ja nemam novca za toliko skupe sprave da bih napravio svoj studio.Ako imam jedan par monitora nize klase,jednu creamware zvucnu,jedan akg majk,joemeek mq3,dobar komp i korg triton le,reci mi Vlado,po tvom misljenju,da li je to dovoljno uz producentsko iskustvo da se izgura jedan rock album?(naravno na nasim prostorima).
Bas me interesuje tvoje misljenje. Hvala, Pozdrav Mirko
#2 |
Member
|
![]()
Ako mene pitas, rock album bez LIVE bubnja, basa, gitare, ozbiljnog pojacala, mikrofona i dobre gl.sobe NECE MOCI.
Druga muzika-moze koliko moze. |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Jedino nemam sansu da snimim zivi bubanj,i nemam gluvu sobu.Imas li neki savet za snimanje bubnja?Za bubanj se nekako budzimo sa semplovima,4 seta bubnjeva itd itd,ali da li je gluva soba presudna?Opet kazem,to je prvi album jednog rock benda(mog),sta mislis da li je moguce izvesti takvu magiju?Ako te ne mrzi,ispricaj neki slucaj u karijeri koji si imao da si radio u "kucnom" okruzenju(ako takav slucaj uopste postoji),i kako je to na kraju zvucalo.Znaci da si imao tipa monitore,dve sprave i osrednji mikrofon.
Hvala ti jos jednom, Pozdrav Mirko
#4 |
Member
|
![]()
Mirko druze, kazem ti, nece ici. Od rock banda ocekujes da udari, da lici na ostalo sto je ta prica, a to neces cuti. Niko nije radio na dva monitora i osrednjem mica.
Moj savjet-nakucaj sve sto mozes i skupite lovu za neki studio i tu svuci svoj programing i dosnimi bubanj na klik. |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
@mirko:
moguce je za bubanj ako koristis DFH superior, na primer.... ALI, znas i sam sta je rock: nije to samo partitura koju treba melodijski odsvirati, to je energija za koju bi morao danima da klikces razne midi parametre, da bi samo pokusao da imitiras. Izvinjavam se bubnjarima: ali ja bubnjara zamisljam kao debelu svinju od 200 kila koji precizno i cvrsto daje groove i prenosi svojih 200 kila na plastike bubnja. ![]()
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() A sto se roka tice zaboravi kompjuter...Usivrajte se ko zivotinje,skupite nesto para i idite negde da vas snime "na jedan"...i to ce mnogo bolje zvucati nego da ti tu nesto programiras bubanj pa posle mesec dana skapavanja za monitorom shvatis da nista nisi uradio...nije to hip-hop...znaci bubnjar i mikrofon... |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ha- Ha! ![]() Ali inace... bubnjari su seksipilna bica puna groova (u apsolutno svemu sto rade...)koja vise nalikuju brzom gepardu jakih nenapumpanih misica. Bar moj. ![]() Nego, htjedoh reci nesto i o rock glazbi sa sampliranim bubnjevima. Uf.... stvarno tesko. Bas neki dan sam dobila neke snimke svog frenda koji je stvarno dao sve od sebe i napravio odlican materijal ali sa sampliranim bubnjevima i moj suprug (bubnjar) mu je rekao: "Da, ovakvu glazbu bi uzivao slusati da je odsvirana uzivo." Mislim da je to ono sto mozes ocekivati od tog. Ne znam, meni su bubnjevi jedna posebna tema i tamo gdje su oni od velike vaznosti NE BI SMJELI BITI SAMPLIRANI! A to je rock glazba. Ne radi zvuka sampla, nego radi nedostatka znoja po oksidiranim cinelama.... ![]() Sretno! Ali predlazem ti da poslusas od DAVID-a, novog clana s foruma, njegov band HOLOGRAM. Vrlo dobro napravljeni bubnjevi! |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Mirko.. poslusaj me.. bar u snimanju na 1.2.3 imam iskustva ako nista drugo.. MAXIMALNO se uvezbajte...
bubnjar - mora da bude dobar, da ne gresi mnogo.. neka snimi 2-3 take-a za 2-3 stvari na dan i to je to.. posle toga ne vredi nista, umor, dekocentrisanost (moze biti i mala al nema veze) i nista od groove-a... i kao sto rece vec vlado, taj isti bubnjar mora da ima dosta iskustva sa metronomom inace si na*ebo (blago receno). mozes na kraju krajeva i "tap tempo" da probas, ali u mojim slucajevima to nikad nije valjalo... pogubice ti se neko od ostalih muzicara i sta onda ? editing ne ide, milion crossfade-a da radis nije posao (radio vec, ne pricam napamet).. ![]() moj savet: sigurno imate neku garazu i neki bazicni snimac gde mozete da se isprobate. pre nego sto odlucite da puknete lovu za studio uradite sto vise snimanja mozete i kad osetis da ste spremni, kreci! to je to... samo polako, nestrpljivost je majka svih zajeba! edit: mogli bi da prebacimo ovu temu u "tehnike" na forum ? |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HOME RECORDING STUDIO - Rod Gervais | gricko | Tutorijali | 0 | 21-03-2007 09:47 AM |
Interactive Guide to Home Recording | Boskovic | Tutorijali | 1 | 18-11-2004 09:51 AM |
studio buddy - the home recording helper | SandRob | Tutorijali | 7 | 12-10-2003 02:31 AM |
Home Recording | diviner | Tutorijali | 4 | 27-06-2003 05:29 PM |