Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Goran ?impraga

Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd...

Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2008, 07:58 PM   #81
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Mala pikanterija za forumase gitarose

Quote:
Originally Posted by sinisake View Post
I Dzindzer je dobar svirac
Ne dobar - i vi?e nego odličan!
Izvanredan tehničar na instrumentu ; ali prije svega pravi gitarista.
Kad ka?em 'pravi gitarista', onda se to odnosi na gitaristu koji komponuje solo dionice i rifove da imaju melodiju i smisao, a ne suvoparna tehnička nadmudrivanja 32-jki, kao ovi noviji (unazad već i dvije decenije (ne svi!)) koje popali?e ona dvojica Amera kojima vi?e ne zna? ni ?ta sviraju : onaj Stivi i onaj ćelavi, obrijane glave kao H-M. Pfuj!
Izvrstan!
Ako me moje pamćenje dobro slu?i (a mo?da i ne slu?i ), prvo ?to je do mene bilo do?lo bilvaktile, je "Pop ma?ina - Kiselina".
Ako grije?im .
alfom is offline  
Old 07-12-2008, 09:59 PM   #82
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Evo jedan pisic gitare u MP3 varijanti.
Attached Files
File Type: mp3 rumski.mp3 (362.3 KB, 271 views)

Last edited by LACKY; 07-12-2008 at 10:11 PM.
LACKY is offline  
Old 07-12-2008, 10:17 PM   #83
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

ovo me podsjeća na onaj ton ?to onomad tra?a?e H-M za onu svoju gitarelu ala 'prljavi blues' . Sale, eto recepta : pitaj Lucijana
alfom is offline  
Old 07-12-2008, 11:36 PM   #84
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hahahahah.. shto si se okomio na mene.. sad cu chujem.. btw, neshto sam istripovao oko pinka.. onda nisam ni chuo za stari.. hahaha.. a i taj novi nije tolko nov jbg..

poz
HeatMan is offline  
Old 07-12-2008, 11:42 PM   #85
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

recimo da sam tako neshto mislio, samo dosta prljavije na tranzijentima.. mada ima mi previshe bassa za ono shto sam ja hteo..

jesi stavljao mic u centar laki? mislim, moze to sa eqom da se sredi.. jeste snimali preko DI-a uopshte? olakshava posao, ako vam ne legne gitara u mix..

mislim, znam da to znash al ne znam dal ste razmishljali u tom smeru il je sve vec prorachunato..?

poz
HeatMan is offline  
Old 09-12-2008, 12:01 AM   #86
slowstar
Pro Member

Vidim sve "vrvi" od P.C. (Windows) racunara, pa tako i treba, jer oni drugi su samo "fancy" i elitisticki, jel' tako?
Pozdrav Lacky-ju, i cestitke na "odbrani" starijih, mada se u neku ruku slazem sa Arthurom i NEKIM njegovim stavovima. U vreme kada smo mi bili mladi, nisi na primer mogao da nadjes iole pristojnog bubnjara i basistu, pa ukoliko si hteo da odradis neki "finiji" projekat, morao si iste da uvozis iz Slovenije ili Makedonije, jer tvrdim: tada NIKO u Beogradu nije znao ljudski da svira bubanj i bass. To je i bio definitivni razlog zasto sam kupovao grrrrdne drum machine i drum module, jer ako nemas para da platis Ratka Divjaka da dodje iz ljubljane, ili Carlija Novaka (Basista, i danas jako dobar) nisi skoro nista mogao da uradis sa ovdasnjim basistima i bubnjarima - nema izuzetaka, u to vreme SVI su bili mediokriteti u najmanju ruku. Druga je stvar sa autorima pesama, ponekim aranzmanom, i (tadasnjim) mogucnostima produkcije. Nemoj molim te samo da poneki serinjaju kako se ne pruza sansa mladima - UPRAVO SUPROTNO, nikada nije bilo bolje i lakse. Po postovima vidim da ste nadobudni, puni sebe, i da mislite da mnogo znate, kao i da ste talentovani.
Drugarski, sa najboljim namerama vas molim da to sto mislite bacite odmah u vodu, i da stalno imate na umu jednu komponentu, koju velika vecina od vas nema, a koja je ubedljivo najvaznija: I S K U S T V O!!!!!! To je najjace oruzije u bavljenju muzikom, i pored toga sto mladost ima svoja jaka oruzija, kao sto je talenat, zivotna energija, zelja za uspehom, i narocito kod mladih bubnjara takozvana "inervacija" koja se sa godinama gubi. Citajte pazljivije sta su postovali Lacky i Idekius, mudre su to glave, o sebi da ne govorim, vec sam prilicno ispljuvan zbog svoje borbe za dobre racunare...
Secam se mudrosti moje pokojne taste, koja je mojoj (bivsoj) zeni cesto govorila "Dete moje, gde ti fircas, ja sam stepovala" - to povodom "soljenja pameti" Lacky-ju od strane mladih "genijalnih" producenata. Divno je biti mlad i nadobudan, ali ovo sto imam u glavi, a vazno je da sam shvatio i koliko ne znam, i pored svih prednosti, NIKADA ne bih zamenio za samu mladost
Old 09-12-2008, 12:07 AM   #87
sinisake
Junior Member

Dobro, sve je to u redu, ali to (iskustvo) Riblju corbu ne cini mnogo boljim bendom.
sinisake is offline  
Old 09-12-2008, 12:49 AM   #88
slowstar
Pro Member

Tu se potpuno slazem, nikada muzicki nisu bili nesto specijalno, a Bora je toliko za...o sa svojim klero-nacionalistickim stavovima da nemam reci...
Old 09-12-2008, 12:58 AM   #89
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

mislim ovo je odgovor tipa "uradi ti bolje" i "budi poznatiji od njih"..

i ceca je najpoznatija zena sa estrade pa ima jednu slushljivu (i nishta vishe) pesmu.. i ona ima iskustva i svega..

edit: ovo se ne odnosi na chorbu.. oni su daleko od cece naravno..

pozdrav

Last edited by HeatMan; 09-12-2008 at 01:02 AM.
HeatMan is offline  
Old 09-12-2008, 03:54 AM   #90
idekius
Mason

idekius's Avatar

Samo da pitam ne?to?
Hoćete i ovu temu da vučete u bezveznom pravcu, a taman je lepo krenula?
Stvarno me ne zanima ko i ?ta misli o Bori, Ceci, itd... radi se o gitarama... pojačalima itd... Imate pričaonicu za budala?tine...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules