|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Pro Member
|
![]()
Ne dobar - i vi?e nego odličan!
Izvanredan tehničar na instrumentu ; ali prije svega pravi gitarista. Kad ka?em 'pravi gitarista', onda se to odnosi na gitaristu koji komponuje solo dionice i rifove da imaju melodiju i smisao, a ne suvoparna tehnička nadmudrivanja 32-jki, kao ovi noviji (unazad već i dvije decenije (ne svi!)) koje popali?e ona dvojica Amera kojima vi?e ne zna? ni ?ta sviraju : onaj Stivi i onaj ćelavi, obrijane glave kao H-M. Pfuj! Izvrstan! Ako me moje pamćenje dobro slu?i (a mo?da i ne slu?i ![]() Ako grije?im ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Pro Member
|
![]()
Evo jedan pisic gitare u MP3 varijanti.
Last edited by LACKY; 07-12-2008 at 10:11 PM. |
![]() |
![]() |
#83 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Moderator
|
![]()
hahahahah.. shto si se okomio na mene..
![]() ![]() poz |
![]() |
![]() |
#85 |
Moderator
|
![]()
recimo da sam tako neshto mislio, samo dosta prljavije na tranzijentima.. mada ima mi previshe bassa za ono shto sam ja hteo..
![]() jesi stavljao mic u centar laki? mislim, moze to sa eqom da se sredi.. ![]() mislim, znam da to znash al ne znam dal ste razmishljali u tom smeru il je sve vec prorachunato..? poz |
![]() |
![]() |
#86 |
Pro Member
|
![]()
Vidim sve "vrvi" od P.C. (Windows) racunara, pa tako i treba, jer oni drugi su samo "fancy" i elitisticki, jel' tako?
Pozdrav Lacky-ju, i cestitke na "odbrani" starijih, mada se u neku ruku slazem sa Arthurom i NEKIM njegovim stavovima. U vreme kada smo mi bili mladi, nisi na primer mogao da nadjes iole pristojnog bubnjara i basistu, pa ukoliko si hteo da odradis neki "finiji" projekat, morao si iste da uvozis iz Slovenije ili Makedonije, jer tvrdim: tada NIKO u Beogradu nije znao ljudski da svira bubanj i bass. To je i bio definitivni razlog zasto sam kupovao grrrrdne drum machine i drum module, jer ako nemas para da platis Ratka Divjaka da dodje iz ljubljane, ili Carlija Novaka (Basista, i danas jako dobar) nisi skoro nista mogao da uradis sa ovdasnjim basistima i bubnjarima - nema izuzetaka, u to vreme SVI su bili mediokriteti u najmanju ruku. Druga je stvar sa autorima pesama, ponekim aranzmanom, i (tadasnjim) mogucnostima produkcije. Nemoj molim te samo da poneki serinjaju kako se ne pruza sansa mladima - UPRAVO SUPROTNO, nikada nije bilo bolje i lakse. Po postovima vidim da ste nadobudni, puni sebe, i da mislite da mnogo znate, kao i da ste talentovani. Drugarski, sa najboljim namerama vas molim da to sto mislite bacite odmah u vodu, i da stalno imate na umu jednu komponentu, koju velika vecina od vas nema, a koja je ubedljivo najvaznija: I S K U S T V O!!!!!! To je najjace oruzije u bavljenju muzikom, i pored toga sto mladost ima svoja jaka oruzija, kao sto je talenat, zivotna energija, zelja za uspehom, i narocito kod mladih bubnjara takozvana "inervacija" koja se sa godinama gubi. Citajte pazljivije sta su postovali Lacky i Idekius, mudre su to glave, o sebi da ne govorim, vec sam prilicno ispljuvan zbog svoje borbe za dobre racunare... Secam se mudrosti moje pokojne taste, koja je mojoj (bivsoj) zeni cesto govorila "Dete moje, gde ti fircas, ja sam stepovala" - to povodom "soljenja pameti" Lacky-ju od strane mladih "genijalnih" producenata. Divno je biti mlad i nadobudan, ali ovo sto imam u glavi, a vazno je da sam shvatio i koliko ne znam, i pored svih prednosti, NIKADA ne bih zamenio za samu mladost
#87 |
Junior Member
|
![]()
Dobro, sve je to u redu, ali to (iskustvo) Riblju corbu ne cini mnogo boljim bendom.
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Pro Member
|
![]()
Tu se potpuno slazem, nikada muzicki nisu bili nesto specijalno, a Bora je toliko za...o sa svojim klero-nacionalistickim stavovima da nemam reci...
#89 |
Moderator
|
![]()
mislim ovo je odgovor tipa "uradi ti bolje" i "budi poznatiji od njih"..
i ceca je najpoznatija zena sa estrade pa ima jednu slushljivu (i nishta vishe) pesmu.. i ona ima iskustva i svega.. edit: ovo se ne odnosi na chorbu.. oni su daleko od cece naravno.. pozdrav Last edited by HeatMan; 09-12-2008 at 01:02 AM. |
![]() |
![]() |
#90 |
Mason
|
![]()
Samo da pitam ne?to?
Hoćete i ovu temu da vučete u bezveznom pravcu, a taman je lepo krenula? Stvarno me ne zanima ko i ?ta misli o Bori, Ceci, itd... radi se o gitarama... pojačalima itd... Imate pričaonicu za budala?tine...
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mala pomoc | equlibrium | Computer Hardware | 3 | 19-11-2008 08:49 PM |