Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-01-2006, 10:19 PM   #71
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: zavr?na obrada zvuka

Sad, bezveze sto se ja guram kad me niko nista ne pita, ali Manley, nije mislio na tebe.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 10:35 PM   #72
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley
Ja sam nekoga vredjao? Na nacionalnoj osnovi?
Mislim da smo krenuli pogresnim putem...ja ne zelim da ti odgovorim jer se osecam da me prozivas, a ti ces moje cutanje okrakterisati ne znanjem....ostavicu odgovor za drugi put kada se situacija smiri i mozemo normalno da razgovaramo!

Pozdrav
Eee... cool ;-)
Manley, ovde se uopste ne radi o tebi...
Znam na sta mislis, ali 1000% Max nije mislio na tebe... meni je to savrseno jasno...

Nadam se da ce Max potvrditi, ili demantovati ovo sto sam rekao....
Old 30-01-2006, 10:37 PM   #73
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Nedim76
Well od Jugoslovena se ne moze nista bolje nit ocekivat, to je za vas uobicajeno, nije kod vas u pitanju znanje.

Na ovo sam mislio , a ne na tebe .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 10:41 PM   #74
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Na ovo sam mislio , a ne na tebe .....

Pozdrav
aha, izvinjavam se...moja greska...nisam mislio nista lose!

Pozdrav
Manley is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2006, 10:47 PM   #75
Max
Pro Member

Mozemo li sad nazad na mastering ......

1. Upotreba reverba ( da se ne sjebe punch ) ....( posto siroki reverbi takodje voma kontrafaziraju , ali ih je lako skloniti sa basa , mada meni nikako ne uspeva da mi ne " ramazu " pesmu , tj da ne izgubim tesko steceni punch ..... iako napravim veliki , mali , ritmicki ili bilo koji drugi predelay i igram se sa svim stvarima u reverbu )

2. Upotreba chorusa preko side chaina ( koji chorus , sta ga trigeruje , koje vrednosti .... spori lfo , odredjene frekvencije ???? )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 01:12 AM   #76
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

Default Re: završna obrada zvuka

Max inace imas p.m.
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 05:34 AM   #77
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Manley, nemam utisak da je situacija ba? tako o?tra. Nije da pratim svaku temu, i ?ta ko pi?e, ali ako neko preuzima na sebe da obja?njava ne?to nekom trećem, onda preuzima i odgovornost za to, kao i u svakodnevnom ?ivotu. AKo neko pita kako se ne?to radi, a ja počnem da obja?njavam, i pri tome ka?em neke stvari koje su netačne (ili bar zvuče kao netačne), onda ?ta, ispada da niko ne sme da me ispravi od regularnih članova jer , ne daj bo?e to je teror nad novim članovima. I ako ćemo realno, setimo se kako je počelo sve ovo na ovoj temi, prvi čovek pita, onda mu Nedim obja?njava, i onda Max ispravlja ono sa čime se ne sla?e kod Nedima. Sad je znači Max kriv i ubuduće mora da razmi?lja ?ta da napi?e da neko ne pomisli kako se on i?ivljava i misli za sebe da je pametnjaković? ?to se tiče ostatka zajebancije, ajmo realno, da nije postojala osnova za zezanje na račun post-a, ne bi ni do?lo do zezanja, nije specijalni hobi ljudi na forumu da idu unaokolo i čim neki novajlija ne?to napi?e a svi udri po njemu. Jednostavno, da ponovim jo? jednom, ako čovek ne?to tvrdi treba da bude i spreman da to argumentovano odbrani pred drugima koji se ne sla?u, i da ne shvata to kao lični napad.
dusane dragi, nisan ja reagira radi max-a. ne radi toga sto ja njemu ne bi smi rec, nego zato sto je on odgovori na pravi nacin. na forumu se trebaju vodit ostre rasprave i razminjivat iskustva, kad netko 'nije u pravu' (a sto znaci 'bit u pravu'?) treba mu to argumentirano dokazat, ali s nekim se pausalno sprdat nije ok.
ja san vec napisa da ne mislin da je netko napravi smrtni grih, niti dramatiziran, samo san upozori, jer kad lavina krene...
nedim nije zasluzi da mu se kaze da nema pojma, a ima jos membera koje se svaki put neargumentirano poklapa jer se prima njima ima predrasude.
nije ok ni kad pojedinac terorizira vecinu, ali u ovemu slucaju sigurno nije o tome ric.
Old 31-01-2006, 06:29 PM   #78
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Koliko znam, extremne mazohiste nemamo ovde... Hvala na predlogu, barem ja te necu poslusati
Nitko te ni ne prisiljava.Bio je to samo predlog.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 06:35 PM   #79
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
nedim nije zasluzi da mu se kaze da nema pojma, a ima jos membera koje se svaki put neargumentirano poklapa jer se prima njima ima predrasude.
nije ok ni kad pojedinac terorizira vecinu, ali u ovemu slucaju sigurno nije o tome ric.
Da tu si u pravu,al ja se nisam mogao suzdrzat.Nekad to moze i kostat,al najmanje i najvise u ovom trenutku sto mogu,mogu se javno po drugi put ispricat,al isprika tesko mjenja misljenje.
Old 31-01-2006, 06:50 PM   #80
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
a i sto u ovemu poslu znaci 'biti u pravu'!?
Sta znaci biti u pravu?Nije bio u pravu kad je rekao da je cubase bolji za mastering od wave laba.S obzirom da je u pravu,makni wave lab sa kompa i manje projekte mastriziraj u cubase-u,ili ih nemoj masterizirat.Ruku na srce,ti taj dio posla dobro mozes odradit(nije nikakva zafrkancija ili nesto drugo,ozbiljno mislim).
A sto se Boba tice....mnogi mogu procitat,naucit napamet,pa po forumima prodavat pamet,a ako netko nesto ospori...samo mu reci..."Procitaj knjigu od ..... ta i ta stranica,pa ces vidjet da je tako.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules