|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
Moj odgovor svemu tome je :
INDUSTRIJA SE PROMENILA - sad su tu shareholders, vlasnici koji ocekuju neke pare na one koje su ulozili...bendovi i artisti vise nemaju 3 ili 4 sanse kao pre..ako prva ploca nije hit - slobodni su ! PUBLIKA SE PROMENILA - nema vise one nepoznate "magije" koja je obavijala bendove i artiste..sad se SVE o nima zna ili sazna za 5 minuta (sve je online) sve stare pesme mogu da se cuju i skinu i preslusaju za 5 minuta i isto toliko brzo zaborave.. Overload informacija na sve strane i to jako utice na sve ...na biznis, na muziku na bendove na (novi) ristup svemu..itd itd... UKUSI I MERILA SU SE PROMENILA - sa novom publiko dolaze novi ukusi i merila...stari recepti i sabloni ne rade..isto je i sa biznisom. itd itd itd...
![]() |
#62 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Da, sve se promenilo. I istorija jeste najbolja učiteljica ?ivota pod uslovom da joj se postave prava pitanja. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#63 |
Pro Member
|
![]()
Klinci vise ne slusaju muziku
vec igraju video-igre... zato nema para u muzickoj industriji $ ulaže se u interakciju i dzaba ga sve. Oculus Rift je na pragu planetarnog opsedanja a Fejsbuk je za to dao 2 "biliona" dolara sto kaze DaBeer, odnosno 2 milijarde. Niko vise nece znati za Hendrixa, osim ako je 3D implementiran premixovan renderovan Last edited by silicon science; 11-09-2014 at 07:52 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
I ?ta sad?
![]() |
#65 |
Senior Member
|
![]()
Blog da mu du?u prosti...AMIN.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Cudno ja bas imam utisak da se priprema teren za vracanje petorke sa instrumentima kao glavne fore.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
Eto, znači da sam bio u pravu kad sam ubeđivao članove benda da nam fali jedan čovek.
![]() |
#68 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Danas od benda ?esto o?ekuju da prakti?no radi sve sam, nekad ?ak i nakon ugovora sa ku?om. A jasno je da bend ne mo?e da isfinansira u svojoj po?etnoj fazi vrhunskog producenta ili zakupi reklamni prostor u magazinima. Stvara se neka vrsta zatvorenog kruga u kome bend ne mo?e da izgura sebe da bi bio popularniji a niko ne?e da ulo?i u njega jer jo? uvek nisu dovoljno popularni. Zatim, ?ta sa stilovima muzike koji nisu toliko blizu pop senzibiliteta? Tu se sad ve? radi o mom shvatanju, pa mo?da mi zaklju?ak nije ta?an, ali rok mainstream je ve? godinama nepromenjen. Da li je osnovna razlika u tome ?to bi pre dvadeset godina izdava?i podr?ali neku stilski objedinjenu grupu bendova i prakti?no izgurali neki talas, neki pod?anr, ili zaista eto odjednom niko ne pravi druga?iju, sve?u muziku? Da li nema novih planetarnih rok zvezda velikog kalibra zato ?to novi bendovi zaista ne umeju da naprave dobru pesmu, ili je neki drugi razlog u pitanju? Za?to samo matorci i dalje prave pare? Da li bi danas bilo mogu?e da, kao ?to je bio slu?aj sedamdesetih, bendovi imaju po nekoliko albuma koji nisu bili uspe?ni iza sebe, da bi tek sa tre?im, ?etvrtim albumom uspeli da postignu uspeh? Quote:
Zna se ta?no koliko ko?ta bend odre?ena stvar. Pri?aju ljudi, ?ale se. Ne?e niko direktno re?i "Dao sam toj i toj osobi toliko para", ali od intervjua do foruma koje pratim, ima? ljude koji konkretno ne mogu da pre?u taj prag koji bi ih izveo iz opskurnosti tre?e muzi?ke lige. Drugo, kako mo?e? da ka?e? da je "uvek bilo i ostalo", kada obojca znamo da je model posla uvek ranije bio da se bendu da konkretna pozajmica maskirana u honorar, od koje se finansira snimanje albuma, video, producent itd. a zatim se bendu to "skida" od novca koji zaradi album u prodaji. Pri tome diskografska ku?a finansira marketing. Ko ?e danas i koliko ?esto da na bazi vere u uspeh, nepoznatom bendu da da u ruke par stotina hiljada dolara? Evo nedavno sam ?itao intervju sa (ne se?am se imena ali mogu mo?da da na?em ako je bitno) poznatim radio DJ-om koji je pomenuo da mu se jednom ?ak desilo da mu stigne paket sa novcem i disk, bukvalno. Kao, u dana?nje vreme vi?e nije tako jer izdava?i nemaju para, ali i dalje DJ ima zapravo 5% slobode da pusti ne?to ?to mu se svi?a, sve ostalo je dirigovano. E sad, mo?da svi ti ljudi la?u, pa sam i ja slagao pi?u?i. Naravno, mo?e bend ili pojedinac da gura pri?u i ovako sa odre?enim uspehom, ali postavlja se pitanje da li bi pre dvadeset godina to i?lo lak?e. Postoji jedna objektivna prednost dana?njeg vremena, a to je ?injenica da mo?e? ne?to raditi sa muzikom i iz neke provincije, a ranije si prakti?no morao biti u muzi?kim centrima da bi ne?to uradio, to je na primer sjajno. Ali ne mo?e? lako pre?i taj poslednji prag, postati "velik" jer za to treba mehanizam koji mo?e samo izdava? da ti da, ako ?eli. Da dodam ne?to: Mo?da postoji nesporazum ?ta ti podrazumeva? kao "uspeh" i "veliki bend" a ?ta podrazumevam ja. Da bi bend zaista ostavio ne?to iza sebe, on mora da u jednom trenutku postane JAKO popularan. Svi "klasici" rok muzike su uglavnom imali trenutak velike popularnosti. Postoji mnogo onih koji su izdavali neke albume, svirali turneje, ali ako nisu makar u svom ?anru, u jednom trenutku napravili "bum", danas su skoro zaboravljeni. A taj poslednji korak, za to je upravo potrebna danas ta ma?inerija. Po?to je nema, opet ?e rok doga?aj godine da bude novi album U2, ili ne?to nalik tome, ?to je zapravo ?alosno. Problem postoji, objektivno, a ti, ne slagao se sa mnom, ili sa izvorima odakle sam ja pokupio informaciju, nisi ponudio obja?njenje, samo si napisao "nije tako" i "mo?e". Ali d?aba ti ka?e? "nije tako" i "mo?e bend" kad ne mo?e, kad na terenu nema novih velikih bendova i mainstream rok scena izgleda kao najgora ?abokre?ina.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 11-09-2014 at 12:51 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#70 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Evo pogledaj ovo: http://www.blabbermouth.net/news/nex...cord-12-hours/ I ?ta ?emo sad, kako nikog ne interesuje muzika?
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odlican blog - Audio Musings | Everbeatz | Razno | 0 | 08-06-2012 11:24 PM |
Studio Construction blog | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 13-07-2010 11:23 AM |
Evo jedan zanimljiv blog | Danny Lou | Razno | 0 | 10-11-2009 01:25 AM |