|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#62 |
VIP Member
|
![]()
ma cista 0 (nula) za temu, razmisljanja i "diskusiju".. alo narode? Sta vam je?
Jel ste SVI toliko dokoni da se mlatite oko ovakve besmislene teme????
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
Muzika je isproducirana tacno onako kako treba da zvuci,sad neko slabije cuje pa pojaca neku frekvenciju,a neko voli malo vise bass-a pa pojaca,a neko voli malo manje bass-a pa smanji!Ako bih ja sad uradio neku pjesmu sa vise niskih i visokih frekvencija,onda masa hi fi starih zvucnika to nebi reprodukovalo kako treba,oni su tako napravljeni da bi eventualno zamaskirali neke slabije producirane pjesme i da bi sve zvucalo toplije,jer nije svaki producent vrhunski!Posto sad vecina ljudi vec ima svoje zvucnike koji su hi fi,nemozemo da ocekujemo da ih svi zamijene i kupe neke flat monitore!Isto tako kad bismo unijeli malo vise niskih tonova u pjesme onda bi neki manji zvucnici imali problema i mozda bi krcali kad bi se pojacali,ito tako izgubili bi nesto i od snage jer niski tonovi bi onemogucili da mix dise.U ostalom neko voli samo da drma bass a neko voli kristalno cist zvuk ,tako da je najispravnije drzati se sredine i raditi mixeve koji su savrseno izbalansirani sa frekvencijama,pa ko kako voli neka kasnije koriguje sa eq
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
nove stvari! | horton | Promocija radova | 26 | 11-09-2011 05:41 PM |
Trazim par stvari | saleizkraja | Kupujem/trazim | 2 | 26-01-2011 03:53 PM |
Naajljep?i komentar za va?a djela? | ANITA | Razno | 28 | 23-12-2006 02:16 AM |
Defragment: Tri nove stvari na ...! | Defragment | Promocija radova | 17 | 17-12-2004 04:36 PM |