|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Member
|
![]() Quote:
E bravo, potpisujem do riječi... kao da imaju preset koji uvijek pale kod određenih izvođača.. Ja imam znači minimalnu opremu ali se isto ugledam na najveće, recimo PRINCE, kod njega je svaka stvar drugačijeg zvuka a kamoli album... Ja volim stvarno najrazlilčitije zvukove bubnja, obožavam stari funk sound, pa iako mi je većina bubnjeva u 80im užasna, opet ima jako dobrog zvuka, The Police, G N R, U metalu IRON MAIDEN, ukus mi je stvarno šarolik.. recimo PRINCE mi je vrh općenito u glazbi, ali mi je njegov zvuk bubnja u prvoj polovici 80ih ogavan... ali zato poslje nenadjebiv u 90ima kad je sjeo debeli MICHAEL B. to je to.. pa onda cijela grunge scena mi je super produkcija.. brendan o brien i ekipa, onda da ne zaboravim RHCP i jedan od najslađih zvukova bubnja i snare-a SPIN DOCTORS two princess... Da se vratim na temu... Ajmo malo o pojedinim elementima koji su sve majkovi dobri, od najjeftinijih do malo skupljih... KICK (unutra i vani ili sub) SNARE - (gore dole) HI HAT - OVERHEAD - ROOM - Last edited by tex viler; 24-03-2011 at 09:46 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
Ja verujem da bi si morao nabaviti te oktave, ceo zvuk je u overima to i sam znas... to sam hteo pored svega da napisem gore gde sam odustao od pisanja, jer sam se smorio.
Elem, kad sam pricao o funk-u nisam mislio na James Brown-a, nego na milion drugih koji su snimali po getoima itd u ko zna kakavim uslovima... Jesu snimali na traku i to, ali FF800 nije djubre konvertor, ne vidim problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
Meni se najbolje pokazala Glyn Johns tehnika. Stavim Rode k2 jedno 85cm iznad snera, okomito prema sneru da gleda otrplike između snera i bas pedale. Imam neki Cad LDC koji stavim 30 ak cm iznad indijanera i da preko snera gleda u fus, a vrh mora biti udaljen od snera identično kao i prvi OH.
Cad ide u panorami 100% desno, a K2 50% lijevo. Ako ti je bubanj dobro poštelan i soba koliko toliko dobra, tu imaš 95 % zvuka gotovo. Još uzmem akg d12, ili čak ribon sve češće i stavim ga na bas bubanj, e sad gdje ovisno o tome koliko hoću da mi bas bubanj bude napred u slici, a obično ga ne želim jako, pa idem i do pola metra od njega. Na sner ako treba staviš jedan shure 57 (ja stavljam akg d19 ili akg d190 ili sennheiser 441) i s njim kontroliraš blizinu snera u slici, a možeš se i sa EQ igrati. Meni ovako snimljen bubanj zvuči savršeno, a treba ti maksimalno 4 kanala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
VIP Member
|
![]()
He, pratim ovu diskusiju već neko vreme pa moram malo da dosolim
![]() @tex Kao ?to je masa ljudi već rekla - overheadi su najva?niji da bi bubanj zvučao kao "instrument", a ne kao "zbir elemenata". Dakle, ulo?i novce u dve uparene Oktave. Na tvom mestu, ulo?io bih novce i u jo? jedan GA 73 identičan onom koji već ima? (ne znam da li je tvoj fabrički ili modovan) i koristio ta dva preampa za OH ![]() ![]() ![]() Hint za raspored OH mikrofona u slučaju da treba da budu "glavni u slici": gledaj da ih postavi? tako da vazdu?na linija koja ih povezuje bude ?to vi?e okomita na liniju koja povezuje kick i snare, da bi kick i snare bili ?to vi?e u sredini. Nije nu?no, ali ume da bude jako korisno. Slika govori vi?e od 1000 reči, ovako nekako: ![]() U odnosu na stvari koje sam do sada pisao na ovom forumu ispada da skačem sam sebi u usta, mada nije ba? tako. Ja bih se lično trudio da nađem nekih 6-7k? od sponzora pa oti?ao sa bendom u studio da snimim album, sa producentom i snimateljem. Jako verujem u podelu zadu?enja i odgovornosti, i u u?i koje ne pripadaju članovima benda. Posle bih sa istim tim bendom gledao da sviram ?to vi?e i da zarađujem pare za ?ivot od tih svirki, ali to sam samo ja. Ipak, koliko god da sam matori drkad?ija i zanovetalo, mislim da svako treba da radi onako kako njemu prija, a ne onako kako "treba da se radi". Uoastalom, pričamo o muzici a ne o mostogradnji. Pozdrav, Vasa
![]() |
#65 |
MAO
|
![]()
+1 na sve
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]() Quote:
Dobio sam od prijatelja M audio pro fire2626 na kori?tenje dok se ne proda pa bih mogao preko njega da nadoknadim koji kanal ako bude kompatibilan.. on radi kao standalone pa bi mogao onda tomove preko njega recimo i preko adat opcije spojit na RME.. nadam se da će radit.. testirat ću ovih dana sa mikrofonima koje zasad imam čisto da vidim jel sve funkcionira.. sljedeća investicija je definitvino par OKTAVA MK012 pa neki mic za KICK, neznam bi li AKG D112 bio dovoljan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
MAO
|
![]()
d112 jedino i priznajem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
opet ja kontriram.... meni je apsolutni favorit Audix d6, od svih sprava sto lice na mikrofon (planiram probati betu 91, to verujem da je vrh)
![]() |
#69 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.rumski.com/forum/showthre...620#post302620
![]() |
![]() |
#70 |
Banned
|
![]()
To se zove konstruktivnost,svaka cast Znak.Jedna traka,hiljadu reci.Pozzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Snimanje bubnjeva | awacs | Dejan Vučković | 39 | 21-12-2009 03:33 AM |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |