|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Ivan Lekic
|
![]()
Tubetech poco je opasan comp i vredan je kupovine ..
Mislim da je forumu potrebna nova tema, kako doci do dobre produkcije, dobrog mixa a pre svega dobrog snimka .. u moru pluginova, ljudi se izgube, na kraju opet vide da i sa svim tim hiljadama eura koliko kostaju pluginovi a imas ih za DZ, opet nema dobrog mixa i dobrog zvuka.. a problem nije u pluginu .. Kako do dobrog mixa,zvuka? Mnogi nisu svesni da je odgovor na to pitanje sve vreme ispred njih ali niko u to izgleda ne zeli da veruje .. stavka pluginovi i alati za rad.. logic,cubase,protools i sl.. je na zadnjem mestu .. 1. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za snimanje (studio) 2. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za mix (kontrolna soba tj.rezija) 3. Monitori na kojima se slusa, i kvalitetan lanac opreme do kompjutera .. koji je kompjuter,da li je mac ili pc.. ove ili one brzine.. ni to nije toliko bitno za sam zvuk .. 4. i na kraju moze se reci pluginovi i sve vezano za soft .. E sada svi se hvataju za stavku br.4 .. i misle da je tu kljuc svega .. Bilo bi lepo da je tako .. onda bi svako mogao da radi i bude u poslu ![]() Postoje neizbezne predispozicije pa sve ostalo .. ne moze sve da se radi iz spavace sobe sa jakim racunarom i brdo skupih pluginova Malo sam skrenuo sa teme.. ali eto i ja da kazem nesto povodom novog plugina.. verovatno nije los kao ni sve ostalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
lepo receno ali opet ljudski faktor je tu najbitniji ...
![]()
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 26-02-2011 at 11:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Ivan Lekic
|
![]()
Jes, sve mora nekako da se poklopi .. jedno bez drugog ne ide.. ali opet pluginovi su najmanje bitni posto je to tema,plugin, bitni su , ali ne toliko koliko se predstavlja u ovoj temi.. milion njih me zvalo da me pita jesam li probao ovaj duende i sta mislim
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
Dobar muzicar sa dobrim instrumentom + dobar aranzman = 80% dobre produkcije.
Od govneta se pita ne pravi, ako i napravis bude govnjiva. Izvinite na plasticnom i prostom ptikazu al tako je. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
MAO
|
![]()
jedino što sam zaključio u svom životu na temu tajni dobre produkcije je - ISKLJUČIVO mozak čovek koji producira. Tehnika zapravo jedva i da ima ikakve veze, procentualno gledajući. Manje više isto kao što nećeš sazidati kuću iako ti neko da sve alate i materijal, ako ne znaš kako se to radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Ivan Lekic
|
![]()
Pa naravno, sve je bitnije od samog plugina.. to je sustina
p.s. i to je tacno za kucu, ali kucu takodje neces sazidati bez alata,ili ako je dobar majstor snaci ce se nekako, ali pitanje da li bi bila kvalitetna kuca ![]() ![]() Ovo sa muzicarima,pevacima,aranzmanima apsolutno .. Samo sam hteo da skrenem paznju ostalima koji se raduju izlasku duenda, da to nista drasticno nije za radovanje, osim jos jedna skupa alatka u sistemu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
meni realno u plug-in svetu fali jdan doobar gate za bubanj, koji sam mozda nasao u Duendeu..... sve ostalo je dovoljno dobro, vec....... ipak je to samo software
![]()
![]() |
#68 |
MAO
|
![]()
A šta fali kjaerhus golden audio gate-u? Ili onaj sonalksis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
verovatno fale meni zivci da ih namestim
![]()
![]() |
#70 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
E al dobro OFF kaže! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije baš na snare-u, a na vokalu je užas. I tako u krug. Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Baš radi! Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Duende Native | milos | Audio Software | 14 | 06-09-2010 10:26 AM |
SSL Waves native i duende verzija | yali | DSP forum | 11 | 25-10-2009 11:41 PM |
SSL Duende | Gianfranco | DSP forum | 5 | 03-09-2009 10:54 AM |
SSL Duende.... | puRe | DSP forum | 58 | 26-01-2008 11:43 PM |