|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Moderator
|
![]()
pa evo ti novi elemental
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
Ne mogu da poredim zvuk zadnjeg Elementala i Elementala uopste sa stvarima na kojima ja radim, recimo ne mogu da uporedim Elemental i zadnji album Reakwon-a recimo, ili Azada ili Prodigy-a sa HNIC albuma ili Infamous Mobb-a, ako razumes me sta ocu da kazem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Moderator
|
![]()
kapiram.. ali ono shto ne kapiram je:
zashto reche "komercijalni hiphop album"? uglavnom, ja serem.. chekamo njegov odgovor.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Heatman-ov song jo? nismo zavr?ili, prvi master koji sam napravio nije takav kakvog je očekivao, tako da če napravit jo? neke ispravke u miksu pa ču ja napraviti novi master. Danas ču verovatno zavr?iti jo? jedan song za Rumski. Inače od hip hopa radio sam par stvari, vi?e manje slovenačkih i dva strana albuma koji nisu nikad iza?li zbog "sample clearance" problema. Producirao/miksao/programirao sam Ali En-ov album Smetana za frende, masterirao nekoliko pjesama na poslednjem albumu od Koste , par singlova od lokalnih bendova/izvodjača (mr.Tado, DPek,DeepFloyd...) nekoliko abstract hip-hop stvari koje su zavr?ile na različitim kompilacijama (Puna Syndicate, Yanoosh, DJ Borka....). A puno nekih imena sam zaboravio..... ![]() Toliko za sada, Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
|
![]()
Evo mastera od ELF-a - Familia Loca.
Tempo je 126 - edit je napravljen na 16 taktova. 1. original miks 2. moj master na istoj glasnosti 3. moj master na max glasnosti 4. original Familia Loca master http://www.rumski.com/clanovi/Famili...resistible.zip Svi komentari su dobrodo?li, i rado ču odgovoriti na pitanja u vezi masteringa ove pjesme. Pozdrav, Gregor P.S. uskoro uploadam jo? ostale stvari..... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Moderator
|
![]() Quote:
jako mi se svidja...stereo slika lepo proširena...donji spektar-ukroćen a jak...punch baš kakav treba u techno-u...glasnoća na mestu...sve je za pohvalu...ko zna-zna ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Pretpostavljam da si odstranio u niskim neki spektar koji je malo gushio kompletnu sliku,poshto mi sad zvuchi rasterecenije,shto mi se svidja.
Kick je takodje definisaniji,josh jedan +. I deluje mi da (za moj ukus) ima malo manje srednjih nego u originalu. Ako nije tajna,koji si lanac sprava/plugova imao? Ukupno,jako lepo bije! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Moderator
|
![]() Quote:
PSP Neon HR (Linear phase HPF) - Brainworx Bx (M/S clean up) - CS HEDD DA - CS IBIS - ESE Transcomp - Summit Element 78 - CS STC 8 - SPL Pass EQ - CS HEDD AD + Tape simulation - Slate Digital FG-X Kod tvog originala je više srednjih jer je distorzija od "limitiranja/maximiziranja" prilično velika....ali guši groove i punch....nisam mogao postiči takav efekt a da ostalo ne nastrada....i kod moje verzije su srednji puno čišči , po mom mišljenju to bolje funkcionira kod tog songa... Evo screen shota "clean-up" Eq-a, prilično sam čistio low i low mid spektar, bilo je malo preprljavo i neke resonancije su uzimale previše energije...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mastering. | Hepek | Mastering | 72 | 12-01-2011 07:30 PM |
Mastering Q | karingalo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 02-04-2009 03:56 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
mastering | nunuk_t2L | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 10-08-2007 10:59 AM |