|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Moderator
|
![]() Quote:
hallo Mozes koristi ovaj absorber ali je mozda bolje napraviti panal absorber. Ovaj absorberje je naj bolje za mozda frekvencije izmedju 200 i 400Hz. Ako pristanes na ovaj absorber samo pripazi da su ti ostre ivice. I molimte m reci kako sei dosao na frekvenciju 120HZ.. Pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Member
|
![]()
Ovde sam došao do 120 kombinacijom brojki, izabrao 18mm za debljinu iverice (standardna širina), udaljenje od zida (širina vune + 10 cm) i menjao širinu daske i udaljenost između dasaka dok nisam dobio 120.
A na zvučnicima sam provalio tako što sam eq-om skidao sve frekvencije redom dok nisam isekao onu koja mi smeta, pogledao i zabelešio 120.
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
bilo je priche da ako se snima vokal dublji npr. muski....i ako soba rezonuje i to udje u snimak da se tesko cisti cak i sa lo cut filtrom
imao sam takvo iskustvo pa me zanima koji bi absorber bio dobar da ubije jeku pri snimanju muskog dubljeg vokala u sobi .....posto muski glas ide i do 80 hz dole ? pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Banned
|
![]()
Superchunk,najjednostavnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
Azmafon od 1,8 cm ima masu od 900 grama po metru kvadratnom
ja sam racunao da u 11 cm debljine ide oko 6 tabli od 1,8 cm sto povecava tezinu na 5,4 kg po m2 tezina azmafona:http://www.azma.rs/azmafon.php da bi pokrio niske vokale a to je cca 78 hz evo sta sam dobio: |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Pro Member
|
![]()
e sad me zanima da li ovakav absorber deluje skroz usko ili vata od ...do?
takodje ovde daju preporuchene visinu i shirinu, e sad kolko to mora da se isposhtuje, tj. moze li se malo oduzeti na rachun visine a da se proshiri? pozdrav p.s. meni za moj vox treba od 82 hz do 330 hz EDIT: sad procitah da je denis napisao da deluje na siroko, eto moje konkretno pitanje je kako pokriti od 80 hz do 330 hz sa jednim dva tri? absorbera
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 27-04-2009 at 09:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
trazim allternativu za superchunk jer mi treba prenosno reshenje
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#59 |
Pro Member
|
![]()
vidis toga se nisam setio
tnx boggy mada ako ovaj proracun gore pije vodu sa 24 table azme bi imao dva panela gorepomenutih dimenzija kod superchunka strenice 50 tj. hipotenuze 70cm bi otislo 25 tabli za metar visine. e sad nisam pametan sta je bolje tj sta shire vata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Moderator
|
![]()
Superchunk
pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Absorber, pitanje | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-06-2009 11:22 AM |