Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2008, 11:01 AM   #51
Koshpa
Member

Default Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)

Posto ste ionak napisali da je bubanj rastiman onda to nema veze. I malo manje patroniziranja molit cu.

http://www.saecollege.de/reference_m...ges/Tuning.htm

Quote:
Originally Posted by Koshpa View Post
Naravno da nemre proc bez pocetnih problema!
Ljudi kak zadamfat kick? naime stavio sam deku unutar kicka ali se ona nakon par udaraca pomakne i ne vrsi svoju funkciju. kako ju zakocit?
Hvala na odgovoru....

Last edited by Koshpa; 01-04-2008 at 11:04 AM.
Koshpa is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 11:21 AM   #52
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)

tako je.
Google sve moze.
Moz i nac devojku preko toga, i postati tata.
a ima i ono Images, pa ima i slika! i to u boji !
wow
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 11:30 AM   #53
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Prvo treba da shvatis da je bubanj akusticni instrument, najcesce izradjen od drveta koje je predvidjeno da rezonira kad neko udari palicom po plastici.

Ima vise nacina da se rijesi problem mrdanja dampinga u kicku. Evans EQ Pad (koristi Google) je jedan od metoda, a mozes i sam da smislis nesto slicno.

Da te nebi dalje patronizirali, ostale odgovore da potrazis kod nekog drugog.

Uzivaj, srecan rad.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 12:50 PM   #54
Koshpa
Member

OMG Zaista vesela i friendly atmosfera ovdje. Decki ne brinite sve sam uspio rjesiti, jer za razliku od vas koji radite u idealnim uvjetima ja se nekako uspjevam snalaziti, to je odlika inzenjera.
UGL. Topic moze pod lock, a ja cu vas o tijeku snimanja izvjestavat negdje drugdje na ovom forumu...
Old 01-04-2008, 01:01 PM   #55
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Koshpa View Post
Decki ne brinite sve sam uspio rjesiti, jer za razliku od vas koji radite u idealnim uvjetima ja se nekako uspjevam snalaziti, to je odlika inzenjera.
jes, to si dobro rekao. ne znamo da radimo pa smo na idealnim pozicijama

uzivaj i radi.
pozzz
Old 01-04-2008, 01:10 PM   #56
Koshpa
Member

Vidio sam tvoj rezime i zaista je impresivan! Ali nisam vidio da imas iskustva sa snimanjem extremnije glazbe.
Old 01-04-2008, 01:38 PM   #57
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

fala. Ne preveliko studijsko iskustvo, bilo je i toga, ali mostly live, tako da znam problematiku. A Arthur i Dvuckovic su mnooogo cesce imali dodira sa tom materijom, it's no harm poslusati ih i probati (a ako valja, i usvojiti) savete. Meni jedino nije jasno "trazis savet" pa onda kad ga dobijes opletes po istom. Dobronamerni ljudi, daju dobronameran savet, i onda naidju na Rezistonz, pa kako bi ti reagovao?? Bolje ne traziti savet, ako ces javno da ga demantujes, a pritom ga daju prilicno iskusni ljudi
... mada cini mi se da je najbolje da kad ti bubnjar trazi dobar sound, reci mu "NE DAM" jbg kazes "NE DA da se busi rupa (ne kontam, pa ne svira jazz), NE DA kintu za plastike..." e ti njemu NE DAJ ZVUK

pozz
Old 01-04-2008, 01:48 PM   #58
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
... mada cini mi se da je najbolje da kad ti bubnjar trazi dobar sound, reci mu "NE DAM" jbg kazes "NE DA da se busi rupa (ne kontam, pa ne svira jazz), NE DA kintu za plastike..." e ti njemu NE DAJ ZVUK

pozz
Znas ti posto je taj zvuk....eee, to bre kosta, a i trosi se, pa ga treba cuvati
Old 01-04-2008, 01:49 PM   #59
Koshpa
Member

Ma pa nebi postavio tek toliko, naravno da cu prihvatit savjete i jesam one koji si unutar mojih manevarskih sposobnosti. Ne pada meni napamet da mu ja, ili mi kao bend idemo kupovat nove opne.
A oduzit cu mu se tako sto mu sve elemente osim snera odtriggat, a to posebno mrzi.
Old 01-04-2008, 02:03 PM   #60
bole
Member

natopi deku u kadi, toplom vodom . ostavi malo da se izcijedi. ali malo. onda stavi u bas bubanj.

u ovom slucaju se stavljaju najlonske kese na mikrofone da se ne ostete ...prskanjem deke...

ako su udarci toliko jaki da i potopljenu deku pomjeraju onda uzmi deku i zakucaj ekserima u bas. desetka najbolje radi. s desetkom dobijes dobar efekat i prozracan zvuk bas bubnja.

ako to ne uspije . promijeni bubnjara!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules