|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#52 |
Pro Member
|
![]()
Ja na to gledam kao dobronameran savet, i mogu da ga iz svoje koze potvrdim. Od ljubavi se ne zivi, makar to bila ljubav i prema muzici.
Pazi, ti sad mozes da se zezas koliko hoces, koliko imas, potrosis, sta mozes da kupis od opreme - kupis, a za koju godinu...... dodje vreme za formiranje porodice. Dalje ti je jasno
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
Dobro ok ali koji je konkretan savet? Batalite psy trance i radite samo "ono od cega moze da se zivi"?
![]() |
#54 |
Member
|
![]()
Ako sam razumeo poruku, a mislim da jesam, onda moram da vas iskritikujem i zahvalim se svima vama "uspelim muzicarima i producentima" na inspiraciji i motivaciji koju sirite oko sebe napusavajuci pocetnike i uzdizuci sebe i svoj uspeh iznad svega. Mrzim ljude koji "ne mogu da se bakcu sitnim ljudima i njihovim sitnim problemima". Zasto ste uopste dolazili na forum? Da biste velicali svoj nezasiti ego?
pfff...... Insiprisete kao Srbija!
![]() |
#55 |
MAO
|
![]()
@dabear Nije gosn. Cukic vise na Metropolisu, dao ostavku, svasta se ovde desava
@Max - Wikler ne pravi muziku, on JESTE muzika ![]() ![]() @ Idekius - Ljudi, prosla su ta vremena, idemo dalje, ako nista drugo, pozicije su se malko resetovale, a novije generacije su bile previse mlade tada pa ih nije potkacilo sve to... znam to jer se dosta druzim i radim sa mladjim generacijamam, i srce mi je puno kad vidim koliko dobrih ideja i entuzijazma za borbu ima.. ovo je vreme dobro kao i bilo koje drugo za tu borbu, a Sila je sa nama i u nama! i u novom SSL-u, mada je to samo za grand-dzedaje ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako se neko upusti u "profesionalni" svet, pre svega pricam o muzici koja je tema, nista nece napraviti, realno, ako pre toga nije ziveo zivot lika kome je muzika bila zadovoljstvo. Savetovati momka (pretpostavljam) poput Nesbo-a i slicnih na taj nacin je smesno, jer svako ima pravo da sanja svoj san, koji ce i li nece ostvariti! Ako momku psy-trance pricinjava zadovoljstvo, a ocigledno da da, to je jedini nacin da napreduje, da nesto stvara i nesto nauci! Lekcije koje ovde deli sumnjiva ekipa (koja se krije iza svojih nickova, a da pritom niko ne zna gde je posisala svo tu silnu pamet- OFF, ne mislim na tebe licno, iako ne znam ko si zaista i sta si radio) nisu konstruktivne niti mogu da posluze kao dobronamerni saveti! Licemerno je iznositi svoje predrasude, pa cak i stavove i blokirati i sputavati neciju zelju da se necim bavi. Nije svakome cilj u zivotu da radi Ricky Martinu WW major izdanje, neko se prosto zadovoljava daleko sitnijim stvarima, pa se zato ne mogu sloziti ni sa Vrachem! Uostalom, ni on sam nije radio Ricky Martina ili neko major izdanje. Opet kazem, nista licno, ali mnogo ste se pretripovali sa ciljevima, pogotovo REALIZACIJOM. 1998. godine, od kada ovaj posao radim zvanicno sa Nebojom, pod pseudonimom ATELJE TRAG, nismo napravili nas prvi home setupo sa idejom i ambicijom da pravimo "hitove" celoj estradi, vec sa namerom da se dobro zajebavamo, da pravimo neke nase zajebancije i tripove (uglavnom nekomercijalne) i da RADIMO ONO STO VOLIMO!!!! A to sto se dogodilo da je neko cuo neke nase extravagantne stvari (tada) i prepoznao potencijal u njima i to sto nas je zvalo preko 45 klijenata (i niko anoniman medju njima) i to sto smo do dana danasnjeg uradili takvu kolicinu izdanja i pesama, nema nikakve veze sa JASNIM CILJEM i ODLUKOM (a slutim da je nesto slicno bila poenta vase tanke price), vec iskljucivo sa opustenim pristupom poslovanju i odredjenim kvalitetom koji su svi ti ljudi i kompanije prepoznali! Da zakljucim, ne znam ko je vecina ljudi ovde na forumu, dugo sam i sam prisutan, ali svojim imenom i PREZIMENOM (ajde, skoro), ali deliti takve mudrosti i savete mladjima, a da pritom retko ko i zna ko ste i iz koje perspektive sve to pricate! Ovde ne mislim na Vracha, iako prica o "ribicama i planktonima u akvarijumu" ne da ne pije vodu... Jer ziveti u Londonu svakako nije isto sto i biti ajkula... E sad, to covek nije rekao, ali plasim se da svi, manje vise, ostavljate takav utisak. A ajkule nazalost niste, kao ni ja... Ali se licno ogradjujem od "planktonskih" epiteta... A vi razmisljajte vise o sebi, svojim pozicijama, "uspehu", a ne o PSY-TRANCE klincima "na pogresnom putu"! Pozdrav!
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 11-10-2006 at 11:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Da! Bas to! nemam nista protiv da se bavis muzikom kod kuce (a i napolju), samo nemoj da se posvetis tome 100% u mladim godinama, jer ces se posle kajati za izgubljenim vremenom! Znam da zvucim kao neki deda ili tata, ali to je istina! Radi muziku paralelno sa nekom skolom (samo nemoj da studiras to - ako si mislio na uvrnutu muziku!) , cekaj da se stvarno desi nesto veliko vezano sa muzikom, pa tek onda razmisli sta dalje.. Dobar savet je dobar savet! Sad sto se nekome takav savet ne svidja ili ga smatra pogresnim, to je druga stvar... Ovde klinci sa 21-22 godine vec rade, imaju svoje kompanije, ili ako su u muzici vec su poznati inzinjeri ili sviraju u nekom poznatom bendu! Oni svi u poredjenju sa nama krenu mnogo ranije (sa 16 godina) i dok se mi budalimo, oni vec cepaju...dok mi provalimo kako se radi house ili trance, oni vec postali svetska imena...itd.. Problem je (kao i uvek) sto mladjarija nece da slusa...pa bar da poslusa nekoga iz iste struke, ali ni to nece!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Vrach, procitaj post iznad... Nema svako ambicije kao ti... Ako su manje, daleko manje, a ostvari ih, on je srecan i ispunjen covek! Zapamti to... Ne mora svako da ima apetit poput tebe ili mene! Isto tako, ako odsanjas suvise krupne stvari, a zivot se svede i sa 40 na snove o njima, onda si, prijatelju, u KURCU! Pozdrav... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
VIP Member
|
![]()
Bas to (po drugi put!)
Vec sam nekoliko puta potencirao, de se ljudi sa foruma ne zavaravaju cinjenicama da sam uradio toliko i toliko mikseva / produkcija i da zivim od toga u Londonu...Sve to kad se sabere i podeli sa brojem godina ulozenih u to i provedenih ovde nije bog zna sta!! Da sam se oslonio 100% na to, dosad bi umro od gladi, ali muzika uspeva da pokrije svoje (velike) troskove, obezbedi nesto za tehniku itd...druge stvari prave pare za zivot. Niko nije spominjao ajkule nigde?! I pored svega ovoga, ja sam jos uvek mala maca ovde... A ni ja nisam krenuo u to da zardim pare..zezali smo se kuci, uvrtali dugmice, ljudima se svidelo, zvali, rekli Peri, pera reko Lazi, Laza zvao Djoku i tako se to sve desi.. I ovde isto, kad pocnu da zovu puno, onda znas da je nesto dobro pa dignes cenu, jer ce vce za 6 meseci da se pojavi neko bolji pa da bar uzmes nesto u medjuvremenu... I pored svega, ne mogu da prezalim prvih 8 godina, kad sam dosao ovde koje sam izgubio radeci glupe poslove - nije bilo ni govora o muzici!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ako nista drugo, bar sam se nagledao i naslusao raznih slucajeva, presao preko gomile ugovora, i video drugu stranu koju malo ko vidi. A snovi se vremenom menjaju...neki rastu, neki se smanjuju..sta vec. Najvaznije je da spoznas svoje mogucnosti u datom momentu, spoznas sta znas i mozes i sta ne znas i ne mozes. Kad se to racisti, sve je lako... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe.. | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 09-03-2007 01:20 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |