|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Aha to na insertu kanala... Ja sam to znao raditi ali sam dobio dojam da signal nije toliko prirodan, tojest a je to obi?no provla?enje snimljenog cleana kroz drive. Drugim rije?ima ?inilo mi se da snimljeni clean zvu?i kao obi?an clean, bez sustaina. Zna?i kao da sam snimio clean bez i?ega da pogoni gitaru, zna?i obi?an clean, a ne onaj sa feedbackom i sustainom.. Pa sam po?eo stavljati direkt na input kanal kao insert, jer je tako prirodan feedback i sve se pona?a poput pravog poja?ala. Samo, ?to snimi? to i ostaje. Ako tko bolje razumije routing u cubase sx-u, neka ka?e ima li kakve razlike u ove dvije metode? Ja sam stekao dojam da ima, pa zato i ne koristim vi?e tu va?u metodu. Ako je to samo moj placebo efekt, bilo bi dobro da to netko ka?e, jer bi vra?anje toj metodi sa insertom puno PUNO olak?alo stvar i u?inilo mnogo fleksibilnijom za obradu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako ne modifikuje? kasnije zvuk i zaista ima? na kanalu ono ?to je i ulazilo u karticu kako mo?e biti razlike?
Uostalom, kako bi onda svi radili reamping, i jeste su?tina u tome da snimi? ?ist zvuk. Placebo rulez ![]()
![]() |
#53 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ina?e kako bi radili reamping? Odjeljuju di boxovima signal, a reamping, posebnim boxovima. ![]() Bit je svega da se dobije clean signal koji se pona?a kao onaj pod distrozijom, zna?i da ti vra?a feedback u ?ice, da ima sustain od hi gaina, i da se tako snimi, samo clean. Ako ti snimi? obi?an clean, koji se pona?a kao obi?an clean i njega provu?e? kroz jaku distorziju to zasigurno ne?e imati ucinak kao prirodno djelovanej iste te distorzije na gitaru. A ako ti snimi? taj clean signal koji si ti uhvatio distorzijom, taj sustain, onda ce to biti potpuno isto. Ja npr.znam 2 producenta u Rijeci koji u svojim studijima odvajaju signal sa eskternim spravama,jedan signal ide u poja?alo, drugi u komp, ali u komp ulazi clean signal sa sustainom uzrokovan radom poja?ala na drugom signalu. Mada obadva rade i u cubase, i nintendu i sonaru npr. Oni su me i prvi upozorili na reamping i tehnike istoga. Ali bi volio znati da nije placebo ipak. ![]() Jeli shva?a? na ?to ciljam? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Morao sam pre?i na 44.1, svaki samplerate vi?i od toga mi onemogu?uje rad. Tebi je lako kad samo amplitube koristi? hehe, ja sam za svaku gitaru kad sam radio po va?oj teoriji, stavljao, i kjaerhus co, i voxengo tube amp, i tubescreamer+marshal simulaciju, i voxengo harmony eq, e sad zamisli kako mi je onda komp radio??? ![]() ![]() ![]() ![]() Sad ve?inu toga metnem u input kanal i tako u?tedim snage. Da objasnim ovo od gore ?to me zanima malo jasnije. Zna?i --------------------------------------------------- Da li amplitube, kada se stavi na insert u kanalu, obra?uje direktno clean signal te vra?a feedback u gitaru kao ?to radi kada se stavi u input kanal,, ili jednostavno obra?uje signal koji se prvo zapi?e na HD pa onda ode u amplitube? Malo sam se krivo izrazio, da ka?em ovako--da li je taj clean koji ostane zapisan na HD-u, signal prije nego je oti?ao u amplitube na insertu? Zna?i netaknut fizikom amplitubea? Po nekoj logici je. U tom slu?aju Amplitube bi samo mogao posluziti za lak?e orijentiranje u sviranju ali signal koji bi se na taj na?in uhvatio ne bi bio realan prirodan clean signalsa sustainom koji izlazi iz gitare kada je nadistorzirana. Zna?i ciljam na o?uvanje sustaina. Na to ja ciljam. Eto to me zanima. Tko zna detaljnije routing u cubaseu i kako to funkcionira sa tehni?ke strane neka ka?e. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Kao drugo, razumem ja tebe jako dobro, ali ja gledam na reamping kao na re?enje za to da se u ku?noj varijanti snime gitare, pa da se posle srede da budu za nijansu bolje odlaskom u neki studio, i ozvu?avanjem poja?ala. Ipak manje vremena ode na to da se uradi reamping, nego da se sedi u studiju i snimaju sve gitare. Za to ?to ti pri?a? je potrebno da snimam gitare kraj pravog, otpanjenog poja?ala, da bi postojala interakcija, a to ispada kao oksimoron, bar za mene li?no. Ako ve? imam vremena da snimam gitare kraj poja?ala, imam gluvu sobu, imam adekvatno poja?alo, ?ta ?e mi onda uop?te reamping? Snimi?u odmah gitare ta?no tako kako mi je potrebno sa poja?ala, taj DI signal mo?e eventualno da poslu?i kao neki backup, ali u principu znam ?ta mi je potrebno odmah, ne treba mi. Ako se ta clean gitara snima ku?i kroz neki preamp ili DI, potpuno je svejedno, nema nikakve specijalne interakcije... ![]() By the way, mnogi ni ne smatraju tu "interakciju" ne?im bitnim, vrlo ?esto se gitare snimaju (kada postoje uslovi) tako ?to bend svira a kutije i glave su u odvojenim prostorijama. Quote:
![]() ![]() Elem jo? jednom, ako snima? u ku?noj varijanti gitaru, isto ti je. Ako snima? kraj ozbiljnog otpanjenog poja?ala, zna?i ono, struja, interference, talasi ovo ono, onda ima smisla govoriti o uticaju poja?ala na ton gitare i odvojiti neki DI signal koji ide pre poja?ala, jer ?e on sam po sebi biti druga?iji od toga da si direktno kroz preamp ubo gitaru u karticu. Ne?e toliko mnogo ali trebalo bi da postoji mala razlika. Isto je zna?i na input kanal, ili na insert, to je sve digitalija, a to ?to ti govori? je ta?no ali u analognom domenu, i to opet samo pod odre?enim uslovima. Jel smo se sad skapirali ? ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ma sjedne? uz audio monitor odfrlji? ga do kraja pa ?e? vidjet interakcije sigurno ![]() Mo?e se srediti i feedback na ve?im distorzijama ali riskira? dobre odnose sa susjedima heheh. ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() Ma jesmo, sad se razumijemo. Ti si ciljao na ku?ni rad iskljucivo i prakti?nost, ja sam sa druge strane ciljao na teoriju reampinga kao takvu i njenu problematiku... Mogli smo se shvatiti i bez ovolikih postova odma. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
Pa mogli smo, al ?ta sad, dosadni smo ko i svi gitaristi, stalno ista pri?a gitare, gitare, poja?ala opet gitare i tako to
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Mason
|
![]()
E, za snimanje suvog signala sa distorzijom, reverbom i bla, bla, bla u slusanju ti je Pulsar zakon. Latencija 0 i bez ikakvog opterecenja procesora...
Nego, da ne otvaram novi topic za to, Dusane, mozes li da mi objasnis razliku izmedju americkog i japanskog fender-a. Ja imam jazz bass special iz tih nesretnih godina kada su Ameri prodali firmu Japancima. Zadovoljan sam gitarom i nemam nameru da je menjam...lepo radi... dok ne bude kinte za MusicMan Sting Ray, 7ender ostaje kod mene... U cemu se on razlikuje od Americkog prethodnika i naslednika? Da li je razlika u drvetu, elektronici, ili i jednom i drugom? Pitanje je upuceno tebi, jer verujem da su te zanimale takve stvari...
![]() |
#59 | |
Member
|
![]()
Izvinjavam se sto ovako upadam u raspravu, ali ovo mi je bilo vrh vrhova!!!
![]() Quote:
![]() Konzole su zakon za audio produkciju!!! ![]() A sad ozbiljno - sto se tice interakcije gitare i pojacala, to je samo feedback, tj. mikrofonija koja, ako se iskontrolise, ima veliki kreativan potencijal u svirci. To se moze dobiti (ne na istom nivou, naravno) i snimanjem na kompu tako sto se svira blizu pojacanog monitora... Mada, druga stvar je bitna - ako se snima clean signal, on je uvek samo to - clean - i ne moze se ta interakcija dobiti nikakvim reampingom, posto u toj proceduri nedostaje jedan kljucan element u celoj toj prici, a to je gitara (tj. njeni magneti koji i proizvode sve to)... poz p.s. Cini mi se da je ovo moj prvi post ove godine (a mozda i malo duze), eto sta mi uradiste sa nintendom ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vidi stvarno, i nitko od nas nije primjetio da sam napisao nintendo ![]() Eh Du?ane, zar ni ti? hihi Ma ?to fali nintendu?Imam doma super comp i odlicno radi ![]() Super mario ima izvrstan routing 6 bitnog zvuka iz igrice ![]() Shooting ducks je fenomenalna igra hehe. C64 NE?U NI GOVORITI..A 128 tek hehe .. Ma jasno je, mislio sam na nuendo ali se valjda omaklo, doma tu i tamo koristim nuendo 2 za manje zahtijevnije stvari, jer ima podr?ku za 192 khza, ?to cubase sx 2 na?alost nema ,kroz skoro vrijeme bi trebao i raditi zvuk za amaterski film frendova na n2, horror naravno ... ![]() Ma neka nuenda a i nintenda ![]() Quote:
Zato i koristim metodu insertiranja softwera na input kanal. Ali samo na jakom gainu se osjeti razlika. Snimanje uz slu?alice upravo zbog toga i ne prakticiram, radije odvrnem monitor. A za ovo drugo.. Ako cilja? na to da se uistinu ne mo?e dobiti prirodan zvuk pu?taju?i clean kroz poja?alo, tu se i sla?emo, jer nema prirodne interakcije, magneta/?ica, u pravilu je i rije? o drugom poja?alu itd itd.....ali ljudi opet sve vi?e koriste ovu tehniku radi fleksibilnosti i ona ima sigurno svojih prednosti u stilovima gdje nema pretjeranog utjecaj feedbacka i gdje se koriste manji driveovi... P.S. Evo sad sam editirao ovaj post jer sam vidio da sam napisao nunedo umjesto nuendo.Stvarno imam problema sa brzim utipkavanjem tog imena , a ?to bi tek bilo da si vidio da pi?e nunedo umjesto nuendo u ovome postu?ajoooj heheh. Ehe vidim ima jo? gitarista ovdje i to dugokosih ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitaristi | SumAnuT | Razno | 10 | 02-11-2006 08:59 PM |
gitaristi.... | P4tULjAk^GTR | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 07-04-2005 11:47 PM |
Pomo? ..pomo?...Pomo | idvi | Computer Hardware | 4 | 02-08-2004 05:56 AM |