Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-06-2010, 05:46 PM   #41
avantgarde2
Junior Member

Default Re: Procesor zvucne karte

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Pazi, ja sam poredio fast track pro i moju ultru 8r koja je bila bolja u testu. M-audio fast track ultra bi trebalo da je ista po kvalitetu zvuka kao ultra 8r, stim da je kuciste drugacije.
Hvala na pomoci Shigumicu. Sad stvarno ne znam koji AI da kupim. Da citiram Sergeja Trifunovica iz Munja "Ovo je sve tako konfuzno"
avantgarde2 is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 08:16 PM   #42
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by avantgarde2 View Post
Hvala na pomoci Shigumicu. Sad stvarno ne znam koji AI da kupim. Da citiram Sergeja Trifunovica iz Munja "Ovo je sve tako konfuzno"
Jos nisi uzeo interfejz ? Pa sta cekas, bog te, ako ti treba uzmi bilo koji od ovde pomenutih, neces se zeznuti. Ako kupujes svoju prvu ozbiljnu kartu, uzmi neku za koju mozes da skrpis kintu. Shvatices sta ti jos treba ili ne treba kako budes ulazio u ovaj posao, ne moras niti mozes kupiti nesto sto ce biti u isto vreme jevtino, dobro a opet nesto sto ti sto posto odgovara. Tek treba da izgradis misljenje o ovoj materiji, zato uzmi nesto ne preterano skupo... Radice svakako. 150ak evra je nista u danasnje vreme...
Old 17-06-2010, 02:10 AM   #43
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Jedno pitanje za psionica i za sve ostale na ovom postu,ajmo ekipo,dajte mi misljenje i praksu,puno ce mi valjati?Ti,psionic,posto vidim da si ljubitelj prog housa,izmedju ostalog,otkloni mi dilemu i reci mi po tebi kome dajes prednost Audiophile 192 ili DELTA 66?
Koja je razlika u zvuku i koja ima bolje konvertere?Da li je Dual Core na 3Ghz uz podrsku 3 Gb Rama dovoljne potpora?Win XP 32 bit by the way...Razlika je minorna,svega nekoliko evra,Audiophile ima midi i direct monitorski izlaz a ova 4in/out i breakbox.Ali razlika u praksi i zvuku me interesuje.
Slusam vas...
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2010, 07:32 PM   #44
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ja nisam cuo Audiophile 192 na delu, a Deltu66 imam na poslu. Delta ima prilicno dobre drivere. Prilicno transparentan zvuk i podrsku kako za OSx tako i za Windows - sve od xp sp1 32bit do Win7 64bit. Maksimalni podrzan sample rate 96KHz - na audiofilu je 192 KHz - sto znaci da ima mozda i bolje konvertore od Delte. Delta je njihov pro audio proizvod, dok na sajtu pise da je Audiophile naslednik delta proizvoda. Sve u svemu Audiophile ima MIDI, noviji DSP i novije konvertore (192KHz),ali i manje ulaza/izlaza. nisam ga video na delu, ali sudeci da pise da je naslednik Delte, moze samo da bude bolji od nje. Deltom sam bio zadovoljan (definitivno najbolji konvertori za te pare), rock solid drajver, podrska za sve OSe, tako da sa njom neces puno pogresiti. Auiophile nisam cuo, ali po karakteristikama na papiru, definitivno je bolji. S/N ratio im je odlican, zvuk prilicno tvrd i transparentan i u poredjenju sa MOTUom koga imam kuci - sasvim malo zaostaje za njim u punoci zvuka...

Pominjao se ovde i E-Mu, kako njegovi konvertori dobro zvuce, ali M-Audio ima definitivno bolji drajver sto znaci rad bez glavobolja i padanja sistema, kao i future-proof rad, a svedoci smo 64bitne navale plug inova...

Generalno problem i sa najboljim karticama i low noise performansom je bila u tome sto nije bilo moguce apsolutno ponistiti radio interferencije sa CPUa i ostalih komponenti dok je kartica u samom kucistu. Zato su presli na outboard audio interfejse, konektovane na USB ili FW i dobili znatno bolje odnose signala/shuma (s/n ratio). U pocetku su neke kartice trazile resenje u breakout boksevima, na taj nacin udaljavajuci sam audio izlaz od kompjutera. Trebalo bi da te kartice imaju za nijansu bolji zvuk od onih na kojima su konvertori na samoj PCI karti.

Dual core na 3ghz je bila i moja masina u studiju, ali definitivno spada u stariju generaciju... Radice to OK, ali broj plug inova ce biti dosta ogranicen. Ako ces raditi na Windowsu 32bita, vise od 3 GB memorije ti ne treba. Procesljaj ovde na forumu teme u vezi toga...

Last edited by psionic; 19-06-2010 at 08:20 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2010, 02:37 PM   #45
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
m-audio i e-mu mozes naci u artistu u bg ili novom sadu, robu saljemo i brzom postom tako da ne moras da dolazis ako ti nismo blizu.

mozes pogledati i sledece kartice..

presonus audiobox usb,

focusrite saffire 6 usb,

i ako ti treba firewire pogledaj tc konnekt 6..

u svakom slucaju javi nam se telefonom, mozemo da preporucimo i druga resenja ako ti ova ne odgovaraju.

poz
lesha is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2010, 04:01 PM   #46
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
robu saljemo i brzom postom tako da ne moras da dolazis ako ti nismo blizu.
e ovo nisam znao! Koliko kosta postarina otprilike recimo za emu1212m ? Jel se jos placa onih 3% na iznos posti ako se salje pouzecem ? i jel moze varijanta da se uplati na racun pa posaljem skeniranu uplatnicu da ustekam tih 3% ako moze
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2010, 05:28 PM   #47
avantgarde2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Jos nisi uzeo interfejz ? Pa sta cekas, bog te, ako ti treba uzmi bilo koji od ovde pomenutih, neces se zeznuti. Ako kupujes svoju prvu ozbiljnu kartu, uzmi neku za koju mozes da skrpis kintu. Shvatices sta ti jos treba ili ne treba kako budes ulazio u ovaj posao, ne moras niti mozes kupiti nesto sto ce biti u isto vreme jevtino, dobro a opet nesto sto ti sto posto odgovara. Tek treba da izgradis misljenje o ovoj materiji, zato uzmi nesto ne preterano skupo... Radice svakako. 150ak evra je nista u danasnje vreme...
Ma Psionic, poslusao sam te i hteo sam da kupim Deltu 66 o kojoj si mi pricao. I bese ona na nekom popustu u Artistu za 103e pre neku nedelju ali sam se zajebao samo tako! Zvao sam Artist cini mi se u petak da proverim za cenu i oko isporuke, ali nisam narucio iz prve jer sam to popodne bio poprilicno zauzet. Nazvah u subotu da narucim, a akcije vise nema
Posle toga mi se nije davalo 160e za nju...

Lesha pitanje jedno. Zar nisu Presonus audiobox usb i Focusrite saffire 6 usb 1.1 USB uredjaji?
I odlucih se ovih dana da kupim M-Audio Audiophile 192 ali je u Mitrosu nema na lageru a kazu da je 12900 RSD. Pozvah naravno i Artist ali je vi prodajete za 14900 RSD. Te cene mi dodju malo napucane jer vidim da se na Thomann-u prodaje za 118e http://www.thomann.de/gb/maudio_delt...ophile_192.htm.
Mada, uzeo bih je ja kod vas u Artistu, ne zalim tih 3000 RSD vise, ali mi ovi iz Mitrosa rekose da se strpim malo jer im dolazi sad uskoro i ipak su za 2000 RSD jeftiniji.

Last edited by avantgarde2; 20-06-2010 at 09:06 PM.
Old 21-06-2010, 02:50 PM   #48
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
e ovo nisam znao! Koliko kosta postarina otprilike recimo za emu1212m ? Jel se jos placa onih 3% na iznos posti ako se salje pouzecem ? i jel moze varijanta da se uplati na racun pa posaljem skeniranu uplatnicu da ustekam tih 3% ako moze
naravno, prvo se uplacuje na nas ziro racun, pa onda saljemo kurirskom sluzbom. postarina zavisi od njih, ali mislim da ne bi trebalo da bude vise od 300 din za tu karticu. inace smo dobili pci express verziju.

Quote:
Lesha pitanje jedno. Zar nisu Presonus audiobox usb i Focusrite saffire 6 usb 1.1 USB uredjaji?
I odlucih se ovih dana da kupim M-Audio Audiophile 192 ali je u Mitrosu nema na lageru a kazu da je 12900 RSD. Pozvah naravno i Artist ali je vi prodajete za 14900 RSD. Te cene mi dodju malo napucane jer vidim da se na Thomann-u prodaje za 118e http://www.thomann.de/gb/maudio_delt...ophile_192.htm.
Mada, uzeo bih je ja kod vas u Artistu, ne zalim tih 3000 RSD vise, ali mi ovi iz Mitrosa rekose da se strpim malo jer im dolazi sad uskoro i ipak su za 2000 RSD jeftiniji.
sorry, nisam video da trazis 2.0
sto se audiophile-a tice, kod nas je do skoro bila 12.700, ali smo zbog skoka evra morali da usaglasimo cene. na thomannu gledaj iskljucivo nemacku verziju, jer si naveo cenu za englesko trziste. popust za tu karticu kod nemaca je preko 36% sto na zalost ne mozemo da pratimo, zbog toga je i takva cena kod nas, ali je prednost sto dobijas redovnu garanciju ukoliko se sa njom nesto desi.

ukoliko te zanima, e-mu 1212m pci express je kod nas vrlo povoljna, cena je 15.128 din. sto je npr. jeftinije od thomanna.

pozdrav
Old 22-06-2010, 05:01 PM   #49
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

jos samo da napomenem da nam za 7-10 dana stize nova m-audio posiljka, pa ocekujte snizenje.

poz
Old 22-06-2010, 05:35 PM   #50
avantgarde2
Junior Member

Quote:
sorry, nisam video da trazis 2.0
sto se audiophile-a tice, kod nas je do skoro bila 12.700, ali smo zbog skoka evra morali da usaglasimo cene. na thomannu gledaj iskljucivo nemacku verziju, jer si naveo cenu za englesko trziste. popust za tu karticu kod nemaca je preko 36% sto na zalost ne mozemo da pratimo, zbog toga je i takva cena kod nas, ali je prednost sto dobijas redovnu garanciju ukoliko se sa njom nesto desi.

ukoliko te zanima, e-mu 1212m pci express je kod nas vrlo povoljna, cena je 15.128 din. sto je npr. jeftinije od thomanna.

pozdrav
Tnx Lesha. Poslusacu Mr. Psionica i ici cu na M-Audio a ne na E-mu. Ipak su to karte u istom rangu... Moze pm kad stigne roba?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules