|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
Pravi test treba da traje bar 5-6 min u 'gluvoj' (citaj vrlo tihoj sobi) sobi... Od najnizih ka visim frekvencijama na 1 pa 2gom uhu, i to u vishe krugova, da bi doktor mogao da bude siguran sta stvarno cujes, a sto umisjlas da cujes. To je izgleda kod nas na balkanu nemoguce, kao i mnoge obicne stvari..
O db na audiogramu predstavlja 'apsolutnu tisinu' tako da nemoj da se nerviras ako ti na odredjenim frekvencijama sluh bude -15 ili sl, jer je kao normalna granica za odrasle do -20db u bilo kom spektru. Btw, meni se nije oporavio sluh od dogadjaja sa pocetka threada, kao sto je bilo za ocekivati jer se sluh ne oporavlja! Par mjeseci mi je bilo malo zeznuto, ali vise zbog psiholoskog pristupa tome sto se desilo, nego iz realnog razloga... Ono, nije ti svejedno kad odjednom imas malo vintage eq u mozgu ![]() Cak me taj gubitak visih frekvencija i naucio necemu na kraju krajeva ![]() Svi mi postepeno 'gubimo' sluh, sto od koncerata, sto od buke, sto od voznje motora... Kako ko ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Eeee, da... Ubjedljivo najbolji orl na nasim prostorima je neka gospodja sa vma. Ne mogu da se sjetim imena, nadji pa checkiraj. Ne bi je trebalo tesko naci, jer je cini mi se jedini doktor zenskog pola tamo.
Kad kazem 'najbolja' mislim da je JEDINA koja te razumije kao producenta, muzicara ili audio inzinjera, a ne kao dibidus gluvog pacijenta kakvi izgleda jedino kod nas i dolaze na audiogram ![]()
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kako ja da dodjem do uputa za tamo? ne znam ali me taj pritisak koji osecam na levom uvu i taj utisak da mi je teziste sluha pomereno ka desnoj strani me izludjuje, a to se sve javilo od kako sam imao neki grip sad...Dotle sam inace cuo bolje na levom uhuu.. I da, cesto imam neke nus zvukove, tipa kad pricam kazem "aaaa" i kad zacutim istog trenutka kao da cujem neki vazduh kako mi struji kroz desno uvo, ponekad levo...Tako je isto kad obradjujem kick recimo ili sta vec, a nikada ne slusam glasno dok miksam...Jebem li ga, ja sam joj to rekao, ona mi dala b kompleks da pijem, kasnije sam procitao da b kompleks smiruje zivce u usima, ispade da tripujem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Da, VMA u BG!
Kad sam ja kao 'strani drzavljanin' isao na pregled tamo, ne znam sto ne bi mogao i ti kao domaci. ![]() Ma kakav b-kompleks? On mozda i smiruje zivce, ali isto tako te natjera da jedes kao ludak. Udebljaces se od toga ![]() Nemam pojma, nadji br na 988, ne bi trebalo da imas problema za uput tamo.
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Fala ti Rhino,
Sacekacu neko vreme pod njenom terapijom, da vidim kako ce sve da se ponasa, evo sad je noc, cini mi se kao da manje osecam te probleme..itA za bevipleks, moram da vidim dal da ga ne pijem, ja sam inace bivsi kosarkas i imam problem sa sportskom gojaznoscu, jer sam nekad trenirao dva put dnevno po sat i po, a sad vise ne treniram, pa kad sam bio prestao da treniram sam se ugojio 35 kila za dve godine, show, jos samo mi treba nesto da mi pospesuje apetit ima da se usrecim, ne znam s kojim mozgom mi je to dala |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
Ma necu da izigravam doktora, jer nisam..
![]() Ali, nije tebi nista... Ta zacepljenja (pritisak) i to.... Bezveze, moze bit od bilo cega (nos, grlo, tuba)... Imam ih i ja pomalo cim me hladnoca dohvati ovako sa jeseni (ili kad se dugo vozim motorom, od vjetra)... Lagano, bio bi ti 100% siguran da ne cujes dobro kad bi ti bilo nesto sa sluhom... Tako sam se i ja tripovao kad mi se ovo sa pocetka threada desilo.... Isao kod raznih doktora i oni me svi gledaju kao hipohondera i govore da odlicno cujem (a ja stvarno slabije cuo).. Bzvz, nema potrebe... Jebes decibel manje vise ![]() Hehe, nadam se da sam te oraspolozio malo ![]()
![]() |
#47 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ako ti te nuspojave zaista jako smetaju traži lekara koji ima živaca da se bavi time. Ako te mrzi da tražiš lekara znači da to ti baš i ne smeta toliko koliko tvrdiš. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa u Nisu bas i nemam mnogo izbora, Imam dva ORL lekara u jednoj smeni i dva u drugoj...I imam mozda dve - tri privane klinike, uskoro cu otici i na privatnu kliniku cisto da mi odrade pregled, znaci nije da ne trazim, da me mrzi ne bih isao juce na ORL, nego nisam imao zdravstveno osiguranje reseno do skora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pravna pitanja na na?em forumu | ANITA | Obavestenja | 7 | 12-12-2007 09:01 PM |
Za iskusne na forumu (Max,oggy itd.) | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 22-04-2005 11:22 PM |