|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Smanjis svaki fader 5 db ..... mixdown ....... stavis u kontrafazu ..... ponistavaju se .... Evo , Roginator moze to definitivno da proba , zato mislim da su to samo tripovi ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
banned
|
![]()
Vrlo zanimljivo stivo
![]() Imam sad za sve koji misle da postoje razlike u programima kod digitalnog sabiranja nekoliko pitanja: da li ce postojati razlika u zvuku izmedju razlicitih operativnih sistema, a istih programa. Da li i koliko DA konverter utice na kvalitet miksa (ne na odluku, nego samo da li menja zvuk)? I koji je sempl i bit rejt po vama najoptimalniji za rad... Da li ste nekada radili, osim na danasnjem standardnom 32bit ili sabiranju i na 64 bit sabiranju i ako jeste, da li cujete razliku? Koje je po vama sabiranje bolje, sto se zvuka tice: floating point ili intidzer? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-04-2007 at 01:07 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
banned
|
![]()
E da, i to...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
MCI Master
|
![]()
ma dajte...naravno da ti neke stvari isto zvuce kad snimas i radis kroz paris i s nuendom, ali istina je da kad snimis tihi signal na nuendu i parisu i potom ga pojacs nuendo dobi cisto SRNJE...probao sam ...ostalom kakav je to DAW ako radi preko tudjih konvertera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
Ovo podseca na Paris rulez a sve ostalo pod led jer je cisto sranje
![]() Ajmo ljudi malko lakse, ispadne da smo svi mi koji koristimo Nuendo gluvi ko djulad. Ne znam da li pricamo o istoj verziji Nuenda 3.2 , ali to sto vi pricate definitivno nije tacno i cak i da postoji neka razlika u korist Parisa SIGURNO nije tolika koliko vi tvrdite da jeste. Osim licnog iskustva cuo sam mnogobrojne snimke drugih ljudi i bio prisutan prilikom snimanja i miksanja (od 44.1 do 96k) koji su samo potvrdili da je Nuendo vrlo (sonicno) zrela platforma. I sabiranje se uvek radi po grupama, sto se cak i na PT-u HD pokazalo kao drasticna razlika u zvuku u odnosu na cist Master bus summing...ako vec radis u DAW-u sabiranje.....neko je ovde pomenu RME i njihovu DSP miksetu sa cime se potpuno slazem. Da je stvarno to sto pricate istina ovaj thread sigurno ne bi postojao http://www.nuendo-post.com/index.php...2226&catid=103 za pocetak to je samo sto se tice filma. A svaki drugi odgovor ljudi koji su presli sa neke druge platforme na Nuendo ( a nisu placene reklame ![]() - ZBOG ZVUKA - ovim ne iskljucujem kvalitet Parisa ili drugih platformi samo potvrdjujem da je cela prica postala cist HATE ![]()
![]() |
#47 |
Senior Member
|
![]()
Najpametnije bi bilo za daljnji tijek diskusije da netko uploada dio mixa sa vi?e instrumenata i frekvi sa jednog i drugog sistema pa da se mo?e čuti o čemu zapravo pričamo i da li i kakve su to razlike jednog u odnosu na drugi... jer ovako se pomalo raspravlja na neviđeno(čujno).. ja imam super plavu?u ...beno izgleda ali je nitko nece vidjeti nikad, ni tad
![]()
![]() |
#48 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
" VI " ? Pocinjem da sumnjam da niko zapravo ne cita moje postove ![]() Ja u ( vec tri ) poruke tvrdima kako su ( meni ) Parisovi konverteri super .... i iza toga stojim ..... i sve vreme tvrdim da sam uporedjivao Paris software i Nuendo i da sonicno nema nikakve razlike ( secas se ... ponistenje faze .... i to ![]() S' druge strane ... idem cak u tu krajnost da tvrdim da je analgono sabiranje totalan gubitak vremena ....probao sam i razlika je u zvuku izlaznog pre a ...... stavite neki dobar izlazni pre na master i dobicete isto ...... u ostalom to su skapirali i na stranim forumima ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Razjasni mi ovo ...... napravis bus eve .... pa stemujes ...pa onda u novi projekat pa na mix ? Ili samo napravis bus eve pa u itom projetu rutujes na masterbus ??? RME .... probao ..... isti k....... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
@Max
nisam ni mislio na tebe pod onim "VI" ![]() Sabiranje po grupama - moze i kao grupe u master (razlikuje se od cisto sabiranja kanala bez grupisanja), moze i kao export svake grupe pa u novi projekat, sto je mnogo bolje i cini mi se da radi veoma dobro, probaj pa mi javi da li gresim (meni zvuci bolje - ima vise headroom-a). Licno nikada ne idem preko -6db na svakom kanalu, ponekada i vise. Ili ko moze, svaka grupa na poseban izlaz (D/A) pa u astal ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Urei 1176LN+Tube Tech+Ensoniq Paris+Behringer | idekius | Razno | 15 | 19-06-2006 04:24 PM |