Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2007, 12:04 AM   #41
Max
Pro Member

Default Re: Ensoniq Emu Paris Pro

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
slusam preko RME Firefacea na ZLM van Jupiter 8 i drma i jb majku, a kad ga snimim u Nuendo, i malcice spustim fader da uopce udje u mix - ode u materinu. nikakv EQ ni COMP mu vise nemoze pomociu. srendnje frekvencije postanu juha, bas pliva onoko naokolo, a viskoi plastika. naravno u suptilinim iznosima, ali dovoljno , kad multipliciras puta24 kanala, da nakraju dobijes ono so na cesti ostane kad prodju koola s konjima..

druga stvar, i mislim da tu vec postoje i usporedni testovi, Stineberga, PTLE/PT-TDM-a i PArisa, interesantno je sto se dogadja kad spustis fader (nuendo ode kvragu), dok paris zvuci normalno,, ko da sam na analognom pultu . zvuk i dalje zivi samo je tisi.. PTLE nisam probao.. ali ovi sto su testirali tvrde isto sr.

..
Vec rekoh a i ponovicu ..... 16 kanala , unity gain ..... u Nuendu preko PARIS konvertera .... i preko paris a ...... stavis u kontrafazu .... ponistavaju se .....

Smanjis svaki fader 5 db ..... mixdown ....... stavis u kontrafazu ..... ponistavaju se ....

Evo , Roginator moze to definitivno da proba , zato mislim da su to samo tripovi .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 12:40 AM   #42
kejkz
banned

Vrlo zanimljivo stivo

Imam sad za sve koji misle da postoje razlike u programima kod digitalnog sabiranja nekoliko pitanja: da li ce postojati razlika u zvuku izmedju razlicitih operativnih sistema, a istih programa. Da li i koliko DA konverter utice na kvalitet miksa (ne na odluku, nego samo da li menja zvuk)? I koji je sempl i bit rejt po vama najoptimalniji za rad...

Da li ste nekada radili, osim na danasnjem standardnom 32bit ili sabiranju i na 64 bit sabiranju i ako jeste, da li cujete razliku? Koje je po vama sabiranje bolje, sto se zvuka tice: floating point ili intidzer?
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 01:00 AM   #43
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Vrlo zanimljivo stivo

Imam sad za sve koji misle da postoje razlike u programima kod digitalnog sabiranja nekoliko pitanja: da li ce postojati razlika u zvuku izmedju razlicitih operativnih sistema, a istih programa. Da li i koliko DA konverter utice na kvalitet miksa (ne na odluku, nego samo da li menja zvuk)? I koji je sempl i bit rejt po vama najoptimalniji za rad...

Da li ste nekada radili, osim na danasnjem standardnom 32bit ili sabiranju i na 64 bit sabiranju i ako jeste, da li cujete razliku? Koje je po vama sabiranje bolje, sto se zvuka tice: floating point ili intidzer?
... i... jesmo li sami u svemiru??? ...

Last edited by idekius; 11-04-2007 at 01:07 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 01:20 AM   #44
kejkz
banned

E da, i to... bravo!
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 06:49 AM   #45
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

ma dajte...naravno da ti neke stvari isto zvuce kad snimas i radis kroz paris i s nuendom, ali istina je da kad snimis tihi signal na nuendu i parisu i potom ga pojacs nuendo dobi cisto SRNJE...probao sam ...ostalom kakav je to DAW ako radi preko tudjih konvertera ...los komsija
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 08:40 AM   #46
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ovo podseca na Paris rulez a sve ostalo pod led jer je cisto sranje .

Ajmo ljudi malko lakse, ispadne da smo svi mi koji koristimo Nuendo gluvi ko djulad.
Ne znam da li pricamo o istoj verziji Nuenda 3.2 , ali to sto vi pricate definitivno nije tacno i cak i da postoji neka razlika u korist Parisa SIGURNO nije tolika koliko vi tvrdite da jeste.

Osim licnog iskustva cuo sam mnogobrojne snimke drugih ljudi i bio prisutan prilikom snimanja i miksanja (od 44.1 do 96k) koji su samo potvrdili da je Nuendo vrlo (sonicno) zrela platforma.
I sabiranje se uvek radi po grupama, sto se cak i na PT-u HD pokazalo kao drasticna razlika u zvuku u odnosu na cist Master bus summing...ako vec radis u DAW-u sabiranje.....neko je ovde pomenu RME i njihovu DSP miksetu sa cime se potpuno slazem.

Da je stvarno to sto pricate istina ovaj thread sigurno ne bi postojao
http://www.nuendo-post.com/index.php...2226&catid=103
za pocetak to je samo sto se tice filma.
A svaki drugi odgovor ljudi koji su presli sa neke druge platforme na Nuendo ( a nisu placene reklame ) je
- ZBOG ZVUKA -

ovim ne iskljucujem kvalitet Parisa ili drugih platformi samo potvrdjujem da je cela prica postala cist HATE i da nema veze sa temom ovog posta, pri cemu pocinjemo pricu i o analognom sabiranju!!!!...nismo pali sa drveta pa da ne znamo sta znaci i da li valja dobro sabiranje u hi end analogiji.
Old 11-04-2007, 10:01 AM   #47
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Najpametnije bi bilo za daljnji tijek diskusije da netko uploada dio mixa sa vi?e instrumenata i frekvi sa jednog i drugog sistema pa da se mo?e čuti o čemu zapravo pričamo i da li i kakve su to razlike jednog u odnosu na drugi... jer ovako se pomalo raspravlja na neviđeno(čujno).. ja imam super plavu?u ...beno izgleda ali je nitko nece vidjeti nikad, ni tad
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2007, 10:50 AM   #48
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Ovo podseca na Paris rulez a sve ostalo pod led jer je cisto sranje .

Ajmo ljudi malko lakse, ispadne da smo svi mi koji koristimo Nuendo gluvi ko djulad.
Ne znam da li pricamo o istoj verziji Nuenda 3.2 , ali to sto vi pricate definitivno nije tacno i cak i da postoji neka razlika u korist Parisa SIGURNO nije tolika koliko vi tvrdite da jeste.
.

" VI " ?

Pocinjem da sumnjam da niko zapravo ne cita moje postove

Ja u ( vec tri ) poruke tvrdima kako su ( meni ) Parisovi konverteri super .... i iza toga stojim ..... i sve vreme tvrdim da sam uporedjivao Paris software i Nuendo i da sonicno nema nikakve razlike ( secas se ... ponistenje faze .... i to )

S' druge strane ... idem cak u tu krajnost da tvrdim da je analgono sabiranje totalan gubitak vremena ....probao sam i razlika je u zvuku izlaznog pre a ...... stavite neki dobar izlazni pre na master i dobicete isto ...... u ostalom to su skapirali i na stranim forumima .....

Pozdrav
Old 12-04-2007, 10:55 AM   #49
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
I sabiranje se uvek radi po grupama, sto se cak i na PT-u HD pokazalo kao drasticna razlika u zvuku u odnosu na cist Master bus summing...ako vec radis u DAW-u sabiranje.....neko je ovde pomenu RME i njihovu DSP miksetu sa cime se potpuno slazem.
.

Razjasni mi ovo ...... napravis bus eve .... pa stemujes ...pa onda u novi projekat pa na mix ?

Ili samo napravis bus eve pa u itom projetu rutujes na masterbus ???

RME .... probao ..... isti k.......

Pozdrav
Old 12-04-2007, 11:17 AM   #50
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

@Max
nisam ni mislio na tebe pod onim "VI" .

Sabiranje po grupama - moze i kao grupe u master (razlikuje se od cisto sabiranja kanala bez grupisanja),
moze i kao export svake grupe pa u novi projekat, sto je mnogo bolje i cini mi se da radi veoma dobro, probaj pa mi javi da li gresim (meni zvuci bolje - ima vise headroom-a).
Licno nikada ne idem preko -6db na svakom kanalu, ponekada i vise.

Ili ko moze, svaka grupa na poseban izlaz (D/A) pa u astal (probao i vrlo je zanimljivo)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules