Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2015, 10:39 AM   #1
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Cubase 8 izlazi danas

Kako god, niko nije primoran da kupuje ovu nadogradnju, niti bilo koju drugu. Apsolutno niko. Pogotovo ne vidim razlog za kuknjavu zbog tako smijesne cifre - smijesne cifre za nekoga ko se bavi tim poslom/ako se bavi tim poslom. I automehanicari svaki cas kupuju alat, pa sta. To im je posao. Jedina je razlika sto su oni primorani da kupe alat, da bi mogli da skinu dio sa automobila, i taj alat (PRAVI ALAT) kosta mnogo vise od ovih 49$. U slucaju Steinberga - niko nije primoran na bilo sta. Isto tako ne shvatam zasto se kukumace zbog placanja - kao da razvojni tim radi za dzabe, ili kao da to sve ne kosta nista. Mislim da itekako kosta. Kuknjava, zapomaganje, aman, svijet propade zbog 49$. Wtf. Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Kome se ne dopada - pobogu bar danas ima toliko platformi, i ako nista, uvijek ima da se skine besplatno sa pijace - i svi sretni. I ne treba da nas cudi sto se danas ne cijeni nista. Sve je to sasvim logican slijed stvari. Bolje se ni ne zasluzuje.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 10:50 AM   #2
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Kako god, niko nije primoran da kupuje ovu nadogradnju, niti bilo koju drugu. Apsolutno niko. Pogotovo ne vidim razlog za kuknjavu zbog tako smijesne cifre - smijesne cifre za nekoga ko se bavi tim poslom/ako se bavi tim poslom. I automehanicari svaki cas kupuju alat, pa sta. To im je posao. Jedina je razlika sto su oni primorani da kupe alat, da bi mogli da skinu dio sa automobila, i taj alat (PRAVI ALAT) kosta mnogo vise od ovih 49$. U slucaju Steinberga - niko nije primoran na bilo sta. Isto tako ne shvatam zasto se kukumace zbog placanja - kao da razvojni tim radi za dzabe, ili kao da to sve ne kosta nista. Mislim da itekako kosta. Kuknjava, zapomaganje, aman, svijet propade zbog 49$. Wtf. Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Kome se ne dopada - pobogu bar danas ima toliko platformi, i ako nista, uvijek ima da se skine besplatno sa pijace - i svi sretni. I ne treba da nas cudi sto se danas ne cijeni nista. Sve je to sasvim logican slijed stvari. Bolje se ni ne zasluzuje.
E kad moram da ti kazem.. Aj ne seri
Old 04-12-2015, 11:50 AM   #3
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 03:04 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

On naplacuje svoje ime, brend, i dok god niste spremni da se odreknete istog u korist nekog od konkurenata (jer realno konkurent i ne moze bas u svemu da zameni doticnog), update ce kostati od 50e i na gore... Bespredmetno je diskutovati da li je to moglo nize ili ovako ili onako...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 03:44 PM   #5
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

nije stvar u placanju, i treba da se plati , i da se time podrzi i firma i buducnost platforme , ima i toga sto Dexxy kaze , ali nije u redu da nam kolega lupa "balkanske" packe jer nismo dobri automehanicari, da se cudi ko da je pao smarsa,i sve ostale gluposti
Old 04-12-2015, 03:50 PM   #6
diviner
Administrator

diviner's Avatar

OK, jeste on malo pretjerao, cak se i ne slazem sa onim sto je izneo (kao sto rekoh, steinberg, kao i svaki drugi brand, kompanija gleda da izvuce maksimalan profit uz minimalno ulaganje... a gde ces minimalnije ulaganje od ispravljanja par programskih linija za koje su ti tvoji korisnici rekli da nevaljaju, i jos naplatis to kao nadogradnju/update ). Posto smo svi njihove musterije, oni nas drze u shaci

(i evo paralela sa automehanikom: svi mi koji kupimo nova kola moramo ici na redovan servis koji kosta cesto previse... ako izostanemo, gubimo garanciju na automobil... isti je princip i ovde).

Jos je veci apsurd sto se vi svadjate oko toga i time "reklamirate" update...

Last edited by diviner; 04-12-2015 at 03:54 PM.
Old 04-12-2015, 11:49 AM   #7
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Nije kuknjava nego Steinberg radi ispravke na osnovu nasih... korisnikovih predloga i sugestija i to posle naplacuje. Nije znaci nova verzija nego ispravka stare koju smo vec kupili.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2015, 07:42 AM   #8
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ja sam prvi koji je napisao da je "mnogo" .. Pa ne znam na koga si tacno mislio .. Svejedno napisao sam to ostro bas zato sto znam da nisi amater koji se slucajno nasao u temi znamo se i na fb , pa sam predpostavio da neces da se uvredis vec vidis da si preterao u "objasnjavanju" . niko te ovde bece banovati, izneo si svoj stav o tome i to je ok.. Ali u ovoj temi su prisutni ljudi koji su ozbiljni majstori svog posla, svako ima svoj problem, vezan za cubase ili nesto drugo.. Nije bilo potrebno takvo pisanje gde si nas sve stavio u isti balkanski kos i drzao nam lekciju kako kukamo za 50€ , i to bas losim izborom reci , zato sam tako reagovao, ako si se uvredio ja se izvinjavam tebi, nista licno,. A ja sam se uistinu salio kada sam rekao da je "mnogo" cak stavio dva smajlica.

Nevezano za ovo, sve kolege koje prolaze kroz Kraljevo su dobrodosle naravno i ti. Ocekujem te.. A sa kraljevackim zetom dexxy-jem cu posebno sa pricam sto obecava 5 godina da dolazi
Old 05-12-2015, 12:15 PM   #9
bole
Member

Rumski, forum sa tehnicko kreativnim psiholosko terapijskim temama treba ga odrzavati i zbog ovog istresanja ... bolje ovde nego na zenu, djecu, psa , komsiju...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Old 05-12-2015, 12:23 PM   #10
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by bole View Post
Rumski, forum sa tehnicko kreativnim psiholosko terapijskim temama treba ga odrzavati i zbog ovog istresanja ... bolje ovde nego na zenu, djecu, psa , komsiju...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Bogami dok god sam ja tu (i jos par ljudi na forumu koji odlicno rade svoj posao), istresanja nece biti... pa makar ostalo 0 clanova. Imate drustvene mreze pa tamo mozete medjusobno da se prepucavate, istresate, olajavate itd ...

Naravno shvatam da si ovo napisao za pozitivnom konotacijom (svima nam dobro dodje neki izduvni ventil... ali za takve stvari ja odem sa drustvom na fudbal, neki trening, stoni tenis, bilijar, sah, kartanje,...mozes da biras).

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules