|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ljudi imam jedan problem,sinoc sam po nekoj preporuci cistio plocu rastvorenim alkoholom 70% ,kad bacim pogled i na iglu mi se nahvatalo sve kao paucina neka,obrisem ja to sa igle,cudim se odakle prasina,obrisem jos jednu plocu pustim,kad ono opet...i nekako ocistim,medjutim odvrteo sam onu glavu od rucke kako bi lepo ocistio iglu mekanom dlakom ,i sad me zanima jel sam sjebao anti skating? ili je ostao ne promenjen,posto mi je pre toga gramofon bio podesen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://www.linnrecords.com/linn-vinylcare.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/Vinyl_d...s_preservation [nekad se zapitam, cemu "preporuke", kada postoji internet, wikipedia i google za ovako osnovne stvari... ![]() ako nista drugo nisi odvrtao, onda je sve u redu.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 17-09-2012 at 06:11 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
boggy hvala na odgovoru,a jbg i to mi reko covek koji prodaje ploce i sam je kolekcionar,mada po nekim forumima sam citao da jos neki ciste,ali ja vise ne, opeko sam se ! Hvala ti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A sto se tice "kolekcionara", pa ostalo ih je veoma malo, a i cinjenica da je neko kolekcionar ne znaci nista, pre svega to definitivno nije vise "religija" kao sto je nekada bila... tako da i tu treba biti oprezan.
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
a koji je tvoj savet,recimo ja sad nemam ni para da kupujem neka sredstva iskreno specijalna,kupovao neke ploce i sad sam dekintiran,sa cime da brisem ploce ako moze neki najednostavniji nacin koji mogu za sada da upotrebljavam boggy,vidim da si kompetentan ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
i da.... sto se tice rastvora, rekoh:
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja cu samo ovo reci: alkohol ne steti plocama, imam brdo ploca, 100godina ih cistim alkoholom i nista im ne fali.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 on ICS 4.0.4 soon JB 4.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
SPECIJALNO SREDSTVO ZA CISCENJE PLOCA = 10% ~ 30% rastvor etanola u destilovanoj vodi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ljudi hvala vam svima na odgovorima i informacijama,a interesuje me isto,kako prepoznate da je igla vec istrosena? meni su rekli da sa ovom ortofon mogu da guram jos minimum dve godine,naravno pod uslovom da ne pustam krs ploce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Samo mikroskopom, i treba da znas kako izgleda kada je nova.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase dongle i problemi sa plocom | Hollywood | Computer Hardware | 4 | 11-05-2010 02:07 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |