Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-12-2009, 06:51 AM   #31
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Default Re: Windows i koji - ili OSX, i 2 kompa ili ne?

Pozdrav drugovi Evo i ja sam zadnjih par dana u velikoj dilemi u vezi operativnog sistema..Sta odabrati? Kako god sve saberem i oduzmem nema nekog sretnog rijesenja Trenutno radim na Win Xp 32bit i u zadnje vrijeme me je malo poceo nervirati. Naime,ovi noviji virtualni instrumenti zahtijevaju mnogo bolje performanse..Neznam da li je to normalno,ali meni 3-4 Vsti zaguse sistem,znaci xp 32bit i 4gb rama. Evo npr,Ocean way drums,Trilian,Omnisphere,Virtual guitar i vec je sistem zagusen. Jel to normalno? Volio bih preci na neki 64 bitni sistem,ali opet mi neki jako dragi vsti nece raditi. Sta mi preporucujete?
Old 31-12-2009, 09:15 AM   #32
kejkz
banned

Default Re: Windows i koji - ili OSX, i 2 kompa ili ne?

Quote:
Originally Posted by Zid View Post
Neznam da li je to normalno,ali meni 3-4 Vsti zaguse sistem,znaci xp 32bit i 4gb rama. Evo npr,Ocean way drums,Trilian,Omnisphere,Virtual guitar i vec je sistem zagusen.
Normalno jeste, posto svi oni koriste memoriju, i jedu je bez respekta. Maksimum koji mozes izvuci iz XP-a je 2 gb ukupnu, za sve instance, sto je u tvom slucaju vec premalo. Sto se tice prelaska na 64bit verziju, dileme nema, window7 64bit je ono sto ti je potrebno. Jedino pre toga moras saznati da li svi ti vst-i podrzavaju 64 bita, odnosno, da li uopste rade na 64bit sistemima.
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules