|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Znam, nego sam se zbunio jer si napisao UAD, a ba? sam gledao ne?to o njima.
Pa neznam, kontam onda uzet ovog twinfinitija ili solo 610.. moram jo? vidijet kakve su kritike po netu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Al kao ?to je neko napisao, ranije, 610 ina dvije lampe a 710 jednu, da li je mo?da malo osiroma?ena 710 jer su stavili i jedno i drugo ili se dobije snimak iste kvalitete sa 610 i 710 namje?ten samo na lampu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
710 nije 610, cak i matematicki...
Svaki je na svoj fazon,svoj sound,ok, ali, ako me pitas za jednu spravu u toj vrednosti, ja sam onda rekao sta mislim... Uvek gledam u kupovini opreme da pokrijem vise stvari,tj. da se ne ostavim bez ili sa malo opcija, doduse bavim se live-om,pa je valjda i normalno da tako razmisljam, jer nikad ne znas sta ti za sta moze zatrebati. Versatility je uvek prednost za mene i to je to... To jednostavno covek mora da sam skapira sta mu treba... Najbolje je imati i jedno i drugo,ali...hebi ga...i tata bi sine...
![]() |
#37 | |
Member
|
![]() Quote:
Pa i ja volim vi?e opcija, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Member
|
![]() Quote:
Licno nisam cuo 710 ali nisam ni cuo nista lose o spravi,naprotiv kao sto i Big Bockie kaze iz svog iskustva. Obrati paznju samo na jednu stvar. Ono sto je tebi bitno koliko sam ja skapirao, to je da sa spravom mozes usnimiti odlicno bas koji je pretpostavljam tvoj instrument..Instrument in na 610 je fenomenalan za to ,a kakav je na 710 u poredjenju sa 610 progooglaj malo a moze i Big Bockie da kaze on ih je cuo oba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Ja sviram klavijatue, bubnjeve i pjevam, to mi je glavno, ali ovako snimuckam gitaru bas tu i tamo, ali imam prijatelj koji jede bass i on mi snima uglavnom sve sa svojim starim fender jazz bassom, inače momak ima 22/3 godine, studira u klagenfurtu i svirao je sa Joe Zawinulom malo prije nego je Joe umro, a momku je idol Jaco Pastorius i upravo Joe, tako da mu se doslovno ispunio san. Malo sam skrenuo s teme, ali eto fina pričica...
![]() Ma uglavnom sviđa mi se ideja o ovm preampu 710, sad jesu li ga dobro sklepali, to je bitno... Big Bockie, ti si ga probao, daj reci jo? ne?to o njemu... Evo linka sa mojom mjuzom... http://www.myspace.com/noa3108 Ja sam odsvirao sve instrumente osim basa i saxa kojeg je svirao Ante Jurinović (to je taj momak) i na prvoj je moj bubnjar iz benda a na zadnjoj su gitarist iz TBF-a i njihov biv?i bunjar Jan Ivelić... Snimke nisu najbolje i iz raznih perioda su i na svakakvoj opremi, ali nije ni bitno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
Eh, sad... Da objasnim kako zvuci... Mozda bolje da izguglujes neke tejkove pa da sam cujes ali evo:
610 zvuci toplo i veliko i da me pitas,koristio bih ga najcesce za dinamicki zivlje signale (vokal,gitare,bas,bubnjeve etc.),sto opet ne znaci da ne moze na nekim drugim stvarima da se koristi,hebi ga,pravila nema... 710 ima taj sweep izmedju lampe i solid stejta,precizniji,vise tranzijenata i isto tako se moze koristiti za gore navedeno i odlicno radi ali i za recimo klavire ,gudace,uopste,za neke finije stvari i sa druge strane,elemente toplog lampaskog sounda koje pruza 12ax7 u lampaskoj sekciji sprave, s tim sto imas... ...pa...prakticno tri farbe na uredjaju, dakle s.state, lampu i kombinaciju ta dva u svim razmerama... kazem raznovrsnije je... 610ka ima dobar sound,takav kakav je dok 710 ima vise opcija,vise nacina za podesavanje zeljene zargonski,opsteprihvaceno recene "farbe"... Dugorocno 610ka uz kasniju nabavku Neve-a-like trandza preampa, ekonomskije - 710ka i cao djaci...! Ako ocekujes odgovor "ovaj je bolji", nema takvog, jedan preamp je na jedan fazon , drugi na drugi, iskreno, u toj ceni nema losih sprava,fora je u tome da odlucis sta ti zapravo treba, osim ako ti neko ne uvali behringer za 700e... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |
Mixerska dilema | Daddy_o7 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 09-06-2006 11:52 AM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |