|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() @Color Video sam samson, al i on je bar lepsi od presonusa, pre svega, cena mu je lepsa ![]() @Vly Koliko kosta ta stvar kod nas ? Vidim, u USA je prilicno skup ![]() Al dobro, to je od prilike zadnja/predzadnja karika u lancu, lakse cu se opredeliti za controller nego za ovo sto ide pre, malo bitnije, kako celu koncepciju da postavim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
pa pazi, meni spravica vrshi posao.. sad josh da nakachim ovaj drugi monitoring (chim doguram novi sto) i opushteno.. talkback mi je skroz ok, i ne razumem na shta imaju ljudi da se zale? big knob je pogurao sve shto je obecao, chak i vishe od toga.. tako da ne vidim problem.. inache, kolorizacije chini mi se da nema.. eto, imam ga oko pola godine (valjda
![]() ![]() ![]() ![]() poz p.s. imash josh jedan glas za ff800.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Ne zaboravi da će? na granici platiti 20% carine + 18% PDV na cenu robe koju unosi? uvećanu za carinu, dakle zajedno oko 40%. Ako ponese? račune, ići će br?e, ako ne ponese?, carinici će da idu na zzound i slične sajtove i da gledaju cene i saberu. Zeznuti ih ne mo?e?. Dakle, izdvoj par $K za to ili po?alji stvari brodom u kontejneru pa idi preko ?peditera koji imaju dil sa carinicima.
?to se tiče onoga ?to bi doneo, moja je preporuka da tamo kupi? ono čega ovde nema, ono ?to nije veliko a skupo je i američko - dobri konvertori, dobri preampi, dobri kablovi (vrlo bitno - ovde su preskupi jer moraju da se prave ručno, naruči ih preko ebay)... sve od evropskih proizvođača i mackie mo?e? kupiti i ovde po normalnoj ceni. Ne zaboravi da neki uređaji zahtevaju 110V AC struju i da će? morati da ih napaja? iz step-down transformatora koji je ovde nemoguće naći - ima samo kineske igračke - kupi i to preko ebay-a. Sve je ovo iz ličnog iskustva jer sam i sam se i sam selio sa sve opremom iz USA, iz nekoliko puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Ok, vidim da ljudi ovde uglavnom preferiraju "domace" proizvode
![]() @RokStudio Ma za carinu ne brinem, imam i ja dil sa carinicima, tako da to ne predstavlja problem ![]() ![]() Veci je problem, sta odabrati ! Ok, logicno je to sto kazes, tako sam i mislio, al ajd' da govorimo konkretno, koji preamp, koji konvertor, predloge neke. Ja imam neke licne favorite (UA, Onyx) al dajte jos neke ideje, resenja Hvala vam svima na pomoci ![]() Last edited by Kirdan; 13-05-2008 at 04:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Ok, napredujem nekako... E sad, par pitanja, dilema, a da ne otvaram novi topic, moze i ovde
![]() 1) Za kick drum, sta je po vama bolje Audix D-6 ili AKG D 112 ? Za AKG znam iz prve ruke da je odlican, al kakav je audix ? 2) Sta je najbolje uzeti za overheads ? Prvi mi je izbor Oktava MK012A, al sta bi moglo jos ? 3) I konacno... Sta mislite, da uzmem ono, nekog Neumann-a (TLM 103, TLM 49 ) ili ,kao sto pomenu neko ovde, neki Peluso u tom rangu ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Jo? jednom, dok nije prekasno... ne uzimaj stvari samo zato sto su best buy u ni?oj klasi. Ovde sve to mo?e? naći za mizernu razliku u ceni - skoro isključivo se ni?a klasa i prodaje po na?im prodavnicama, a prodati polovno neće biti lako, dok će? kvalitetne stvari plaćati mnogo skuplje nego u USA. Ima? dovoljan bud?et za kvalitet.
Konkretno: Uzmi dobar large condenser za vokal, ambient bubanj i druge zadatke, oko $500 počinju dobri. Gledaj da je velika, originalno američka firma (AT comes to mind), a ne made in china ali sa tube i vintage look i trt mrt. Za overheade, dobri small condenseri takođe počinju na oko $400 po komadu. Na primer - Josephson C42. Preampi: za overheade i sve drugo kao prvi izbor stereo par boljeg kvaliteta, npr. DAV BG1; mo?da jo? jedan dobar, drugačiji, sa karakterom, da ima? izbor za vokale i instrumente i da pokrije? i bubanj za dobo?. Ostatak za bubanj mo?e i preko onyx-a i 4-5 shure sm57. Naravno, dodaj i kick mic po izboru. Kad smo kod onyx-a, mislim da je bolje da uzme? miksetu nego 800R, dobije? iste preampe, ima? gomilu novih mogućnosti, a nisi vezan za njihov A/D. (mada, onyx ima? i ovde, samo donesi kabl za direct outs iz onyx-a, da ne bi i to ovde morao da pravi?. Ako će? ga u rack, donesi i rack ears. Ovde dobavljači donose samo najosnovnije, za bilo ?ta ?to je prateći program - NEMA. Ako ti crkne ispravljač za ne?to - mesecima će? ćekati ili nikad dočekati da oni naruče zamenu) Kupi dobre konvertore, npr mytek, lavry, cranesong. Za ulaz u komp uzmi neki RME, FF800, 9652 ili sl. Da saberemo: $500 large condenser, $800 small condenser, ostali $500, dakle $1800 za mikrofone. Preampi - $1200. Konvertori, $2000. kompjuter interfejs, mikseta i sitnice, jo? $2000. Trebaju ti efekti, dakle za UAD jo? $1000. I gle - sad ima? odlične mikrofone, odlične preampe, odlične konvertore, odlične efekte za miksovanje... odjednom ima? studio dobrog kvaliteta. Last edited by RokStudio; 14-05-2008 at 02:09 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() E sad cek samo posto se slabije razumem u modele, da budemo jos konkretniji, ako moze... Znaci, sto se tice ulaza u komp, ako bih uzimao posebne AD/DA konvertere i posebne preampe, onda mi ff 800 ne treba, dovoljan mi je RME 9652, zavrsava posao,jel tako ? Dalje, AD/DA konvertori, bas se slabo razumijem, od tih proizvodjaca sto si nabrojao, daj konkretno model/predlog da imam u vidu. I na kraju, mislis da mackie uzmem ovde ? Gde ? Zasto bas mixetu i na kraju...koju ? ![]() Izvini, znam da zvucim kao noob, sto i jesam, muzicar sam pre svega i ne razumem se toliko u tehnologiju ![]() Hvala na odvojenom vremenu ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Nisam ni ja ne?to iskusan, moj studio je kućni, ali se javljam jer si u situaciji u kojoj sam ja bio. Ja sam pre dolaska kupovao, doneo... i onda sam vremenom ovde uvideo ?ta bih promenio da to ponovo radim. Dakle, generalno bih uzeo manje stvari ali boljeg kvaliteta, pri tome iskoristio maksimalno ?to sam u USA i uzeo stvari koje ću naći jefinije ili lak?e nego u Evropi.
?to se tiče cele A/D priče, potrebna su 2 kvalitetna konvertora za većinu primena i jo? nekoliko srednje klase kad treba da se pokriju komplet bubnjevi. Tako će? za najmanje para dobiti maksimum, umesto da uzme? 8 srednje ?alosnih konvertora, kao ?to bi dobio sa 800R od kojih će? koristiti samo 1 ili 2 istovremeno skoro uvek. Mytek Stereo 96 ADC+DAC ko?taju $1800 a, ka?u, vrhunski su konvertori. Za iste pare mo?e i Apogee Rosetta 200, čak će ti verovatno mnogi to preporučiti jer je poznato i provereno ime i imaju neki "?mek" koji daju signalu pri konverziji koji se ljudima sviđa (ovo ne znam lično, samo prepričavam. Za beskrajne rasprave o konvertorima pogledaj Gerslutz forum). Dakle, kad to pokrije? treba ti način da to ubaci? u komp sa jo? nekoliko ADC za ostale kanale. Ja za to koristim RME Fireface 800 koji ima digitalni ulaz u koji ubode? konvertor i jo? ima dodatno svoje kad mi treba vi?e kanala. Tu su i 4 preampa, pa kad u linijske ulaze ubodem ostale preampe koje imam - ?ta će mi mikseta ![]() Druga validna kombinacija je ona koju si ti nagovestio idejom da uzme? 800R. Onda za ulaz u komp umesto FF800 uzme? 9652 koji nema konvertore već samo digitalne ulaze ali je $1000 jeftiniji, taman za 800R, ali si onda zavr?io s lo?ijim konvertorima, mada ima? vi?e preampa... zavisi koliko ti treba - ako poslu?a? savet da uzme? 3 preampa sa strane, da li ti treba jo? 8? ?to se tiče miksete, moj savet je bio da, ako hoće? onyx preampe i gledajući celu sliku, dovoljno ti da uz FF umesto 800R uzme? mali 1220 ili 1620 mikser, dakle bez konvertora a sa dodatnim izlazima da mo?e? da ima? posle za headphone i druge submixe. Ipak, mislim da mikseta u modernom kućnom studiju nije uop?te potrebna, odnosno da ona mo?e da postoji u obliku softverske miksete (npr RME Totalmix koji dolazi uz FF i 9652). Kad snima? ne?to ?to treba da uđe u komp ili da čuje? ono ?to iz njega izlazi, poslednje ?to ?eli? je da prlja? zvuk kroz osrednju miksetu. Neku upotrebnu vrednost u tom smislu (analogno oplemenjivanje zvuka, summing, dobar EQ i sl.) daće tek mikseta koja ko?ta mnogo vi?e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
Na onyx mixerima pri FW povezivanju, ne radi EQ sekcija na inputu...
Ne kupuj trecu ligu Neumman-a, vec probaj da nadjes Peluso. Imas onaj 47 klon i 12 klon. Nadji negde test na Gearslutz-u, pa poslusaj. Rade extra za male pare ("male"...)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
korisni saveti | grada27 | Tutorijali | 0 | 15-09-2008 06:45 PM |
Pravni saveti | zolideathmetal | Pravna Pitanja | 4 | 07-02-2008 11:44 AM |
Prakticni saveti... | puRe | Tutorijali | 0 | 12-12-2004 05:53 PM |