Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2008, 09:44 AM   #31
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Omerta - Moj Beograd (hip hop)

shiva polako ali sigurno stvara svoju sektu "pripadnici dugih postova"

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 11:23 PM   #32
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pa daj poslushaj pesmu i baci komentar kad si vec tu, bratunga
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 01:31 PM   #33
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ajte josh neko dok nije istekao linak.. dajte josh koji komentar ne budite shtekare..
Old 11-03-2008, 05:46 PM   #34
peter the great
Junior Member

S obzirom da sam slusao na myspace-u, ne mogu da dam komentar za zvuk.

Dobra je ideja, i mislim da je ideja uspesno pretocena u delo.

Imas super dikciju, svaka rec je razumljiva (sto nije slucaj sa svim hoperima kod nas). Reci su dobre, atmosfera dobra, kraj je zanimljiv... Eto.

peter the great is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 11:52 PM   #35
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bolje da si skinuo verziju sa proshle strane.. kraj je drugachiji.. i aranzman je dosta promenjen.. mada promenjen je opet.. ma chucesh, u svakom sluchaju..

hvala na komentaru..
Old 12-03-2008, 01:01 AM   #36
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Evo i mene sa zakasnjenjem kolega, izvinjavam se zbog toga

Proslo malo vermena dok sam sastavio komp, odradio neke sitnice, proslavio neke rodjendane i popio ihaaa.....

Ovako.......

U biti zvuci pristojno! Dakle.... Ovo su moje subjektivne zapazanije

Po meni bi sve trebalo za zvuci 'sire' citaj - masivnije'! Pod 1 se ovo odnosi na stringse, koji po meni trebaju da 'zagrle' sve ostalo sto postoji u numeri... I daju malo 'drame' svemu s obzirom na temu! Ali onda opet treba se poigrati sa re-arrangementom istih..

Pod br2, opet s obzirom na temu nedostaje mi sound ulice... Ako imas ovakvu temu, tripujem da je ovo stvar koja najvjerovatnije otvara album. (ili grijesim) ali nedostaje mi himna (anthem) karakter tu svejedno... Predstavljas svoj hood!

Dakle tu nam se mishljenja u startu razilaze. Ti si krenuo automatski u startu nekom njeznom (nazovi pop) varijantom pristupa, dok bih ja odma zarezhao... Mada opet kapiram (ili ne?) da je tvoj licni (trenutni) trip u pristupu bio tipa 'ovo BG sranje je moje sranje i meni je srce puno'...

Dakle ne bih sad da ti ja aranziram pjesmu i govorim sto bih ja odradio prvenstveno u drum sekciji, da bi to dobilo nit koju bih JA zelio cuti tu..

Meni je za razliku od nekog gore, zvuk gemini-a ok.. Iskompresovao si zivot iz trake, ali sve okee.... Ali imam zamjerku na back vokale koji zvuce.... Kako da se izrazim??? Balkanski?.... Mislim, ovako backovi zvuce najcesce (gotovo da je pravilo) u domacoj hiphop produkciji. Dakle nemaju svoju razradu kao sto rade crnje, duplexi, triplexi i najbitnije gluma! Sve zarad 'thrill' (pozorisnog) osjecaja u preplijetanju backova sa glavnim versom.. Ovdje backovi idu toliko 'flat' u odnosu na glavne vokale da gotovo stoprocentno mogu da pogodim u kojem ce trenutku i sa kakvom intonacijom da se pojave, sto je steta, jer je flow tecan i ostavlja ti prostora da se igras a ne kao kod nekih drugih mc-ja kad koristis bekove da jednostavno 'pokrijes' nedostake samog flowa.. Mada to opet u dobrom dijelu zavisi do samog mc-a kako ce uopste da snimi backove.....

Svida mi se zenski vokal u ref! "Gde je sad moj Beograaad" - Super je upao tu. (ne znam jel to sempl ili ne) U svakom slucaju to mi je nebitno, totalno je pamtljiv i fino filtriran u odnosu na ukupnu atmosferu. Muski tu i tamo..

Ne znam sto vise da ti pricam! Samo da dodam da sam govorio iskljucivo kriticki nastrojen, bez ikakve namjere da pljujem po bilo cemu iskreno. I bez zadrzavanja na ok stvari. Ono..... Sto se kaze dobronamjerna kritika.

Dakle, da ne vidim ovdje neku vrijednost, vjeruj da se ne bih ni opterecivao odgovorima, pa te iz istog razloga molim da i shvatis to tako.

Eeee da, i jos 1 stvar! Sve djeluje kompaktnije kad slusam na mackie hr, nego na ns10! Bice da je to zbog 'slicnosti' tapca i njih...

Pozdrav
Old 12-03-2008, 01:18 AM   #37
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

EEEE, pa tek sam sad procitao tvoj poslednji post i skinuo noviju verziju.....

Ovako na brzinsku brzinu... Novi kick i nije promijenio nista bitno tu.. Cak mi mozda bolje lezi onaj 'meksi'...
Ja bih se radije igrao sa hetovima, tj probao neke ostre vintage....

Sto si uradio na masteru u novijoj verziji? Jos vise "usko" zvuci...
Old 12-03-2008, 01:56 AM   #38
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

prvi post:

pre svega, kolega, hvala na slushanju.. kao shto vec negde rekoh, ne vredjam se ja tako lako.. niti mogu da shvatim dobronameran i pre svega konstruktivan komentar (kritiku) kao uvredu.. to odmah da znash.. nauchio sam da chitam izmedju redova i da prozrem u dubinu svakog posta i da shvatim ko je ko.. tako da oko toga nemash brige..

shto se tiche atmosfere u pesmi, upravo to sam hteo i reci.. beograd moj grad, i ne zelim ga menjati ni sa jednim drugim.. tako da mi ne lezi "nadrkan" glas tu..

shto se bekova tiche, upravu si.. ali oni su tu chisto da bi malo podrzali i proshirili celu sliku.. nije bilo mesta u ovome za te levo-desno-gore-dole tripove.. a to ne znachi da to ne radim.. radim, i mogu ti reci veoma se igram sa bekovima.. ali ovde mi, jednostavno nije leglo nishta.. ja sam hteo da ih zavuchem josh dublje i suzim, ali mi ni to ne ide.. moram malo rashiriti pesmu.. eto, juche/prekjuche sam uradio novi mix, hahah.. pa ako si zainteresovan, mogu da ti bacim..

jesam sjebao u masteru, i suzio josh sliku.. jbg, sve je to bilo na brzinu dok sam se pakovao da palim kuci (6 am).. tako da, posle preslushavanja mixa, mogu ti reci da i nisam neshto zadovoljan bio.. pa sam opet radio..

elem, shto se tiche tapco s8mica.. to ti je neki stari mackie samo preradjen i spakovan u novu kutiju pod brendom "tapco".. i veoma mi je slichan hr824 monitorima..

eto, ako te ne mrzi, mogu da okachim opet pesmu kao novi mix i to..

hvala na komentaru josh jednom..
Old 12-03-2008, 02:06 AM   #39
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

[quote=HeatMan;195156]prvi post:

oko toga nemash brige..

shto se tiche atmosfere u pesmi, upravo to sam hteo i reci.. beograd moj grad, i ne zelim ga menjati ni sa jednim drugim.. tako da mi ne lezi "nadrkan" glas tu..

NISAM NI U JEDNOM TRENUTKU POMISLIO NA NADRKAN GLAS!

shto se bekova tiche, upravu si.. ali oni su tu chisto da bi malo podrzali i proshirili celu sliku..

SVAKAKO, ALI NE FALI NI DA POSTOJI TEATRALNOSTI TU.. TO CAK I (primjera radi) RADI I REDMAN, KOLIKO GOD BIO MEGA ZA*EBAN MC!

eto, juche/prekjuche sam uradio novi mix, hahah.. pa ako si zainteresovan, mogu da ti bacim..)

WHY THE HELL NOT!

Last edited by Rhino; 12-03-2008 at 02:11 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 02:30 AM   #40
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

aj kachim.. pa onda se nismo skapirali shto se glasa tiche.. shta ti se u ritmu ne svidja to zaboravih?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules