Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2006, 04:29 AM   #31
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: CHOLIN Album

Quote:
Originally Posted by OFF
De, budite malo konkretniji..........
pa ja sam skontao da ne bi da se zameraju obzirom da ce mozda neko od nas raditi sa cholom koji budno motri na ovaj sajt trazeci sebi najboljeg domaceg producenta (da pravi svoje demice), a mozda i Gabriel dodje na Rumski da se druzi sa nama

sve je moguce

stoga je najbolje biti uzdrzan

Abbey Road je to... to ne moze da ne valja, pre ce biti da moramo na kolektivno ispiranje usiju!
kVu is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 09:02 AM   #32
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
pa ja sam skontao da ne bi da se zameraju obzirom da ce mozda neko od nas raditi sa cholom koji budno motri na ovaj sajt trazeci sebi najboljeg domaceg producenta (da pravi svoje demice), a mozda i Gabriel dodje na Rumski da se druzi sa nama

sve je moguce

stoga je najbolje biti uzdrzan

Abbey Road je to... to ne moze da ne valja, pre ce biti da moramo na kolektivno ispiranje usiju!

nemojte da se zavaravate...ime nista ne znaci. I ovde otaljavaju, zavlace, gledaju na sat da ti izvuku sto vise itd...
Ne mozes da se oslonis mnogo na nekoga koga si prvi put video u zivotu i ko te verovatno nikad vise nece ni videti! Svi vacare...!!
Kapitalizam je to brate! Sto vise posla da se uzme, sto brze da se uradi, sto vise da ti naplate, sto manje da plate radnu snagu (citaj - jeftiniji snimatelji i manje iskusni asistenti!). Ko ce da primeti ?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 11:02 AM   #33
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
nemojte da se zavaravate...ime nista ne znaci. I ovde otaljavaju, zavlace, gledaju na sat da ti izvuku sto vise itd...
Ne mozes da se oslonis mnogo na nekoga koga si prvi put video u zivotu i ko te verovatno nikad vise nece ni videti! Svi vacare...!!
Kapitalizam je to brate! Sto vise posla da se uzme, sto brze da se uradi, sto vise da ti naplate, sto manje da plate radnu snagu (citaj - jeftiniji snimatelji i manje iskusni asistenti!). Ko ce da primeti ?

Pa sta ispade, da je Peter Gabriel kriv sto Chola zvuci ko kurac? Ili Abbey Road studio? A sta bi sa "velikim producentima" koji su to radili? Tj. koji su ODGOVORNI za to??? Pa, ni u Real Worldu, ni u Abbey Road-u ne dobijas novi "par ushiju" kad udjes u reziju... Samo tonca i mrge od sprava... Ostalo je na "ekipi".
perun is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 11:07 AM   #34
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Pa, nismo zene da se svadjamo oko Chole, ba
Old 12-12-2006, 11:23 AM   #35
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Po meni je bolje da Chola vise ne snima nista. Sve pokvari sa ovim zadnjim albumima. Bolje da je ostao u dobrom secanju sa onim starim pesmama. A sto se tice Ane Nikolic, bas sam razocaran i sa produkcijom, pesmama a da ne pricam o pevanju (jedino me to nije iznenadilo , to je isto).

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 12:27 PM   #36
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
Pa sta ispade, da je Peter Gabriel kriv sto Chola zvuci ko kurac? Ili Abbey Road studio? A sta bi sa "velikim producentima" koji su to radili? Tj. koji su ODGOVORNI za to??? Pa, ni u Real Worldu, ni u Abbey Road-u ne dobijas novi "par ushiju" kad udjes u reziju... Samo tonca i mrge od sprava... Ostalo je na "ekipi".
Pa niko nije ni rekao da su oni krivi (mislim Abbey & PG)...briga njih! Oni su ih samo pustili unutra....(i uzeli im pare!)
Old 12-12-2006, 12:32 PM   #37
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

A sto se tice Ane Nikolic, bas sam razocaran i sa produkcijom, pesmama a da ne pricam o pevanju (jedino me to nije iznenadilo , to je isto).

[/QUOTE]

Pa za produkciju i aranzmane se pobrinuli njeni producenti i njihovi muzicari.
Ja sam samo vadio miks iz *****a. Sto se tice pevanja, u pravu si...moze ona bolje - ali treba vremena. Ceo album (sem Romale Romali) je otpevan vrlo brzo. A i odsviran bogami...
Old 12-12-2006, 12:46 PM   #38
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
ironican sam bio prakticno smo rekli isto, samo drugacijom formom izrazavanja
kVu is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 01:31 PM   #39
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

mislim koliko god da je zdravkov album los, uvek ce se naci publika kojoj se to svidja, deo koji je odusevljen jer je to cola, a veliki deo i nema pojma sta je dobro, a sta ne vec im TV puni usi....ostalo je malo ljudi koji se stvarno razumeju, a oni su producentima nebitni. mislim da je prica abbey road i real world vise uspesna reklama...ipak je snimano u americi iako je kuci moglo isto da se uradi, ako ne i bolje
Manley is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 01:33 PM   #40
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dexxy
Po meni je bolje da Chola vise ne snima nista. Sve pokvari sa ovim zadnjim albumima. Bolje da je ostao u dobrom secanju sa onim starim pesmama.
I ja bih rekao da je tako... Neznam ko je radio one pesme... kompozicije, textove, aranzmane... ko god da je i kako god se zvao, ono je tuzno...

Ako se gleda komercijalni uspeh, verovatno ce se prodati ono... jeftina muzikica namenjena publici koja... uhhh... ne bih da uvredim nekoga... mislim da je jasno kome je ono namenjeno...
Dakle, ako su pare u pitanju, to je verovatno super...

Ako se muzika posmatra kao grana umetnosti i ako postoje ikakve granice zdravog ukusa, ono je prekardasilo svaku meru... uspeo je da pogazi i one najnize kriterijume...

Mislim da je nepotrebno pricati uopste o produkciji... zna se od cega se pita ne pravi. Nije se onde ni doslo do produkcije... mislim, moje licno misljenje koje ne mora da bude tacno, ali... trebas da imas sta da isproduciras...

Kad je moja sestra chula par pesama, rekla je: "Pa ovo su narodnjaci..", moj komentar je bio "Ne vredjaj ljude, oni to rade bolje... jer umeju to da rade, a najmanje su oni krivi sto neko upliva u njihove vode, pa radi to na nakaradan nachin, jer... nezna to da uradi, ili ,iz nekog drugog razloga, prilikom izvodjenja jedanaesterca promasi celu loptu..."

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules