Go Back   Rumski Forum > Rumski > Obavestenja

Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-07-2007, 06:29 AM   #31
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Default Re: ruDAW - promocija i novosti

Joj, ljudi okanite se pisanja protiv ruDAW-a. Ja sam siguran da uzimam jedan samo me sada muči kako ga u Hrvatsku dopremiti... No o tome (nažalost) tek za 3 mjeseca. Ja sam evo sad krenuo u ono višetjedno planiranje kupovine računala. I sad sam namjeravao na forume provjeravati cjene i sjetih se ruDAW-a. E pa da sad ne moram pogadjat šta bi bilo stabilno i zezat se, a usput i podržati ljude koji očito dobro rade svoj posao, odlučujem se na ruDAW.

Već je bilo rasprave oko obrade videa. Ja ću sada napisati što bih želio raditi pa bi bilo super da mi se potvrdi da je ruDAW PRO mašina za mene.

Prvo, imam jedan ok hard disk koji bi mogli staviti umjesto ovog backup diska. Jel to ok?
Ovo računalo bih koristio i za gledanje filmova. Znam da mnoge o to sad nervira, ali glazba mi nije jedina zanimacija trenutno, tako da bih želio dva windowsa na dvije odvojene particije. Svaka particija bi recimo bila 20 GB. Windows XP + Windows Vista. XP naravno optimiziran maksimalno za audio/video. Sav ostali diskovni prostor bi bio za projekte (audio i video fajlovi itd...) i za sample library, a tog imam puno.

Neznam kolike su cijene RAM memorije niti diskova, pa me zanima koliko RAM-a mi možee staviti umjesto backup diska?

Što želim raditi na kompu? Na Visti samo slušanje glazbe i internet (bilo bi dobro da mogu sakriti ostale diskove za vistu). Windows xp... Na njemu ću korisiti nuendo sa vrlo velikim virtualnim instrumentima i Adobe Premiere Pro (i sigurno neke iz serije alata creative suite). Siguran sam da je rudaw pro i više nego dovoljan, ali sigurnije je pitati....

Pozdrav!
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2007, 09:53 AM   #32
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Joj, ljudi okanite se pisanja protiv ruDAW-a. Ja sam siguran da uzimam jedan samo me sada muči kako ga u Hrvatsku dopremiti... No o tome (nažalost) tek za 3 mjeseca. Ja sam evo sad krenuo u ono višetjedno planiranje kupovine računala. I sad sam namjeravao na forume provjeravati cjene i sjetih se ruDAW-a. E pa da sad ne moram pogadjat šta bi bilo stabilno i zezat se, a usput i podržati ljude koji očito dobro rade svoj posao, odlučujem se na ruDAW.
Za hrvatsku vec imamo 2 narucena ruDAW-a (ovih dana cemo na put u BIH zbog promocije i realizacije legalne dopreme ruDAWa, a uskoro isti rezim ocekuje i Hrvatsku). Nadje se nacina, samo kada se zeli i hoce .

Btw, Hvala na podrsci. Svaki put kada se pitam zasto koji klinac radimo ovo (jer gotovo sve sto se zaradi ode u dalja ulaganja, a uvijek se nadje pametnjakovica koji zna bolje i koji ce da "vam kaze sta je istina", te time potkopavaju bilo kakvu sansu da se u zemlji Srbiji napravi bilo sta pametno) nadje se ipak neko ko razumije i cijeni tudj rad...

Upravo po ovoj vrucini isprobavamo nove materijala za zvucnu izolaciju (pluta, i jos neke plasticne materijale), pripremamo ruDAW XTM za veoma malo pare (pasivno hladjeno napajanje, mogucnost potpuno pasivnog rashladjivanja bez ijednog aktivnog venta), kao i XTM za velike pare (sistem vodenog hladjenja rashladjenog preko velikog pasivnog radijatora, velicine jedne stranice big tower kucista).

Quote:
Već je bilo rasprave oko obrade videa. Ja ću sada napisati što bih želio raditi pa bi bilo super da mi se potvrdi da je ruDAW PRO mašina za mene.

Prvo, imam jedan ok hard disk koji bi mogli staviti umjesto ovog backup diska. Jel to ok?
Naravno da je ok...

Quote:
Ovo računalo bih koristio i za gledanje filmova. Znam da mnoge o to sad nervira, ali glazba mi nije jedina zanimacija trenutno, tako da bih želio dva windowsa na dvije odvojene particije. Svaka particija bi recimo bila 20 GB. Windows XP + Windows Vista. XP naravno optimiziran maksimalno za audio/video. Sav ostali diskovni prostor bi bio za projekte (audio i video fajlovi itd...) i za sample library, a tog imam puno.
ruDAW je zamisljen sa najmanje 2 OSa. Jedan glavni i drugi bekap (imate i upustvo za kopiranje OSa, tako da uvijek mozete imati master->slave kombnaciju kojom ste maksimalno zasticeni od eventualnog gubitka podataka usljed otkaza HDDa) . Tako da je najmanji problem ubaciti 3,4 pa i vise OSova...ruDAW se trenutno osposobljava i u radu sa oduvijek popularnim apple OSX sistemom.

Quote:
Neznam kolike su cijene RAM memorije niti diskova, pa me zanima koliko RAM-a mi možee staviti umjesto backup diska?
Cijena RAM-a je krenula na gore, ali trenutno stagnira, tako da se trenutno moze uzeti cak dodatna 2GBa za pomenuti dodatni backup disk.

Quote:
Što želim raditi na kompu? Na Visti samo slušanje glazbe i internet (bilo bi dobro da mogu sakriti ostale diskove za vistu). Windows xp... Na njemu ću korisiti nuendo sa vrlo velikim virtualnim instrumentima i Adobe Premiere Pro (i sigurno neke iz serije alata creative suite). Siguran sam da je rudaw pro i više nego dovoljan, ali sigurnije je pitati....

Pozdrav!
Vise nego je dovoljan. Vec sam pominjao sta je potrebno za amatersku a sta za profesionalnu video obradu, i to u ovoj temi, tako da nema potrebe ponavljati.

Poz.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2007, 11:35 PM   #33
misko063
Junior Member

Nisam ja nikakav pametnjakovic, imam 33% udela u jednoj firmi za sastavljanje racunara i prodaju komponenti. (Zika & Mika & co...)

O racunarima znam mnogo, iako se ne bavim time, samo sam ulozio novac na pocetku, ali nikada u zivotu nisam pljuvao konkurenciju na nacin na koji si ti to uradio pri predstavljanju svoje masine! Ja se bavim marketingom i povremeno donosim vece poslove firmi, to mi je zaduzenje. Inace imam svoju firmu koja se bavi multimedijom.

Sutra cu dati nalog komercijalisti da sastavi ponudu za masinu sa potpuno istim komponentama kao i vasim i okacicu je ovde! Pa me ti banuj ako hoces i obrisi mi user, to je tvoje pravo! Ali ce ljudi videti koliko se ugradjujes i da li sam ja maliciozan!

By the way, okacicu na par racunarskih foruma link na tvoju ponudu uz molbu za komentar, pa ce potencijalni kupci i te kako moci da cuju jos neko misljenje... Kriticko naravno!

A i konfiguracija ti je zaista originalna. Ta Asus ploca je i onako trenutno best buy na trzistu i svi je koriste u boljim racunarima... Procesor je takodje best buy? Sta je tu tvoje otkrice?

Inace, nemam nista protiv vas, jednostavno mi se nije svidelo to kako pljujes i omalovazavas konkurenciju a sve to da bi opravdao svoju ZESTOKO NADUVANU cenu! I to mi je jedini motiv!

Last edited by misko063; 23-07-2007 at 11:38 PM.
misko063 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2007, 11:51 PM   #34
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by misko063 View Post
O racunarima znam mnogo, iako se ne bavim time, samo sam ulozio novac na pocetku, ali nikada u zivotu nisam pljuvao konkurenciju na nacin na koji si ti to uradio pri predstavljanju svoje masine! Ja se bavim marketingom i povremeno donosim vece poslove firmi, to mi je zaduzenje. Inace imam svoju firmu koja se bavi multimedijom.
U jebote, pa ti si onda neki zajeban igrac. Ti sve znas jebote :o !!! Otkud ti samo toliko slobodno vrijeme, kada si rastrzan na toliko polja ??? Na rumskom mozes isto mnogo pametnije da iskoristis, nego sto ga trosis pljujuci po nasem radu.

Quote:
Sutra cu dati nalog komercijalisti da sastavi ponudu za masinu sa potpuno istim komponentama kao i vasim i okacicu je ovde! Pa me ti banuj ako hoces i obrisi mi user, to je tvoje pravo! Ali ce ljudi videti koliko se ugradjujes i da li sam ja maliciozan!
Ukenjo sam se!
Sta pokusavas ti da dokazes? Jel znas da citas ? Jel imas oci ? Jesam li lijepo napisao ono sto ti zelis kanda dokazivati. I ljudi i dalje uzimaju i narucuju ruDAW (i pored tvoje ovdje jos neobrisane biblijske istine i otkrovenja zavjere protiv clanova rumskog, a sve u cilju osiromasivanja istih putem naduvanih cijena kompjuterskih komponenti).

Old 24-07-2007, 06:22 AM   #35
RAJKO
Member

RAJKO's Avatar

kao prvo pozdrav svim zaljubljenicima u svoj posao
kao drugo nepopravljivi sam obozavalac MAC-a
kao trece postujem svaciji trud I rad
kao najvaznije ljubav i predanost i dobri rezultati u oblasti muzike ,u kojem god domenu pricali,a kompijuteri su sastavni deo muzike mora biti dobro nadoknadjeno iliti naplaceno

Retko zaista se prikljucim aktivno na forum,ali sada sam morao

RUDAW sam imao prilike videti,veoma kvalitetan kompijuter,Mac-takodje vrlo kvalitetna masina-i sta sa tim???

Ako neko kvalitetno napravi nesto I u potpunost stane iza toga-e to je nesto

Iz licnog iskustva sam naucio mnogo-svi sve znaju-nacitani ,puni znanja ponekad se I uplasim da mnogo ne znam,ali obicno sveznajuci znaju sve zato sto imaju puno vremena ,nazalost siguran sam da RuDaw momci nemaju vremena.Kao covek koji je popravio more uredjaja I koji ima zaista lepog znanja o kompijuterima zaista zadnje sto bih radio je to sto RuDaw ekipa radi.
Svako zna danas da sklopi komp ali ponavljam vreme I podrska je Ono sto kosta I treba da kosta jer je vreme necijeg zivota rezervisano za proizvod I ljude koji su ga kupili-a kako je to kada u pola noci zove I iz ko zna kog razloga nezadovoljan muzicar dobro znam I iz toga razloga jos jednom velika podrska RuDaw momcima!!!
Koliko kostaju komponente uopste nije bitno-one ne odredjuju cenu necijeg rada!!
Danas svako moze sve da kupi gde god hoce,ali bas zato treba drzati radom i ljubavlju odlucan stav i ceniti svoj rad onoliko koliko mislimo da vredi,a uvek ce biti skupljih i jeftinijih ljudi koji nude istu uslugu.
RAJKO is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 11:24 AM   #36
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Rajko, hvala ti na podrsci...Zbog takvih ljudi mi nije zao sto ja i moji saradnici i dalje (ruDAW je nastao na jesen 2006) gotovo da radimo za dzabe (na more nisam otisao od 91', za klima uredjaj i dalje nemam, jer bukvalno sve i jedan dinar ulozimo dalje...btw radimo i po ovakvim vrucinama, gdje znoj kapa sa cela, i jos nisam uzeo odmor niti mi to pada napamet).

Neki ljudi jednostavno nece da shvate, niti da prihvate da smo bolji od njih (evo, momak je jedan od suvlasnika Mika & Zika & Co firme gdje se preprodaju komponente po principu "spusticu evro i po nize svoje cijene i tako cu zajebati kolegu koji radi isto"...a vamo glumataju kolegijalnost) i to je ono sto mene najvise nervira u zemlji srbiji. I u tome idu toliko daleko da neodgovorno tvrde kako su oni (a onda apriori i njihovi proizvodi) mnogo bolji, jer kostaju manje (a lijepo kaze ona stara poslovica: nisam toliko bogat, da bih stalno kupovao jeftine stvari). Ja sam fino momka zamolio i dao mu izazov vrijedan 1000 eura (ako je toliko siguran da je u pravu, zasto ne pristane na "dvoboj") ?

ruDAW je mozda jedan od rijetkih proizvoda koji ima bukvalno sve one osobine (features) koji su navedeni u reklamnom letku, prezentaciji (a znamo da u vecini modernih reklama neistina, hvalisanje i laz cini oko 30-50% osobina proizvoda), a cak se konstantno unapredjuje (recimo, u prezentaciji trenutno nema informacije da se radi na unapredjenoj zvucnoj adaptaciji, kombinovanju aktustickog sundjera i plute...kao i toga da ce ruDAW i u PRO verziji uskoro imati opciju gotovo potpunog pasivnog rashladjivanja). Znaci, bilo koja rijec napisana u samoj prezentaciji je 100% opravdana, i mi smo vec nekoliko puta naznacili da svako moze da nas kontaktira (sto ljudi i rade) , da im dodjemo na kucni prag (studio, atelje), i da se u to sami uvjere time sto cemo im ostaviti na upotrebu promo primjerak istog (obicno onoliko dugo koliko im je potrebno).

I da ne ispadne da stalno hvalisam ruDAW...Bude i problema i sa nasim masinama, ali su one obicno software related (a mi i dalje, jeli, logicno i razumski, ne mozemo dati garanciju na softversku funkcionalnost, jer mi isti ne pisemo...posebno kada se na sve doda da se najcesce radi o 90-100% piratizovanom softveru...dacemo maksimalnu besplatnu podrsku u onoj kolicini koliko poznajemo softversku konfiguraciju (a poznajemo je vrlo dobro) i na to ljudi trebaju da gledaju kao na besplatan bonus). Nekim ljudima smo cak, nasom greskom, isporucili i nedovoljno sredjene ruDAWove (Bitch, clan foruma je recimo dobio ruDAW ONE koji je imao nekoliko sitnih softverskih, i jednu kardinalnu hardversku gresku...ali ko radi taj i grijesi...Taj isti momak nije nasao za shodno da bilo gdje makar nagovjesti da je imao neki problem sa masinom, jer je razuman, i takodje shvata "ko radi, taj i grijesi" princip). Fazon je u tome sto mu je taj problem otklonjen odmah, u rekordnom roku, i sva odgovornost je preuzeta na stranu proizvodjaca (tj nas)...Svi ostali ruDAW-ovi rade kao sat (a neki ce uskoro imati godinu dana) od 10ak do sada proizvedenih.

Ne mozemo da tvrdimo da smo nepogrijesivi (sa moje strane je i u proslosti bilo dosta gresaka...kada smo vec krenuli sa autokricizmom ...ali mi je drago sto mogu da pomenem da je gresaka procentualno bilo mnogo manje od pogodaka), ali mozemo da tvrdimo da radimo na tome da budu smanjene na najmanji moguci (ali zaista najmanji moguci) nivo, i da obecamo da ce svaka ici samo na teret proizvodjaca, tj nas samih. Nikako na teret kupca...

PS. Gdje si vidio ruDAW? Da nije kod Abadica? . Danasnji ruDAW-ovi su jos bolji i jos tishi, pa te zato pitam

Old 24-07-2007, 12:58 PM   #37
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Diviner hvala na informacijama i odgovorima na moja pitanja. Zbilja se ne treba obazirat na ovakve pokušaje omalovažavanja! Evo ja jučer zainteresirao prijatelja za ruDAW evo mu šaljem link. Bilo bi zgodno da kupimo u isto vrijeme (ako se on odluči...) da isporuka bude jednostavnija.

Diviner imam još jedno pitanje. Imam TC Electronic Konnekt 8 zvučnu karticu. Čuo sam da postoje neke firme koje u svoje firewire kartice stavljaju bolje čipove i zato zvučne rade na njima bolje. Ima li ruDAW PRO integrirani firewire na matičnoj? I jeste li do sada imali iskustva sa korištenjem firewire zvučnih kartica na ruDAW-u? Mislim da se spominje Texas kod tih firewire kartica....

Hvala unaprijed na odgovoru i opet ponavljam, imate svu podršku!!!
Old 24-07-2007, 04:18 PM   #38
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Diviner hvala na informacijama i odgovorima na moja pitanja. Zbilja se ne treba obazirat na ovakve poku?aje omalova?avanja! Evo ja jučer zainteresirao prijatelja za ruDAW evo mu ?aljem link. Bilo bi zgodno da kupimo u isto vrijeme (ako se on odluči...) da isporuka bude jednostavnija.

Diviner imam jo? jedno pitanje. Imam TC Electronic Konnekt 8 zvučnu karticu. Čuo sam da postoje neke firme koje u svoje firewire kartice stavljaju bolje čipove i zato zvučne rade na njima bolje. Ima li ruDAW PRO integrirani firewire na matičnoj? I jeste li do sada imali iskustva sa kori?tenjem firewire zvučnih kartica na ruDAW-u? Mislim da se spominje Texas kod tih firewire kartica....

Hvala unaprijed na odgovoru i opet ponavljam, imate svu podr?ku!!!
Pozdrav Tomislave!
Evo, ja cu ti odgovoriti na tvoje pitanje:
ruDAW PRO ima integrisani fw na maticnoj ploci. Konnekt 8 ce ti raditi bez problema. Generalno, problem kod TC Electronic-a je taj sto njihovi uredjaji traze slobodan FW bus, dakle port koga neces deliti sa drugim FW uredjajima. Ukoliko imas vise FW uredjaja, a svi su zabodeni u maticnu plocu, onda postoje neke sanse da ti setup brljavi. Ovo je cinjenica i zvanicni podatak TC-ja, nezavisno koju maticnu plocu koristio, i kakvu masinu imao (ruDAW ili bilo koju drugu).
Resenje ukoliko imas potrebe za nekoliko fw buseva: kupi FW PCI kartu sa VIA VT6306 chipsetom, kosta cca 20 eura, i problem je resen.
Ponavljam, ukoliko ti je Konnekt jedini FW u masini, ne moras trositi 20 eura na dodatni fw bus.
Old 24-07-2007, 04:33 PM   #39
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Ja imam upravo tu VIA karticu trenutno, tako da ću moći onda spajati kamere na nju. Sve 5. Hvala na supportu.
Old 24-07-2007, 07:49 PM   #40
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru View Post
Pozdrav Tomislave!
Evo, ja cu ti odgovoriti na tvoje pitanje:
ruDAW PRO ima integrisani fw na maticnoj ploci. Konnekt 8 ce ti raditi bez problema. Generalno, problem kod TC Electronic-a je taj sto njihovi uredjaji traze slobodan FW bus, dakle port koga neces deliti sa drugim FW uredjajima. Ukoliko imas vise FW uredjaja, a svi su zabodeni u maticnu plocu, onda postoje neke sanse da ti setup brljavi.
kao i svaka bolja fw kartica.

ja osobno prilikom capture-a dv materijala gasim ff800 jer je skop na istom busu gdje i ona a kad oboje rade bude sranja samo takvih.

problem jedino nastaje kada netko nestrucan oko racunala dozivi to isto pa onda krene, ne valja fireface, ne valja racunalo...

Quote:
Resenje ukoliko imas potrebe za nekoliko fw buseva: kupi FW PCI kartu sa VIA VT6306 chipsetom, kosta cca 20 eura, i problem je resen.

diviner, reagiraj!

ne ne i ne viu za fw kontroler!

texas instruments i nista drugo!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules