|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne komplikuj u startu i pokusaj da ispalis nesto sto ce ti prvo prosvirati... sve ostalo ce kasnije biti finese... Doduse, ako imas prijatelja kamenoresca... i koji ti moze napraviti "kutiju" u obliku izdubljene lopte od mermera.... onda se isplati zezati se ![]() Ne menjaj ovo sto ima Auratone u svom obliku, da bi iole imao sanse da vidis dokle si dogurao i da mozes uraditi neki AB test... ako nesto promenis, onda tek nema smisla ista uporedjivati... Ukratko ne vidim potrebu da se nesto menja... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
[quote=boggy
Doduse, ako imas prijatelja kamenoresca... i koji ti moze napraviti "kutiju" u obliku izdubljene lopte od mermera.... onda se isplati zezati se ![]() bogi[/quote] jos da stavim svoju sliku na kutiju ![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mada nekada okvir moze biti ogranicenje, uglavnom je dobar garant da se neces rasplinuti. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
Mislio sam na mermernu kutiju
![]() A to si u pravu, kao i uvek ![]()
![]() |
#36 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pricam o potencijalnim korisnicima Auratone 5C (pogotovo o onima koji ga nisu nikada koristili), kojima bi, da se on i danas proizvodi, NOV bio verovatno preskup. Ta cinjenica uopste ne znaci da neko ko nema (sada) dovoljno novca treba da odustane od "Auratone" monitoringa... mnogi ljudi pustaju svoje mikseve i na obicnom TV pa time kontrolisu sta su uradili... da li je to losa navika? Da li se moze malo poboljsati? Zagovornik sam principa da za prave poslove trebaju pravi alati, cak i pokusavam da pravim neke od njih, ali ne odustajem od principa da covek mora biti snalazljiv i da nedostatak pravih alata ne sme da mu "veze ruke". Improvizacije nisu dobre kao navika, to nikako, ali ne treba biti potpuno "vakcinisan" od improvizacija. Inace to sto konkretno pricas je stvar tvoje odluke, s jedne strane te razumem, a sa druge strane sam bio mnogo puta nateran da pogazim svoju cvrsto obecanu odluku... posto nije bilo drugog izlaza, mora nesto da se radi i mora od necega da se zivi (da ne navodim koliko sam generacija raznih softvera morao da "zaboravim" i ponovo naucim, a racunar koristim od vremena Spectruma... sto je sitnica u odnosu na sve ostalo) Opet, nemoj me pogresno shvatiti, ne teram te ja da menjas svoje alate, samo ti navodim licni primer da ni ja ne volim da menjam alate, ali nekada "posustanem", verovatno imam slab karakter. Inace sumnjam da ce se do 2032 pojaviti neki "novi" Auratone... vredan naslednik ovih tvojih... ne zato sto nema tehnologijie... naprotiv... ima je vise nego pre... Samo te pitam, ko ce (osim tebe) dati za tako nesto u buducnosti, opet nekih $700-$1000... Ko ce to da gura i prodaje? jer, kako vreme ide.. grohotom ce mu se nasmejati vecina "kupaca"... Danas se svakakvi zvucnici proglasavaju profesionalnim monitorima,... nude se po veoma niskoj ceni, cinjenica (gruba i istinita) je da ti koji to rade bolje prodaju od ovih koji su tvrdoglavi... a za duzi period ti je verovatno jasno cemu to vodi... Iz tih razloga, vise imam poverenja u Perunovu (ili bilo ciju drugu) procenu (na usi) da mu je nekakav Sharpov driver (koji je pronasao ko zna kako i ko zna gde, i koji je sluzio ko zna za sta) vrlo slican driveru u Auratone 5C, nego u kompletnu dokumentaciju reverznog inzenjeringa koju je uradila firma Avant Electronics. Zasto? Pa na slican nacin je verovatno izabran driver i za Auratone 5C. Bose driver nije nista specijalno ni posebno, i nije stvar u njemu,... nego u coveku koji je rekao "hocu bas njega!"... e taj covek je ustanovio standard, a ne Auratone i Bose... To se ionako ne moze meriti, a u vreme kada se o tome odlucivalo, tehnika je bila jos gora nego danas... Aman, iza svakog "velikog" dela stoji jedan covek do najvise grupice ljudi... nikada neka belosvetska gigantska firma niti njen menadzment... iako ih je ta ista platila i vlasnik je svih "prava"... Prema tome... "standardi" i "reference" su u ljudima, a ne u njihovim proizvodima ![]() Zato i podrzavam OFFa (i pomocicu mu koliko god budem mogao) u njegovoj ideji da pravi sam sebi svoj najrodjeniji i najmiliji "Auratone 5C", jer je to jedini nacin da se iz vise pokusaja to i uspe... i da se spreci "sindrom 2032." o kome pricas. Ali nije dovoljan samo OFF. ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#38 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#39 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali, naravno da podrzavam svaki nov pokusaj pravljenja. Jos ako postane novi 'standard', ih!, jos jedan razlog vise da ih pre cujem...haha ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Imam jedno pitanje za tebe, vise iz znatizelje... Da li mi mozes reci ko, po tvom misljenju, odlucuje o navedenom statusu "standarda"? Konkretno te pitam za ovaj slucaj. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avantone MixCubes misljenje... | vly | Monitoring | 64 | 27-02-2014 09:47 AM |
Avantone CV-12 | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 28-06-2010 03:39 PM |