Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-05-2006, 08:41 PM   #31
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Default Re: Poslusajte i prokomentarisite!

Ja mislim da je veci problem sto svako ako provede dovoljno vremena moze dobiti neku muziku a komp je ceo proces sveo na kucnu varijantu . I ta muzika moze biti ok a moze biti krs
ali jako jako retko je ta muzika nesto novo i originalno. Sto neko davno rece "Ima tu i novog i dobrog samo sto ono sto je dobro nije novo, a ono sto je novo nije dobro"
Na zalost tu je i muzicki biznis tj velike kuce koje muziku fabrikuju tj moraju izdati svake godine odredjeni broj albuma da bi odrzali konstantni priliv para. Zamislite sad da neko ne izda nista 2 godine jel nije nista kvalitetno.To bi bila propast. To sve stvara atmosferu kakva jeste ali mi se cini da je to vise zbog krize u stvaralastvu.

Tesko je vise definisati neki pravac a sumnjam da bi iko trenutno mogao prstom da pokaze na nekog i kaze, da ovo je to ovo je idol generacije .... novi Elvis novi Lenon. Ovo je muzika koja me pokrece. Jebga ne moze jedan genije da se radja svake godine, valjda je zato i genije a to nije dobro za posao. Sad problem je u mnogome i sama dostupnost svega (internet je za muziku mac sa dve ostrice po meni) tako da sve traje krace i krace tj prosek traje sve krace i krace. Mi sad i ne mozemo vise da zamislimo koje je zadovoljstvo i ushicenje bilo kad je neko kupovao novu plocu pa je vrteo dogod je plastika izdrzavala i upijao svaki detalj kao i sam dozivljaj muzicara. Jedino moze da nas raduje da takve stvari nesto posebno i ne dodiruju prave talente i genijalce i da ne uticu preterano na njihovo stvaralastvo jel je to njima potreba a ne cilj. Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger
ridge is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2006, 09:56 PM   #32
arajlo
Member

arajlo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Dule je radio aranzman komplet, osim sto sam se ja "izborio" za bass deonicu, skracenje pesme (to je vecita borba ) i dao mu par saveta u fazi pre-produkcije.

Kod mene su snimani vokali, mixano i masterovano.

Produkcija vokala...
Hmmmm... Nije bas nesto posebno. Dosta toga smo dobili na samom usnimavanju, jer ja uvek insistiram da najveci deo zvuka vokala dobijemo na usnimavanju.
Posle toga UAD, impulsi... Zacinio po ukusu i jedna zlica vegete
Ako nije "strogo povjerljivo" koji mic i predpojacalo je koristeno za snimanje vokala?
Old 29-05-2006, 09:59 PM   #33
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Sve je odlicno! Cestitam momci!
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2006, 10:10 PM   #34
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
......

Licno mislim da izdati album nikad lakse nije bilo, ali je jedina otezavajuca okolnost sto se ponuda drasticno povecala, pa izdavaci obaraju cene i zajebavaju malo vise.
Ipak, setimo se osamdesetih. pa cak i devedesetih godina...
Koliko je tada trebalo truda, rada, novca i vremena da se jedan bend ili pevac izdvoji iz anonime i da izda plocu?
Neuporedivo vise
.
Naravno, Kada bi se to desilo, on je sticajem okolnosti MORAO da zaradi novac, jer izbor nije bio toliko velik, nije bilo toliko zanrova, toliko medija i ljudi su bili uglavnom grupisani na par mesta gde su se desavale stvari, pa su samim tim i bolje pratiili zbivanja na sceni.

Mislim da je jedno tacno. Muzika je definitivno na prekretnici i muzicki biznis, tj ljudi gledaju da tranziciju prebole sto lakse, ali isto tako mislim da ce se u narednom periodu desiti nesto mnogo bitno za muziku, jer kada das ljudima sve, kao sto je to sada slucaj, jedinu razliku u zvuku mozes da dobijes znanjem i talentom.
Mislim da ce tehnika neminovno postati sekundarna i da ce se desiti da muzicari biraju saradnike po kriterijumu koji je mnogo zdraviji nego "Ej, snimam plocu u studiju od 2.000.000 evra".

Cisto jedan optimisticki osvrt
Ajd' da budem mirodjija u supi...

Da Oggy, u pravu si... nesto mora da se desi... ili bih ja zeleo da se nesto desi... sta god...

Nisam upucen u istorijski razvoj muzicke produkcije, ali vidim da se neke stvari poklapaju...
Prekretnica je bila kada je "izmisljen" PC.... hronoloski, to je u HiFi-ju bio period kada je "uginuo" Sansui... barem ja to tako nekako zovem... jer nije samo ta firma, mnoge HiFi firme su propale. Jednostavno PC je postao mnogo zanimljivija igracka od muzike za jednu poveliku grupu ljudi... a upravo sada pricamo o tome da je PC omogucio maltene svakom da napravi odlicnu muziku, samo pod uslovom da zna kako to da uradi... finansije nisu vise toliki problem... isti taj PC je smanjio interesovanje populacije za muziku generalno, barem u smislu kupovine CDa ili cega vec... jednim delom sto im je PC multimedijalni hobi... moze svasta nesto na njemu da se radi, i da bude zanimljivo, a da nije uopste nikakva muzika... a drugim delom sto digitalni audio moze lako da se prenosi virtuelno bez "nosaca"... putem mreze...

Nekako mi izgleda da je muzicka produkcija pomalo zatecena ovakvim razvojem dogadjaja, jer verovatno nisu shvatili da ako pojeftine i ucine muziku dostupnu na svakom koraku, time preplavljuju trziste, i uvode neke druge "igrace" koji nisu imali veze sa muzickom produkcijom... ili im verovatno niko nije omogucio izbor...

Jedno je sigurno, na muziku se trosi mnogo manje para nego ikad... pocev od CDova pa preko opreme za slusanje... sve je postalo svima dostupno, ali i prenatrpano, i srozano po pitanju kvaliteta... manje novca generalno treba za produkciju, ali se i manje novca trosi na CDove... tako da nisam siguran kuda ce to da ode... ali negde hoce i nesto ce se desiti... uvek je tako...

CD i PC su zapoceli ovu pricu...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2006, 11:25 PM   #35
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by ridge
Ja mislim da je veci problem sto svako ako provede dovoljno vremena moze dobiti neku muziku a komp je ceo proces sveo na kucnu varijantu . I ta muzika moze biti ok a moze biti krs
ali jako jako retko je ta muzika nesto novo i originalno. Sto neko davno rece "Ima tu i novog i dobrog samo sto ono sto je dobro nije novo, a ono sto je novo nije dobro"
Na zalost tu je i muzicki biznis tj velike kuce koje muziku fabrikuju tj moraju izdati svake godine odredjeni broj albuma da bi odrzali konstantni priliv para. Zamislite sad da neko ne izda nista 2 godine jel nije nista kvalitetno.To bi bila propast. To sve stvara atmosferu kakva jeste ali mi se cini da je to vise zbog krize u stvaralastvu.

Tesko je vise definisati neki pravac a sumnjam da bi iko trenutno mogao prstom da pokaze na nekog i kaze, da ovo je to ovo je idol generacije .... novi Elvis novi Lenon. Ovo je muzika koja me pokrece. Jebga ne moze jedan genije da se radja svake godine, valjda je zato i genije a to nije dobro za posao. Sad problem je u mnogome i sama dostupnost svega (internet je za muziku mac sa dve ostrice po meni) tako da sve traje krace i krace tj prosek traje sve krace i krace. Mi sad i ne mozemo vise da zamislimo koje je zadovoljstvo i ushicenje bilo kad je neko kupovao novu plocu pa je vrteo dogod je plastika izdrzavala i upijao svaki detalj kao i sam dozivljaj muzicara. Jedino moze da nas raduje da takve stvari nesto posebno i ne dodiruju prave talente i genijalce i da ne uticu preterano na njihovo stvaralastvo jel je to njima potreba a ne cilj. Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger
svaka cast za jedno ovakvo realno misljenje koje je danas izuzetno retko.. svaka rec ti je na mestu care

bravo!
kVu is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 12:58 AM   #36
Defragment
Member

Default Ridge, Boggy i kVu (koji se slaze)

Alo ljudi, sta vi hocete da kazete?

Ridge: "Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger "

Ko ti je taj Dzeger?

Boggy: "... a upravo sada pricamo o tome da je PC omogucio maltene svakom da napravi odlicnu muziku, samo pod uslovom da zna kako to da uradi... finansije nisu vise toliki problem... isti taj PC je smanjio interesovanje populacije za muziku generalno, barem u smislu kupovine CDa ili cega vec... jednim delom sto im je PC multimedijalni hobi... moze svasta nesto na njemu da se radi, i da bude zanimljivo, a da nije uopste nikakva muzika... "

Izvini, brate, ali ovo si se izlupetao najstrasnije!

Pa svi, ama bas svi ljudi koje ja poznajem imaju PC a jedino ja pravim muziku! MOzda sam ja kupio MUZICKI PC?

Niste mi stvarno jasni!
Te ovamo bistrite ovaj hardver, te onaj hardver, pa sta je PC nego hardver?
Ni gitara sama ne svira, pa opet niko ne kaze da su gitare dostupne svima te su zbog toga lose po muziku, bolje da se vratimo na gusle, one su teze dostupne i bolje zvuce, a?

Ja da nemam komp, nikad vi Pieces ne bi ni culi, zar ne? A ja inace ni jednu jedinu notu nisam ukucao nego sam sve odsvirao na midi klavijaturi, otpevao sam koliko sam dobro mogao i stvarno sam se potrudio!

I sta, jel sam ja sad "neshvaceni genije" ili netalentovan ili su ipak izdavacke kuce krive? Potpuno ste kontradiktorni!

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Defragment is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2006, 01:05 AM   #37
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Ridge, Boggy i kVu (koji se slaze)

Quote:
Originally Posted by Defragment
..............

......

Izvini, brate, ali ovo si se izlupetao najstrasnije!....
Jesam li?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 30-05-2006, 01:14 AM   #38
Defragment
Member

Pa vidi, meni se cini da jesi, posto mi nije jasna svrha tih filozofiranja!
Mozda se pojasnite, pa mi bude jasnije!

Pri tom, moram da podsetim da sam pokrenuo thread da bi se poslusala i prokomentarisala pesma, a vas trojica, ni A opesmi nego mi tu prodajete neku filozofiju!

A niko da kaze (kad svi sve vec znaju kako rade labeli), "E, Dusane, znam ja jednog lika iz te i te kuce pa da vas povezem, da popricate!"

A i nesto sam osetljiv na bilo kakvo pljuvanje po kompu' jer ga ja bas volim!

My favourites include: Cocteau Twins , Dead Can Dance, Massive Attack, Portishead, Goldfrapp, David Sylvian...
Old 30-05-2006, 01:25 AM   #39
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Pa vidi, meni se cini da jesi, posto mi nije jasna svrha tih filozofiranja!
Mozda se pojasnite, pa mi bude jasnije!
Pa sve je pocelo da DaBear-ovim "filozofiranjima"
pa smo skliznuli u off-topic, sto je retka pojava na Rumskom, ali eto, desava se... a tema je dobra, pa ti tako izvini sto ti "arcim" tvoj mili i rodjeni thread na moja filozofiranja... ako ti to bas smeta, ja cu izbrisati svoj post... da ti ne bode oci...
Quote:
Pri tom, moram da podsetim da sam pokrenuo thread da bi se poslusala i prokomentarisala pesma, a vas trojica, ni A opesmi nego mi tu prodajete neku filozofiju!
Pa ja ti bas i nisam merodavan, ili bolje reci, najmanje sam merodavan od svih ucesnika u razgovoru, pesmu sam poslusao, nije da nisam, ali smatram da ne mogu biti objektivan, jer koji sam ti ja muzicki strucnjak da bi ti to mogao da kazem a da to ne bude pogresno.
Quote:
A niko da kaze (kad svi sve vec znaju kako rade labeli), "E, Dusane, znam ja jednog lika iz te i te kuce pa da vas povezem, da popricate!"
E pa sad, tu sam jos inferiorniji nego za muzicku kritiku... tu tek nemam nijednu vezu... jedino sto mozda znam je kako da objavis svoju muziku kao opste dobro i da zastitis svoja autorska prava, barem po belom svetu, a to malo koga interesuje... sve se ovo zbog para radi, ili sad i odmah ili mozda u skorijoj buducnosti... a tu vaze neka druga pravila koja ja ne znam.
Quote:
A i nesto sam osetljiv na bilo kakvo pljuvanje po kompu' jer ga ja bas volim!
Nisam "pljuvao po kompu" i mora da si me zamenuo sa nekim...
Ako moze bez predrasuda, molim...

pozdrav

bogi

Old 30-05-2006, 01:35 AM   #40
Defragment
Member

Default Tako mi se ucinilo...

Mada, malo sam bio grub sa terminologijom "izlupetao" mi sad jako lose zvuci... Jesam se iznervirao, al opet, nisam bas bio fin pa izvini!

Nego, kad mi se ucini neka zal za analogijom kod ljudi i kad cujem rec ploce, odmah se setim da sam odvajao od uzine i isao sinobusom za BG jednom nedeljno iz ZRa da kupim po par ploca, a dok sam samo ploce kupovao i nije bas bio neki izbor! A i to je generalno lose vreme bilo, ne ponovilo se!
Da ne spominjem da vec deset godina ne mogu da nadjem iglu koja pase za moj gramofon...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules