Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-05-2006, 01:44 AM   #31
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Gibonni - Unza Fibre

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Da... mogu reći da su reakcije na Baretov vokal potpuno različite kad su u pitanju ljudi koji znaju o kome se radi i kad su u pitanju oni koji ne znaju...
Čudno... ili mo?da nije...

Sting, ili neSting, sla?em se da bi bilo sjajno da nam je malo vi?e ovih umjesto onih...

p.s. Nikako da vam pohvalim onaj spot sa macama - sa tvog sajta... E pa evo... svaka čast!
Fala, fala. Zli ga je radio, i nije lo?e ispalo fakat, tako da komplimenti idu na njegovu adresu!

Quote:
Kad sam ja prvi put cuo pesmu Starim ja (u ljubav vjere nemam), pitao sam se, ne znajuci, ko je ono sto kreci i falsira pored Olivera, a sad mi ta njegova deonica cak i simpaticna (Gibonni, avkors)
Fakat on nije dobar pevač... Ali jeste vremenom naučio da izrazi dobro emociju u samoj pesmi, a to je sjajno, mo?da upravo zato ?to mu bog nije dao neki glas. Naravno to je mnogo va?nije (bar meni) nego da je ne znam kakav pevač u tehničkom smislu.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2006, 09:38 AM   #32
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Zarad istine na ovom Forumu ostao sam dužan jednu ispravku... album se zove UNCA FIBRE.
Sorry...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 12:33 PM   #33
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

hm, mo?da sam ja pristrasan, ali ovaj album mi se sviđa...ne sve pjesme, ali ima par od kojih se naje?ih....to smatram uspje?nim albumom. Da ne govorim o dobroj svirci i svemu ?to to donosi....opet čujem muziku, instrumente...mi smo mnogo otupjeli od ovog turbofolka u k****
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 01:13 PM   #34
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD
Za ovu malenu krađu soundtracka je ipak odgovoran Bregović kolko se cini (soundtrack je radio poznat covjek iz industrije-prvoligas), al on je ionako izgradio karijeru na pozajmljivanju .
A pjesma je u osnovi etno.
čekajte, meni je taj text "Bog neka ti prosti grijehe, ?to si mene varao...." (iz pjesme "Tija bi te zaboravit") poznat jo? od prije 20 god kad ga je pjevao MAGAZIN, jo? sa onom prvom pjevačicom...nije mi jasno jel onda i Tonči H. to maznuo (tj prepjevao) iz te tradicionalne???

Quote:
Originally Posted by MD
Ubjedljivo najbolja stvar koju sam IKADA cuo od gibonnija.
sla?em se...
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 01:31 PM   #35
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
nije mi jasno jel onda i Tonči H. to maznuo (tj prepjevao) iz te tradicionalne???
Zar ima nesto sto Huljić nije ukrao?

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 01:38 PM   #36
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs down Re: Gibonni - Unza Fibre

Album je dobar (preslusano x3). Kako to znam? Pa, nisam pokusao da se izbodem viljuskom. To je dovoljno za pocetak.
Ima par lepih momenata. Recimo na "Oslobodi me", Boki Milosevic kao "gost", barem sam to prvo pomislio kad sam cuo. "Sebi dovoljna - mix", neko je ranije spomenuo Nik Sloter-a (hawaii sound). "Zavezanih ociju" i "sitar", i "jbt, nisi lud".
E sad, ne mogu da prokomentarisem da meni u pesmi "Andjeo u tebi" i deo "Don't give up" ima itekako logike u odnosu na pesmu. Cak pesma ima temu koju je malo ko obradio na ovim prostorima (niko?!?) i to odlicno, ili to ja opet nalazim smisao koji ne postoji .
Svirka
Produkcija
Pretpostavljam i imam utisak da ce ovaj album tek da se otvori dobro posle 10-ak preslusavanja.
"Drage sestre moje ... nije isto bubanj i harmonika"
Old 02-06-2006, 08:39 PM   #37
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu
E sad, ne mogu da prokomentarisem da meni u pesmi "Andjeo u tebi" i deo "Don't give up" ima itekako logike u odnosu na pesmu. Cak pesma ima temu koju je malo ko obradio na ovim prostorima (niko?!?) i to odlicno, ili to ja opet nalazim smisao koji ne postoji
Mislim da si pogreshno razumio komentar(e). Verbalno taj tekst ima smisla i nedvojbeno se odnosi se na osobu o kojoj pjesma govori. Meni smeta nagla amerikanizacija teksta ili ti ga promjena jezika. Jasno mi je da "don't give up sist'a" zvuchi bolje od "ne odustaj sestro", ali ja bih radije onda bez toga.

Iako nalazim da je engleski jezik daleko sofisticiraniji od srpskohrvatskog (kojeg sam uchio u osnovnoj shkoli ) nekako mi smeta pjevanje neprevodivih fraza na stranom jeziku u pjesmi koja je na domachem. Svojedobno je ET radio takve stvari i to mi je ishlo na zhivce toliko da ih jednostavno nisam slushao. Tekst mora biti realan da bi meni imao uopche smisla u pjesmi. Moja realnost nema upadice s americhkim frazama pa mi to i u pjesmama zvuchi kao obichno foliranje klinaca koji u dobi od 10 godina govore fak of, lec gou i kaman ne bi li zvuchali ozbiljnije i vazhno.
Old 02-06-2006, 09:34 PM   #38
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Inace, evo je Maja:

http://www.mayaazucena.com/main.htm

I wouldn't give up, that's for sure!

Inace meni ne smeta to malo engleskog, i da, nekako je lepse to odradjeno na Mirakul-u, sa malo egzoticnijim jezicima.

Za sada preslusano x5
Old 10-06-2006, 10:32 AM   #39
Guta
Junior Member

Preslu?ao Unca Fibre nekoliko puta, i ja odu?evljen... Čime? Pa, prosto rečeno - dobrom muzikom.

Postoje albumi koje uop?te nemam potrebu da slusam analitički, jer su pesme (i muzika i tekst) prosto toliko dobre da ih ni?ta ne mo?e nadjačati - ni produkcija, ni aran?mani, ni svirači... Gibonni je to uspeo već na Mirakulu - iskreno rečeno meni je bilo potpuno svejedno ko je svirao bubanj, bas ili gitare, jer nije to ono ?to je taj album učinilo izuzetnim... A sada je to ponovio na Unca Fibre i postavio sam sebi (o drugima da ne govorim) izuzetno visok standard, čime se po mom mi?ljenju svrstao u red najboljih evropskih autora i izvođača ovog vremena.

A ?to se tiče produkcije, aran?mana, miksa i ostalog, sigurno to mo?e i bolje i skuplje i modernije i ?tagod već, ali mislim da je ovde postignuto ne?to ?to je mo?da va?nije od svega toga - prepoznatljivost, ubedljivost i identitet. Ako bi neka od pesama sa ovog albuma krenula na radiju, ja bih već po prvim taktovima muzike znao da se radi o Gibonniju! Nema mnogo izvođača, čak ni u svetu a kamoli u "regionu", koji se mogu pohvaliti ovom činjenicom...

Sve u svemu, meni kao konzumentu se ovaj album veoma dopada, a kao muzičar i (s vremena na vreme) producent ili aran?er mislim da odatle mogu mnogo da naučim.

Naravno to je samo moje mi?ljenje...
Guta is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 10:43 AM   #40
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Guta
.

... Gibonni je to uspeo već na Mirakulu - iskreno rečeno meni je bilo potpuno svejedno ko je svirao bubanj, bas ili gitare, jer nije to ono ?to je taj album učinilo izuzetnim...

...

Kupicu ti cokoladu od 300g kad dodjem u SKY za ovo

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules