|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Poslat cu ti ovih dana neke snimke da ih provlacis kroz kompresor! Dobra ideja!
Pisem ovo tu na forumu javno jer je red da svi znaju - tvoj preamp mi je izvukao cijeli zvuk albuma grupe Postolar Tripper koji smo upravo dovrsili! Kad smo dosli do faze miksa postalo je jasno da su sirove snimke toliko genijalno dobre, da nema nikakvih problema s ekvalizacijom u miksu. On je odgovoran za cistocu i punch. Alane - HVALA!!! Sad cim ti rijesim onaj dug odmah te vodim na veceru! Zasluzio si! A onda cemo se usput dogovoriti o 1178 dual mono kompresoru koji bi mi tako lijepo izgledao u racku...hehe!! ![]()
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Hvala Shot na lijepim rijecima! Drago mi je cut da su moj cijevni preamp i Pultec prosli ispit u studiu!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
Kao sto obecah, kooonacno je gotova nova do-it-yourself spravica iz moje radionice!
![]() Rijec je o channel strip-u (4 el. cijevi sa anodnim naponom 200V, fet monolit op-amp u A klasi na +/- 24 V, Neve type discrete op-amp...), a spoj je od svega (najboljega) pomalo! ![]() Preamp se moze birat: tube/fet (kao Millenia Origin) sa transformatorskim ulazom i izlazom (OEP), straga je pad -20 dB i post preamp insert, instrument input, tube opto compressor (kloniran od Millenie), Pultec eq sa opcijom tube (kao Pultec), ili discrete (ako zelim masniji sound Neve-a!). Jos trebam doradit neke sitnice , ali vec je u funkciji, tako da cu to rijesit u hodu. Mada je redoslijed na prednjoj ploci: compressor pa eq, signal ipak ide prvo kroz eq a onda u compressor jer mi zvuci na svemu puno bolje. ![]() ...Evo moje skromne diy kolekcije u zadnjih pola godine... (sa vrha) Channel strip, Gyraf Pultec tube eq, Vari-Mu tube limiter i 1178 fet limiter. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ti si LUUD!
Super!
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]()
hey franko panko bila bi oket varijanta da bacis na rumski cene svih ovih zanimljivih spravica(kompresori,channel strip...itd)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suuuuuuper. Ajd stvarno baci neke snimke tog channel strip-a i ako moze cena. Opet si me zagrejao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
Za sad razmisljam da napravim malu seriju (po 5 komada) channel stripa, stereo fet limitera 1178 (ali u full dual mono varijanti) i mozda Gyraf Pultec eq. Angazirao sam troje ljudi koji ce mi radit neke dijelove jer ne mogu vise sam sve to stici (tiskane plocice, mrezne trafoe i prednju plocu) pa moram sve to malo skalkulirat, a sto se audio klipova od channel stripa tice nastojat cu to rijesit ovaj tjedan i okacit na forum. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Senior Member
|
![]()
Danas sam na brzinu sklepao par fajlova preko svojeg DIY channel stripa i TLAudia Ivory 5051 valve procesora radi usporednog testa vokala, klasicne gitare i bas gitare.
![]() ![]() Last edited by FrankoPanko; 07-06-2007 at 09:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
...Evo nastavka jer mogu maksimalno uploadat 5 fajlova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
...Nakon par casa crnog vina pocela se motat neka tema po glavi
![]() ![]() ![]() Na instrumentima nije u miksu nista procesirano (osim malo eq-a sa Nuenda), eq i kompresor su sa DIY channel stripa, a solo gitari je dodano malo plate-a i Timeworks mastering compressorom dignuto do nule. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |