Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-02-2007, 12:14 PM   #31
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Samogradnja studijske ezoterije

Poslat cu ti ovih dana neke snimke da ih provlacis kroz kompresor! Dobra ideja!

Pisem ovo tu na forumu javno jer je red da svi znaju - tvoj preamp mi je izvukao cijeli zvuk albuma grupe Postolar Tripper koji smo upravo dovrsili! Kad smo dosli do faze miksa postalo je jasno da su sirove snimke toliko genijalno dobre, da nema nikakvih problema s ekvalizacijom u miksu. On je odgovoran za cistocu i punch.

Alane - HVALA!!!

Sad cim ti rijesim onaj dug odmah te vodim na veceru! Zasluzio si! A onda cemo se usput dogovoriti o 1178 dual mono kompresoru koji bi mi tako lijepo izgledao u racku...hehe!!

- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2007, 07:43 PM   #32
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Hvala Shot na lijepim rijecima! Drago mi je cut da su moj cijevni preamp i Pultec prosli ispit u studiu! Za 1178 (dual mono) cemo se dogovorit, a mozes slobodno isprobat ovaj prototip u mono verziji kojeg trenutno imam kao i Vari Mu limiter. Nadam se da su decki iz Postolar Trippera zadovoljni sa zvukom, jer stvarno dobro zvuci ono sto sam cuo u tvom studiu dok ste snimali. Pozdrav i cujemo se!
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 07:40 PM   #33
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Kao sto obecah, kooonacno je gotova nova do-it-yourself spravica iz moje radionice!
Rijec je o channel strip-u (4 el. cijevi sa anodnim naponom 200V, fet monolit op-amp u A klasi na +/- 24 V, Neve type discrete op-amp...), a spoj je od svega (najboljega) pomalo!
Preamp se moze birat: tube/fet (kao Millenia Origin) sa transformatorskim ulazom i izlazom (OEP), straga je pad -20 dB i post preamp insert, instrument input, tube opto compressor (kloniran od Millenie), Pultec eq sa opcijom tube (kao Pultec), ili discrete (ako zelim masniji sound Neve-a!). Jos trebam doradit neke sitnice , ali vec je u funkciji, tako da cu to rijesit u hodu. Mada je redoslijed na prednjoj ploci: compressor pa eq, signal ipak ide prvo kroz eq a onda u compressor jer mi zvuci na svemu puno bolje. Vokal, klasicna gitara, el. gitara i bass mi preko njega rade odlicno! Snimit cu par trekova pa ovih dana kacim na forum.
...Evo moje skromne diy kolekcije u zadnjih pola godine... (sa vrha) Channel strip, Gyraf Pultec tube eq, Vari-Mu tube limiter i 1178 fet limiter.
Attached Images

Old 04-06-2007, 11:39 PM   #34
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ti si LUUD!
Super!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 11:08 AM   #35
liman021
Senior Member

hey franko panko bila bi oket varijanta da bacis na rumski cene svih ovih zanimljivih spravica(kompresori,channel strip...itd)
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 12:37 PM   #36
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Suuuuuuper. Ajd stvarno baci neke snimke tog channel strip-a i ako moze cena. Opet si me zagrejao....
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 05:24 PM   #37
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Za sad razmisljam da napravim malu seriju (po 5 komada) channel stripa, stereo fet limitera 1178 (ali u full dual mono varijanti) i mozda Gyraf Pultec eq. Angazirao sam troje ljudi koji ce mi radit neke dijelove jer ne mogu vise sam sve to stici (tiskane plocice, mrezne trafoe i prednju plocu) pa moram sve to malo skalkulirat, a sto se audio klipova od channel stripa tice nastojat cu to rijesit ovaj tjedan i okacit na forum. Pozdrav.
Old 07-06-2007, 08:52 PM   #38
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Danas sam na brzinu sklepao par fajlova preko svojeg DIY channel stripa i TLAudia Ivory 5051 valve procesora radi usporednog testa vokala, klasicne gitare i bas gitare. Fajlovi su snimljeni bez ikakve naknadne ekvalizacije ili kompresije. Jbga, ostalo je u 24 bita, valjda nece bit problema? Jedini propust je taj sto je jedna lampa 12AU7 prastara i to na kompresoru DIY-a (sto cete vjerojatno i cuti). Poslusajte i recite vase misljenje, ovo je ionako jos u test fazi tako da su jos moguce lagane preinake! Pozdrav.

Last edited by FrankoPanko; 07-06-2007 at 09:09 PM.
Old 07-06-2007, 09:03 PM   #39
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

...Evo nastavka jer mogu maksimalno uploadat 5 fajlova.
Attached Files
File Type: mp3 vokal TLA - eq- compr.mp3 (791.2 KB, 375 views)
File Type: mp3 vokal TLA - no eq- no compr.mp3 (795.2 KB, 351 views)
File Type: mp3 bass git DIY - tube pre- discrete eq- compr.mp3 (877.8 KB, 370 views)
File Type: mp3 bass git TLA - eq- compr.mp3 (844.2 KB, 333 views)
Old 09-06-2007, 07:50 AM   #40
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

...Nakon par casa crnog vina pocela se motat neka tema po glavi pa sam iskoristio diy preamp i snimio preko njega Epiphone Dot 335 (zice 12-ice) i bass gitaru Yamaha BB4 direktno u instrument ulaz. Loop je od Stylus rmx-a, a el. piano sa Motif ES rack-a.
Na instrumentima nije u miksu nista procesirano (osim malo eq-a sa Nuenda), eq i kompresor su sa DIY channel stripa, a solo gitari je dodano malo plate-a i Timeworks mastering compressorom dignuto do nule.
Attached Files
File Type: mp3 DIY- test mix 8.06.07.mp3 (908.9 KB, 435 views)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules