|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#341 |
Pro Member
|
![]()
Mi smo na ovoj temi dosli do zakljucka odavno nego kako god ko dodje kaze nesto i mi onda opalimo jos jedan krug iste price oko koje se svi manje vise slazemo, tako da ...
#342 |
VIP Member
|
![]()
Upravo tako.
#343 |
VIP Member
|
![]()
Ma da, nego bih ja zaista voleo da pročitam taj Combov rad.
#344 |
Pro Member
|
![]()
Imam ga ja na hardu, skinuh kad je prvi put okacio, ima i Max valjda kod sebe, ali mi je neumesno da kacim to kad se on ne javlja ...
U sustini sto kazem Max kao upustvo od mixete, samo sto u prvom delu objasnjava i ono sto u upustvu nikoga ne bi interesovalo jer se vise odnosi na to kako se prave sami efekti nego na to kako se koriste ... Meni je i pored svega, zamisao ovoga radi koga otvoriste thread mnogo lepsa za diplomski rad, dakle uzmes i napravis nesto, nego da skupljam podatke po netu i da ih prevedem i stavim u diplomski, ali tehnicki je verovatno ovaj diplomski mnogo bolji ...
#345 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Meni je zanimljivo to ?to su razni napljuvali taj njegov rad, a da ga pritom uop?te nisu čuli. Kao kad ljudi odluče da pljuju (ili hvale, svejedno) neki mikrofon ili mikser na osnovu proizvođačke specifikacije. Combo nije bitan - sam se ?epurio, sam se povukao, naučiće valjda ne?to i iz tog svog poku?aja da se promovi?e na taj način.
![]() |
#346 |
MAO
|
![]()
nisam ja baš skonto ono što je sumanut pisao na prošloj strani, o mixanju i snimanju spram "ostalog".
Viš, ja nisam završavao te škole, pa ipak znam dosta o svim mogućim aspektima tona (od muzičkog snimanja i produciranje, preko live tona koncertnog, a o TV i post varijantama da ne pričam). A opet, rekoh, videh tokom svoje skromne karijere podosta budala koji su diplomirali FDU i VETŠ a ne znaju elementarne pojmove (tipa lik nije znao kolko je volti phantom power ej!). Ili carevi sa FDU koji celu prvu godinu "uče" pecanje, a na kraju ih uvatiš da ne znaju ni da je drže kako treba, a kamoli nešto pošteno snime. |
![]() |
![]() |
#347 |
Pro Member
|
![]()
Ma svakako, recimo da nisam rekao sta audio inzenjer jeste, vec da sam razmisljao na temu sta bi audio inzenjer trebalo da bude
![]() To sto od 80 ucenika u generaciji izadju 2 da valja (sebe ne racunam u ta dva koja valjlaju da ne bude zabune ![]()
#348 |
VIP Member
|
![]()
Pa... niko ne zna koliko je volti phantom power dok ne pročita proizvođačku specifikaciju. 48V je ?atro "standard", ali sam termin "phantom power" se odnosi na bilo koji napon koji se putem kabla ?alje od pretpojačala ka mikrofonu. Mo?e da bude 12V, mo?e 22.5, mo?e i 52V, i sve je to "fantom". Ruku na srce, ni ja ne bih znao da odgovorim na pitanje: "koji je napon fantomskog napajanja?"
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 23-02-2009 at 11:18 PM. |
![]() |
![]() |
#349 |
MAO
|
![]()
eto vidiš, korisne informacije na forumu na u školama
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
MAO
|
![]()
inače, lik je iskazao svoje neznanje o phantomu kada sam ga opominjao da ne čupa kabl na živo, jer može doći do problema, nego da prvo gasi fantom pa onda čupa (piše u svakom jebenom uputstvu od mikrofona). što je ipak za faul, zar ne?
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |