|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ustvari bi trebalo neke stvari naucit napamet, jer mi bas njegovi knobovi nisu najlogicniji, pa uvik pocmen od nekog njegovog preseta i usudjujen se dirat samo treshold jer sto god vrtin osim toga cinin napamet i uglavnon useren stvar. :oops: ma mora bi mu se malo vise posvetit ali san lin :oops: svejedno ga koristin na bubnju. ko sto san reka, ucitan preset, malo pomaknen treshold po potrebi i nema sto, to zvuci ko san. nema sanse da s bilo cin tako ispeglas bubanj. inace, pravi znalci fairchild koriste gotovo na svakemu kanalu i u masteringu. :roll:
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Jesam ja sam vec isprobao fairchild zato ga nema kao demo a nisam ga kupio jer sam vec razmisljao o protools pa rekoh sam sebi da nebacam lovu uzalud
![]()
![]() |
#24 |
ton magistar
|
![]()
ja nisan razmislja o protoolsima, sto se vidi iz prilozenega
![]() ![]() :oops:
![]() |
#25 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() ![]() ahh kakve pizdarije pravi kada preteras preko 100% usage .. samo se zaglavi i moram ga sinuti da se vrati ![]() Morao sam da vidim i probam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() kako to lepo izgleda :roll: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ton magistar
|
![]()
evo san malo baci oko na upustvo od fairchilda.
i dalje pola ne razumin :oops: ali mi je nesto ipak jasnije. :roll: ko sto san reka, fairchil nema standardne komande. npr. njemu se atack i release time odredjuju jednom sklopkom u 6 pozicija (od 1 do 6) od 1 prema 4 kompresor reagira sve sporije (sporiji attack i sporiji relase), dok u pozicijama 5 i 6 je vrime otpustanja konprseora slijedece: na poziciji 5 je release: 300 milisekundi 'for transients' a 10 sekundi 'for multiple peaks' na poziciji 6 je release: 300 milisekundi 'for transients', 10 sekundi 'for multiple peaks' a 15 sekundi 'for cosistantly high program level' ovo zeleno mi nije bas 100% jasno. narocito mi nije jasno kad se u praksi koristi tako podeseno otpustanje kompresora ![]() ![]() ![]() ![]() fairchild nema ni standardni ratio control nego mu za to sluzi 'dc bias' (ali je isti efekat) i moze se namistit od 2:1 sve do 30:1 jos jedna genijalna stvar kod fairchilda je sto moze radit u 4 razlicita moda medju kojima je i 'mono-stereo' (mid-side) mod. u tom modu fairchild posebno tretira mono i stereo komponentu zvuka sto je izvrsno u masteringu. takodjer moze radit u 'dual mono' modu (dva neovisna mono kompresora), u 'stereo modu' (povezani kompresori sa sidechainom) i ima jos jedna verzija 'mono-stereo' moda koja mi bas nije najjasnija ali mislin da se radi o verziji di livi i desni kanal nisu linkani sidechainom nego rade neovisno. eto, to je ono sto san brzinski skuzi po manualu, ali bi se treba malo vis poigrat sa pluginon da bi mu stvarno usa u stos. :roll:
![]() |
#28 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#29 | ||
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
-O CW-u sam poceo razmisljati onda kada sam shvatio prednost DSP-a , znao sam uvek ali mislio sam da nije bas neophodno .. sada kada radim aranzmane sve zahtevnije i vece odlucio sam se za DSP za pocetak UAD .. O CW-u i dalje ne razmisljam jer razmisljam da umesto pulsara uzmem jos Powercore i onda ce biti savrsena kobinacija: EMU1212m+UAD1+Powercore .. Prekjuce sam dobio UAD-a i odmah ga angazovao .. razlika je vise nego primetna .. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Super Moderator
|
![]()
onda ti tu pulsar nece ni trebati jer on od efekata nije nista bolji od powercore-a i UAD-a bar po prici to znam. Jedino ako zelis njegovu fleksibilnost ali imas EMU-a koji je tu i vise nego dovoljan
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
TC powercore i UAD | metalman | DSP forum | 3 | 08-12-2008 08:51 PM |
UAD vs PowerCore | Tazman | DSP forum | 18 | 11-04-2006 03:30 PM |