Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2004, 07:25 PM   #21
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Studio
Samo da pomenem EMU 1820 kosta 350-400 eura .. Neka mi neko kaze za te pare sta kvalitetnije mozete kupiti!? Slobodno se usudjujem da kartu uporedjujem sa troduplo skupljim kartama , spreman sam na repliku .. 8)
RME...sad ne mogu da se setim modela ali znam da tako nesto kosta...mogu da se kladim da su driveri bolji, mada nema dsp efekata (za koje sam cuo da su losi kod EMUa) i softverski sempler (koji je ako cemo iskreno jedini razlog za uzimanje te EMU karte)...
Old 28-05-2004, 07:41 PM   #22
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

[quote="purator"]
Quote:
RME...sad ne mogu da se setim modela ali znam da tako nesto kosta...mogu da se kladim da su driveri bolji, mada nema dsp efekata (za koje sam cuo da su losi kod EMUa) i softverski sempler (koji je ako cemo iskreno jedini razlog za uzimanje te EMU karte)...

RME je mala firma ali uistinu dobra .. verovatno mislis na RME MULTIFACE koji kosta 640eur + PCI karta 250 eura sve ostale RME karte nize cene otprilike koliko i kosta EMU 1820 su dvokanalne i ne mozemo poredjivati .. znaci sve zajedno oko 900 eura za kompletan multiface.. i sta si dobio , dobru kartu a? ajde da se ja i ti kladimo da kada napravim snimak i na jednoj i na drugoj karti potpuno isti da neces znati na kojoj sam karti snimao??? Kvalitet karti je obostran , u pitanju je veliko ulaganje

Krajem Juna imam snimanje akademskog hora koji odrzava vidovdanski koncert koji broji preko 70 clanova,snimanje cu obaviti na EMU karti koristeci njegov kompresor i njegove preampove ustvari sve njegovo .. postavicu link ka downloadu dela kompozicije pa cete cuti kako karta snima sa svojim efektima,ukusi su razliciti,nekome se efekat moze ne svideti jer ga ne zna upotrebiti .. Zato je najbolje kartu pre kupovine probati,meni su vrata uvek otvorena
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2004, 08:34 PM   #23
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by purator
Quote:

RME je mala firma ali uistinu dobra .. verovatno mislis na RME MULTIFACE koji kosta 640eur + PCI karta 250 eura sve ostale RME karte nize cene otprilike koliko i kosta EMU 1820 su dvokanalne i ne mozemo poredjivati .. znaci sve zajedno oko 900 eura za kompletan multiface.. i sta si dobio , dobru kartu a? ajde da se ja i ti kladimo da kada napravim snimak i na jednoj i na drugoj karti potpuno isti da neces znati na kojoj sam karti snimao??? Kvalitet karti je obostran , u pitanju je veliko ulaganje

Krajem Juna imam snimanje akademskog hora koji odrzava vidovdanski koncert koji broji preko 70 clanova,snimanje cu obaviti na EMU karti koristeci njegov kompresor i njegove preampove ustvari sve njegovo .. postavicu link ka downloadu dela kompozicije pa cete cuti kako karta snima sa svojim efektima,ukusi su razliciti,nekome se efekat moze ne svideti jer ga ne zna upotrebiti .. Zato je najbolje kartu pre kupovine probati,meni su vrata uvek otvorena
mislio sam na HDSP mislim koji ima 2 analogna kanala i digitaliju...pa po toj logici ako gledamo Audigy ima vise kanala Lune a ipak je losija karta...

to za efekte kod EMUa nisam ja isprobavao tako da stvarno nemam predstavu...

sto se tice uporedjivanja, verovatno ne bih pogodio ali ja sam glasao za RME i zbog odlicnih drivera...

jedno pitanje:
kod EMU semplera, da li se giga fajlovi ucitavaju bez konverzije ili ipak mora da se konvertuje...
Old 28-05-2004, 08:49 PM   #24
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

*Bice da mislis na RME HDSP 9632 ili 9652 koju sam imao pre EMU .. odlicni drajveri zaista .. dobra karta .. velika mana chinch I/O nebalansirano .. moguca dogradnja drugog konektora(XLR Breakout cable) koji ima iste ali balansirane I/O ..

*EMULATOR X FORMATI: EOS, EIII, GigaSampler, Akai, HALion, EXS24, SoundFont 2.1, .WAV i dr. Da li mora da se konvertuju reci cu kada dobijem soft ..
Old 28-05-2004, 09:22 PM   #25
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default emu

A kome ne treba toliko i/o ili mikrofonska predpojacala neka uzme 1212m za 200 EUR.Treba napomenuti da pored 1820 postoji i 1820m koji ima wordclock a razlika je 100EUR doplate.Da li je emulator x stvarno tako dobar sempler?Nisam znao da se moze adicionalno nabaviti,mislio sam da se isporucuje samo u paketu sa karticama (inace se ne dobija sa samom karticom)pa je ceo paket skuplji za 100EUR(npr. emu 1212m-200eur ,emulator x light varijanta sa 1212m- 300eur i slicno).
milos is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2004, 06:17 AM   #26
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Softwer se dobija uz dva paketa koji se zovu EMULATOR X(to je 1212m+ emulator x) i EMULATOR X STUDIO(1820m+EMULATOR X) a sam softwer nosi naziv EMULATOR X UPGRADE ..

*Veoma je tesko doci do samog softwera jer su sa nazivima sve poremetili .. Tako sam ja narucio ovde kod nas EMULATOR X softwer koji bi me kosta 100 eur a dobio sam EMULATOR X STUDIO znaci sa sve karticom koju vec imam i trebao sam platiti 599 eur.. Naravno vratio sam .. Drugar iz Canade mi je narucio ovaj soft iz Amerike i poslace mi za par dana za 80 eur .. inace trenutno je akcija prodaje samo ovog softa do 31 maja za 99.99 dolara na www.emu.com Nasi"dobavljaci"opreme nemaju pojma o cemu pricam a i sto bi kada za 80 eura nece ni prstom da mrdnu .. da je soft 2000 eur trceci bi mi ga doneli ..

Softwer je perverzija .. prvi soft sempler bolji od hardverskog .. steta je sto se soft ne moze koristiti neutralno , sa nekim drugim kartama ..
Old 08-06-2004, 05:23 PM   #27
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

I evo sta mi se opet desilo ..

Svima je poznato iz topic-a da mi treba stici Emulator X sempler i stigao je .. ali mi je stigao komplet EMULATOR X Desktop sampling system .. To znaci da nije stigao samo softwer vec i karta EMU 1212 koja se dobija u kompletu sa tim paketom .. znaci po drugi put neposrazum ... umesto da mi donesu samo EMULATOR X UPGRADE ja sam dobio ceo paket .. Naravno vraticu i ovaj paket ali evo da prvo ponudim vama ..

Znaci kod mene ce biti verovatno jedno nedelju dana ovaj paket EMU-EMULATOR X koji sam ja nabavio od prijatelja direktno iz Nemacke .. pa ako je neko zainteresovan moze dobiti ovaj paket po ceni koja je vazeca u prodavnicama u Nemackoj ..

Sve o ovom paketu mozete pogledati na http://www.emu.com/products/product....1&product=2212

-Znaci dobijate audio kartu EMU 1212 + Emulator X sempler koji je prvi soft sempler boji od hardverskog + 2gb semplova koji idu uz soft ..

Od mene naravno dobijate tehnicku podrsku kao sto ce dobiti bilo koji korisnik emu karti ovde kod nas ..

-javite mi se na mail studiot@verat.net
Old 09-07-2004, 02:45 PM   #28
nixylive
Member

nixylive's Avatar

Pogledajte ovo

http://www.zzounds.com/prodsearch?fo...ch&q=audiophil

i ovo

http://www.zzounds.com/prodsearch?form=prodsearch&q=040

Milos sa ofurma mi je savetovao da umesto audiphille-a uzmem emu 0404. Sad, posto ni ja vise ne znam sta da uzmem, pogledajte vi tehnicke karakteristike pa mi kazite koja je bolja. Cini mi se da cena za audiophille nije 235? nego oko 100$. na sajtu tako pise ma sta god to znacilo. Zasto da platim 200? karticu kad je puno jeftinija.

Sto se tice midi keyboard ima li neka velika razlika izmedju evolution i radiuma. Vidim da vas nekoliko koristite radiuma i da se ne zalite.

Ako ima jos neko da doda nesto jer ova kartica ce uskoro stici pa da znam sta da kazem ljudima da li kupuem audiophille ili da razmotrim neku drugu mogucnost.

Jos nesto. Kad su mi uporedjivali Phase 22 i audiophille rekli su da za terratec phase 2 imacu problema sa kasnijim drajverima, a da kod audiophille-a to nije problem.
Old 09-07-2004, 04:21 PM   #29
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ivan i Pure su ti majstori za audio kartice.Mislim da ce obojica presuditi u korist emu-a
Karakteristike Audiophile 24/96:
http://www.m-audio.com/index.php?do=...3fa8b83343bfb8
Karakteristike emu 0404:
http://www.emu.com/products/product....y=754&nav=spec

Razlika se odmah vidi u dinamickom range-u i signal/noise odnosu
Kod Audiophila je 104db(d/a) i 100 db(a/d) a kod emua je 111 db i 116db.Ja sa laik za ove stvari ali znam da se svaki bit moze izraziti kao 6db.Tako da sto je vise decibela to bolji zvuk.
Ima tu jos finesa na koje ti Ivan moze ukazati zasto je emu dobar izbor alimora se primetiti i cena od 100EUR za emu 0404 naspram one od 160-180 EUR za Audiophila .
Sto se tice kontrolera,ja sam ti preporucio Evolutiona zato sto je noviji i savrseniji kontroler od radiuma(vise kontrola,bolje dirke,9 velocity krivina,mogucnost lakog programiranja sa Enigma softverom)
Ivan mi jednom rece da bi kupio evolutiona da je postojao u ono vreme kada je kupio radiuma.Sto se tice mogucnosti i kvaliteta ,evolution je sigurno bolji.
http://www.m-audio.com/index.php?do=...idicontrollers
Kada vidis da su evolution"Advanced midi controllers" a M Audio "Controllers for every need"(izuzimajuci keystation pro 88) znas koliko je sati kada sama kompanija to izusti.
Old 09-07-2004, 06:02 PM   #30
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ma znam ja zasto je tebi Radium bolji.Zato sto je lepsi
a i evolution je nekako slim .Neka Nixy to isproba uzivo pa sta mu se vise svidi.Nixy,ako vec razmatras kontrolere od 5 oktava mozes da pogledas i Edirol pcr 80(Edirol je Rolandova kompanija i mislio sam da je kontroler preteran ,ali ipak ima neke mane -pogledaj sledeci clanak
http://www.soundonsound.com/sos/Apr0...6e57480a72804b)
Ovo ti je za 4-oktavnu verziju ali sve ti je isto osim broja dirki.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules