|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sensitivity (at 1 kHz, open circuit voltage): -54.5 dBV/Pa (1.85 mV) 1 Pascal=94 dB SPL To nema veze sa SPL-om koji mikrofon može da istrpi pre izobličenja, a 94dB je najobičnija definicija zvučnog pritiska koji odgovara vrednosti od jednog paskala. Pošto ne verujem da veruješ meni zamoli nekoga u koga imaš poverenja da ti rastumači stavke u specifikacijama mikrofona. Ili pre toga pogledaj šta Vikipedija kaže na tu temu (sensitivity): https://en.wikipedia.org/wiki/Microp...specifications U specifikacijama dinamičkih mikrofona po pravilu nema stavke Max SPL (x% THD), pošto je ta vrednost u domenu teorije, a praktično nepostojeća na našoj planeti ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-03-2017 at 04:52 PM. Reason: pogrešno uneta vrednost (SM57 umesto SM58) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Mhm...ok, čika Vaso, ja pričam o tim nekim SPL-ovima, proizvođačkim.
Zaista mislim da ti o tome što pišeš znaš puno, imaš daleko više iskustva od mene, a i zbog foruma, ljudi moraju da znaju da si radio na daleko većim stvarima nego što ću ja verovatno ikada... Neki od kojih sam učio su poodavno u penziji, imam nešto malo iskustva ovako, znam skoro napamet pojedine "proizvođačke" specifikacije i eto... Znam da većina dinamičkih ne ide preko (proizvođačkih) 100 ili tu negde... Gotovo da ne znam da i jedan kondenzator ide ispod toga, dakle većina je uglavnom dosta iznad tih vrednosti...i eto... A najlepše doboše i kick-ove sam snimio - kondenzatorima...i to nakon što sam "dobio packe" zbog izražavanja bojazni o tome itd... Prosto, potpuno subjektivno - povećanjem snage onoga što se snima... "Dinamička" dinamika "potone" u miksu i gubi kičmeni midl... Kod ovih drugih - naprotiv...jbg... Tako da, eto to je ono što znam... Operacija uspela, pacijent umro...
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Boki,
Nema tu nikakvih „proizvođačkih“ SPL-ova. To su prosto specifikacije koje imaju svoje značenje. Zarad članova koji ovo možda čitaju nije red da se frljamo izrazima i ložimo ih da kondenzatorski mikrofoni „trpe daleko veći zvučni pritisak od ostalih vrsta mikrofona“, pošto je to naprosto pogrešna tvrdnja. A svako neka snima šta hoće čime hoće. Najbolje neka snima onim što ima. Pozdrav, Vasa
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Dobro... Nismo drva da se slažemo...
![]() Ima li još ko koju da doda...?
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Joško je trnutno zauzet 😁
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
...i kad sam već pomeno taj Bril-ov mikrofon i onu violinu...upravo čitam da je umro Ignac Šen, čovek koji ju je svirao...
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|