|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]() Fuck! ![]() Tačno...E jbg, isvinjavam se, zaboravih da mi je pred nosom bio SSL unit... Prenebegoh ga, jer je bio u studiju...a ne u re?iji...sorry.... ![]()
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Nema veze, de?ava se
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-07-2015 at 02:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
@OFF pa tako je i bilo na kraju. U67 smo turali u avalone, i jos nesto ali je sve to bilo onako...ni tamo ni vamo. SSL nije pravio nikakvu razliku u boji u odnosu na RME UFX, ni ja se ne secam sta je na kraju bilo i da li je SSL uopste i bio koriscen...
AT5040 ima samo dve mane po mom misljenju, prvo nema atenuaciju a ima ozbiljno jak izlaz tako da ako snimas nesto sto je glasnije a na preampu nemas PAD onda imas problem ![]() Elem, da se vratim na temu RME mi i dalje vodi kao broj 1 cena/kvalitet/ mogucnosti...za 1500e se moze naci polovan UFX i mislim da vredi svake pare
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
(...)
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-07-2015 at 11:03 PM. Reason: glupost |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Za sad kako stoje stvari verovatno cu kombinovati dve kartice sa po 8 konvertera ili 12, jedna Motu, druga Rme!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Uuuuu...ne, pa jbg, ne košta toliko bzvz... Ultra ozbiljan komad opreme...još sam ja i fan AT proizvoda, jer ima i notu neutralnosti, a opet, pokupi sav "kvalitet"... što posebno dođe do izražaja u miksu, gde nudi "slobodu kompromisa" u odnosu na druge koji su "opterećeni" - "poznatim osobinama"... Zaista skupa sprava, i zvuči najmanje tako i više...! Kao i svaka AT...koliko para - 20% više muzike! No, evo ceo oriđiđi snimak, ja bio malo veseo, ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
MAO
|
![]()
motu + rme je prilično srećna kombinacija, bar za moj ukus
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
Posto je cifra od 1500? ni vamo ni tamo kako je neko rekao za neke kvalitetnije convertere, a ja nisam spreman da izdvojim, za tamo, 2500? za 16AD convertere, moracu da budem skromniji, dok se ne zaradi!
Potrebno mi je 16 convertera! Da li da uzmem 2 RME ff400 ili sta drugo predlazete!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
EDIT : Prevideo sam da si je vec stavio kao prvi izbor...
Nova Motu AVB linija je izuzetno hvaljena i jedan od retkih interfejsa koji uposljava po mnogima najbolji DA chip danasnjice ESS Sabre 32. Plus, ja se ne razumem mnogo u elektroniku, ali to sto napajanje nije AC DC adapter je valjda plus. Tebi bi radio posao ovaj Motu 16A AVB ~1700E (tacno 16 ins/outs, ADAT konekcija, Thunderbolt za mac, USB za PC i MAC): http://www.thomann.de/gb/motu_16a.htm Ako si na MAC-u sto se drajvera tice nemas brige, ako si na Windows-u vec ne znam, neki korisnici se zale da imaju probleme. Ali ako vec imas neki audio interfes sa ADAT-om mozes ga koristit kao standalone konverter. 16 in/outs , plus sto je dobro u vezi ovih interfejsa sto je povezivost i umrezavanje vise njih veoma lako. Nisam radio sa njim niti ga video, ali ono sto sam citao, mahom govore da je u rangu Apogee Symphony-a, odnosno da zvuce identicno Suma: Ja bih isao na MOTU, sto se kvaliteta izrade svuda je nahvaljen. I sam bacam oko na Monitor 8. Last edited by Jan; 29-07-2015 at 03:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
Na kraju krajeva stigao je Motu 16A AVB.
Prvi utisci: jednostavan za koriscenje u studiju kao konverter u oba pravca, sto mi je bitno, kao i kvalitet zvuka koji se čuje na prvo slusanje, ali karta ima i milion nekih fukcija pecovanja i mixera koji su meni nepotrebni a danasnje sve nove kartice imaju. Sve u svemu za sad prezadovoljan, nadam se da će i tako ostati. Još jednom zahvaljujem svima na savetima, pozz... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem SPDIF to AES-EBU converter | kressa | Kupujem/trazim | 0 | 16-12-2010 09:25 PM |
midi to cv converter | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 01-09-2007 03:51 PM |
Sta uzeti za oko 1500e (pre) ? | kVu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 16-09-2005 11:36 AM |
converter A16 Ultra! | Boki | DSP forum | 3 | 22-05-2005 02:46 AM |