Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-08-2013, 01:34 PM   #21
fix3r
Member

Default Re: Koja klavijatura, donja granica pristojnog zvuka?

Pristojan zvuk, aranzer, za sto manje pare, a da nisu narodnjaci (ne treba sempl "setove" i te gluposti) - Korg i30. Ali stvarno. Ortak ga je kupio dok sam bio u Srbiji i igrali smo se jedno popodne sa tim aranzerom. Zvuci sasvim korektno! I napravljen je k'o tenk. A kosta nesto tipa 250e!
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2013, 04:47 PM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ne znam kako? Xp 30 nema nikakve veze sa tim.... niti je aranzer niti workstation, niti moze da pusta fajlove......

Mozda sam ja pogresno razumeo coveka, ali kontam da bi on da svira, a ne da pusta fajlove....
tako je, a ako si čitao Nikoline odgovore, on zastupa tezu da će? lak?e, jeftinije i bolje raditi sa dana?njim midi opcijama na kompu (i to bez jakih ma?ina), i u tom smislu mu je ponudio XP30, koji stvarno ima lep sound, i solidne dirke, a uz pomoć jeftinog laptopa i nekog jednostavnijeg midi sekvencera u njemu, i potpuno ispuniti namenu za koju je originalno pitanje i postavljeno
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2013, 05:09 PM   #23
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
tako je, a ako si čitao Nikoline odgovore, on zastupa tezu da će? lak?e, jeftinije i bolje raditi sa dana?njim midi opcijama na kompu (i to bez jakih ma?ina), i u tom smislu mu je ponudio XP30, koji stvarno ima lep sound, i solidne dirke, a uz pomoć jeftinog laptopa i nekog jednostavnijeg midi sekvencera u njemu, i potpuno ispuniti namenu za koju je originalno pitanje i postavljeno
Hard Logic
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2013, 09:13 PM   #24
masteras
Junior Member

Isprobao neke klavijature ovih dana i prvi utisak mi je da neke imaju vrlo slabasne dirke, kada sviram na njima imam osecaj kao da ce svekog trenutka da puknu.
Mada ove koje su skuplje imaju bolju i cvrscu klavijaturu ali su oko 2000e... tek sam sad u dilemi.

Kolege koliko vam je trebalo vremena da se naviknete na klavijaturu ako sve pre toga svirali dugo na pravom klaviru? I sta mislite o klavijaturama - dirkama, koja klavijatura ima kvalitetne dirke a da nije paprno skupa (za sada)?

Tyros ne znam gda da ga pronadjem i da mogu da probam.
Gledao sam Rolandaa xp30 ali to je solo klavijatura koliko vidim, a meni je potreban aranzer ili radna stanica za onemanband.

E sad, nije mi bas najjasnije, ako mozete malo detaljnje. Znaci Roland xp30 se poveze preko cega, midi kabla sa lap topom, imam lap top: 1,7ghz, 512mb, 80gb...? Koji program da li se kupuje koja je cena, koliko sve to kosta?
masteras is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2013, 12:01 AM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

upravo tako, kupiš neku ok a jeftinu solo klavijaturu, kupiš MIDI kabl ili MIDI to USB kabl još bolje, instaliraš neki od, ruku na srce, krekovanih programa poput Cubase-a, Sonara ili štagod da ti je najjednostavnije da skontaš, a nisu baš TOLIKO komplikovani, i onda u njega učitaš MIDI fajl, rasporediš kanale na XP30 i farbe, stisneš play, sam svira sve. Po želji ugasiš neki od midi kanala i sviraš ih ručno preko toga. Mislim da je taj laptop, ako na njega staviš windows XP, totalno ok za tu potrebu, jer on ne radi nikakav processing ni obradu, on samo učitava i šalje midi komande.
Old 21-08-2013, 01:32 AM   #26
masteras
Junior Member

Hvala!

Da li mogu da skinem program, pronaci cu ga online, da probam to da uradim i bez klavijature da vidim kako izgleda?

Postoji li na youtube takav video, ne mogu da pronadjem?
Old 21-08-2013, 01:48 AM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa potraži to što sam ti napisao, Cubase, Sonar, i sl. A ne znam šta ćeš da probaš bez klavijature, da vidiš kako svira midi sam sa sobom? trebaju ti svakako neke farbe da to čuješ. Ne znam koliko stojiš sa engleskim dobro, al prilično mnogo ima materijala online o tome.
Old 21-08-2013, 01:48 AM   #28
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

čak sam ubeđen da bi ti recimo Nikola Ivanić rado pomogao da to sve namestiš i savladaš, super je on tip generalno
Old 22-08-2013, 02:05 AM   #29
masteras
Junior Member

OK. Da li moze preporuka nekih midi sajtova gde mogu da pronadem pristojne nas i strane pesme?
I program za citanje tih midi fajlova, da mogu da odstampam note, da transponujem i iksljucujem i ukljucujem instrumente?
Old 24-08-2013, 06:51 PM   #30
masteras
Junior Member

Cuo sam da je M AUdio kancerogen,... od 88 dirki sono? Tako pise u upustvu?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules