Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2013, 12:01 PM   #21
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Default Re: HI FI zvu?nici u ne tretiranoj prostoriji

dali mi netko moze reci sta se gleda kad se uzimaju pasivni monitori i poja?alo ? dali HI FI moze ganjati pasivne studijske monitore i ako da na ?ta trebam obratit pozornost ?
Old 27-03-2013, 12:34 PM   #22
nikolaivanic
Senior Member

ja sam bas imao suprotan problem, miksao sam na NS10, sve se super culo, kad odnesem negde - tamo razbijaju basovi do granice unistenja Razlog je sto yamahe nemaju bas ispod cca60hz i ti ga guras da nadoknadis u tome sto slusas . a drugde, gde imaju hifi ili neke druge zvucnike , bass razbija. Obrukao sam se par puta i sa zadovoljhstvom uvalio ns 10. napominjem da sam u medjuvremenu radio nesto i na hifi sharp zvucnicima koji su davali daleko upotrebljiviji mix.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2013, 12:51 PM   #23
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
ja sam bas imao suprotan problem, miksao sam na NS10, sve se super culo, kad odnesem negde - tamo razbijaju basovi do granice unistenja Razlog je sto yamahe nemaju bas ispod cca60hz i ti ga guras da nadoknadis u tome sto slusas . a drugde, gde imaju hifi ili neke druge zvucnike , bass razbija. Obrukao sam se par puta i sa zadovoljhstvom uvalio ns 10. napominjem da sam u medjuvremenu radio nesto i na hifi sharp zvucnicima koji su davali daleko upotrebljiviji mix.
e pa o tome i ja govorim,meni se identi?no de?ava sa ovime,samo eto,meni bassa nema NI?TA ili stvarno PREVI?E...ili je pak totalno nedefiniran...
Old 27-03-2013, 01:10 PM   #24
nikolaivanic
Senior Member

hifi AR 18 ili sl stari zvucnici, neki philips imaju cool ton... sve to sljaka. Mozes dodati sub na svoje sada, al moras ga nastelovati na logican sound po cd ima pa onda monitorises. Novi zvucnici trebaju vremena da legnu....

neko kvalitetnije hifi pojacalo ce super raditi u studijskim uslovima. akai am35, NE technics, neke aive...

Last edited by nikolaivanic; 27-03-2013 at 01:13 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2013, 01:16 PM   #25
bubu
Member

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
dali mi netko moze reci sta se gleda kad se uzimaju pasivni monitori i poja?alo ? dali HI FI moze ganjati pasivne studijske monitore i ako da na ?ta trebam obratit pozornost ?
Koliko sam ja upućen, da. Svako imalo bolje pojačalo bi trebalo imati poprilicno ravnu karakteristiku (gotovo ravnu, dok zvučnici to malo puno te?e posti?u). Pazi? na snagu pojačala, i impedanciju. Po mogućnosti uzme? samo dvokanalno, ili 4 pa spojis jos na njega neki par hi fi zvucnika. Ali pazi, dobro pojačalo će? rabljeno platiti 200 eura, ?to je kad pogleda? skoro jedan adam. Al ne trbea stedjeti na pojacalu pa kupit ono smece za 100-200 eura 7.1 sustav bla bla bla i uz to gratis dobijes gratis THD >10% i sta ti ja znam sta ne.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2013, 01:18 PM   #26
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
hifi AR 18 ili sl stari zvucnici, neki philips imaju cool ton... sve to sljaka. Mozes dodati sub na svoje sada, al moras ga nastelovati na logican sound po cd ima pa onda monitorises. Novi zvucnici trebaju vremena da legnu....

neko kvalitetnije hifi pojacalo ce super raditi u studijskim uslovima. akai am35, NE technics, neke aive...
http://www.us.onkyo.com/model.cfm?cl...ver&m=TX-SR605 sta mislis o ovome ? ovaj sam imao nekih 5 godina i tako mi fali i mislim si ga opet uzeti uz neke pasivne studijske monitore,samo neznam dal bi ih hranio kako treba ? ima i ulaz za subwoofer (planiram i svoj stari sub uzeti na koji sam se bio naviknuo,eventualno bi druge monitore uzeo,cisto radi transparentnosti i detalja vise,naviknut cu se ja na to)
Old 27-03-2013, 01:21 PM   #27
Anthony
Member

Anthony's Avatar

nisam naglasio da bi mi obavezno bilo da ima "utika?" za slu?alice posto cu ih dosta koristiti...
Old 27-03-2013, 01:29 PM   #28
Anthony
Member

Anthony's Avatar

da ispricam usput jos jednu pricu dok sam pod kofeinom dok sam koristio svoj stari hi fi sistem,zna?i gore navedeno poja?alo,yamahin neki sub i Jamo monitori ja mislim da su S602 u lo?e tretiranoj prostoriji,nevjerovatno je kako se sound dobro prenosio ne samo na neke mp3-e i kucne zvu?nike,nego sjecam se kad bi u klubu pu?tali moje stvari kako bi to drobilo,jeste da su mi vecinom lajci koji se ne razumiju pretjerano u sve hvalili,ali stvarno je zvu?alo onako kako sam ja to i zamisljo...jedina eto zamjerka monitorima koji mi nisu ba? olak?avali posao,dosta bi se morao namu?it oko kompresije i eq-a,ali kada bi to bilo to,onda bi to bilo to
Old 28-03-2013, 12:08 PM   #29
Anthony
Member

Anthony's Avatar

dali je bolje i?i na opciju sa aktivni subwooferom ili sa subwooferom koji podr?ava ulaz za pasivni sub ? i na ?ta trebam pripaziti pri jednom i drugom ?
Old 28-03-2013, 11:10 PM   #30
Anthony
Member

Anthony's Avatar

nije ba? da me se do?ivljava ali ok

na?ao sam Dynaudio BM6 pasivne za pristojan novac...sta mislite dali bi NAD 3020 amp ili AKAI am 35 amp bili u redu za nahranit ih ? dali netko ima iskustva sa tim poja?alima? ako ima sa nekim drugim nek podijeli s nama...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules