Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-11-2012, 04:59 PM   #21
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Cubase 7 i jos nesto...

Na sta tacno mislis pod sramotno losom automatizacijom ?
Old 16-11-2012, 05:13 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Pa mo?da sam ja glup, ali po meni bi "crtanje" automatizacije na tracku trebalo da bude nezavisno od fadera (makar kao opcija). Takođe, navikao sam na neku vrstu "smart tool-a" sa krivuljama automatizacije (linear, exponential, smooth...) i mogućno?ću da prostor između dve automatizacione tačke generalno spustim umesto da spu?tam početnu i krajnju tačku...

Dakle, neke stvari koje se u Vegasu, Pro Toolsu i Reaperu podrazumevaju.

Pozdrav,

Vasa
Old 16-11-2012, 05:19 PM   #23
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Crtanje nezavisno od fadera si mogao jos u verziji 5 ( ne znam za one od ranije) , od verzije 6 imas toolove za smanjivanje ili pojacavanje celih regija ( mislim na event-e ) ili samo audio klipova sicno kao i gain na audio klipu tj . mozes da utisas ili pojacas izmedju dva automatizovana eventa isto kao i clip gain.
Old 16-11-2012, 06:03 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Kad sam napisao "krivulje" mislio sam na ovakve vektorske krive:

... i na to da mogu da navedem kursor između bilo koje dve tačke i povećam ili smanjim vrednost tog segmenta. Priznajem da odavno nisam "advanced user" Steinbergovih programa i verovatno postoji neki workaround za sve to ?to ja smatram normalnim, ali eto...

Pozdrav,

Vasa
Old 16-11-2012, 06:11 PM   #25
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Za krivulje ne mogu da tvrdim je mi nisu trebale pa ih nisam ni trazio , ali za pojacavanje regije samo selektujes pocetnu i krajnju tacku i tada se regija zaplavi i pojavi se tacka na sredini ( u gornjem delu kao i clip gain) i obavis posao.
Old 16-11-2012, 06:19 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Za krivulje ne mogu da tvrdim je mi nisu trebale pa ih nisam ni trazio , ali za pojacavanje regije samo selektujes pocetnu i krajnju tacku i tada se regija zaplavi i pojavi se tacka na sredini ( u gornjem delu kao i clip gain) i obavis posao.
Krivulje ni meni nisu trebale dok ih nisam video u Vegasu pre oko deset godina . Nije mi trebala ni automatizacija dok se malo više pažnje obraćalo na izvođenje, onomad kad ni basistu ni snimatelja ni producenta nije mrzelo da provedu neko vreme u potrazi za aranžmanom, zvukom i izvođenjem...

Takođe - jedno je "regija", drugo je smart tool koji sam "provaljuje" da si između dve tačke za automatizaciju i da bi verovatno hteo da pojačaš ili stišaš obe tačke... i da ne moraš da selektuješ ništa... Smart. Tool.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 16-11-2012 at 06:42 PM. Reason: basista, snimatelj, producent
awacs is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2012, 05:36 AM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jbg, znam o čemu pričaš, ali mi kojima je steinberg u venama smo odavno navikli na to selektovanje okolnih tačaka, i jest uistinu često frustrirajuće, naročito kad ih ima više na gustom području, a mrzi te da zumiraš svaki 5 sekundi. Ja uglavnom te neke "muzikalne" automatizacije u poslednje vreme radim ručno, malko old school.
A letos sam jedan koncertni mix (celovečernji festival, 4-5 bendova), dubovanje radio ručno preko mixete. Odradio jednu turu mixanja bez delay dubovanja i reverberisanja aranžmanskog, i onda uradio još jedan prolaz po koncertu, skora pa u real time, snimajući direktno u kanal delaye i reverbe, sa mixete na koju sam isterao par ključnih kanala i vezao mojih par spravica. Neuporedivo brže kad je ta količina u pitanju u odnosu na ručno crtkanje svake gluposti..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2012, 07:20 AM   #28
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

@Arthur +1
Old 18-11-2012, 11:21 AM   #29
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
jbg, znam o čemu priča?, ali mi kojima je steinberg u venama smo odavno navikli na to selektovanje okolnih tačaka, i jest uistinu često frustrirajuće, naročito kad ih ima vi?e na gustom području, a mrzi te da zumira? svaki 5 sekundi. Ja uglavnom te neke "muzikalne" automatizacije u poslednje vreme radim ručno, malko old school.
Da ne bi bilo nesporazuma - ja izuzetno po?tujem Steinberg kao firmu koja je svojevremeno napravila istinsku revoluciju u kompjuterskom tretmanu muzike. Valjda zato i očekujem od njih da, ako su se već malo umorili od inovacija, makar ne zaostaju u primenjivanju već postojećih re?enja koja su jako korisna.

I da, ovi moji postovi nisu "Steinberg vs. XYZ DAW", nego "Steinberg vs. korisnici" Mislim na one korisnike koji izvuku pare iz d?epa i plate kutiju sa instalacijom.

Pozdrav,

Vasa
Old 18-11-2012, 02:07 PM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ah, onda da se ne tangiram
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules