|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Na sta tacno mislis pod sramotno losom automatizacijom ?
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Pa mo?da sam ja glup, ali po meni bi "crtanje" automatizacije na tracku trebalo da bude nezavisno od fadera (makar kao opcija). Takođe, navikao sam na neku vrstu "smart tool-a" sa krivuljama automatizacije (linear, exponential, smooth...) i mogućno?ću da prostor između dve automatizacione tačke generalno spustim umesto da spu?tam početnu i krajnju tačku...
Dakle, neke stvari koje se u Vegasu, Pro Toolsu i Reaperu podrazumevaju. Pozdrav, Vasa
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Crtanje nezavisno od fadera si mogao jos u verziji 5 ( ne znam za one od ranije) , od verzije 6 imas toolove za smanjivanje ili pojacavanje celih regija ( mislim na event-e ) ili samo audio klipova sicno kao i gain na audio klipu tj . mozes da utisas ili pojacas izmedju dva automatizovana eventa isto kao i clip gain.
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
Kad sam napisao "krivulje" mislio sam na ovakve vektorske krive:
![]() ... i na to da mogu da navedem kursor između bilo koje dve tačke i povećam ili smanjim vrednost tog segmenta. Priznajem da odavno nisam "advanced user" Steinbergovih programa i verovatno postoji neki workaround za sve to ?to ja smatram normalnim, ali eto... ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Za krivulje ne mogu da tvrdim je mi nisu trebale pa ih nisam ni trazio
![]()
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Takođe - jedno je "regija", drugo je smart tool koji sam "provaljuje" da si između dve tačke za automatizaciju i da bi verovatno hteo da pojačaš ili stišaš obe tačke... i da ne moraš da selektuješ ništa... Smart. Tool. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 16-11-2012 at 06:42 PM. Reason: basista, snimatelj, producent |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
MAO
|
![]()
jbg, znam o čemu pričaš, ali mi kojima je steinberg u venama smo odavno navikli na to selektovanje okolnih tačaka, i jest uistinu često frustrirajuće, naročito kad ih ima više na gustom području, a mrzi te da zumiraš svaki 5 sekundi. Ja uglavnom te neke "muzikalne" automatizacije u poslednje vreme radim ručno, malko old school.
A letos sam jedan koncertni mix (celovečernji festival, 4-5 bendova), dubovanje radio ručno preko mixete. Odradio jednu turu mixanja bez delay dubovanja i reverberisanja aranžmanskog, i onda uradio još jedan prolaz po koncertu, skora pa u real time, snimajući direktno u kanal delaye i reverbe, sa mixete na koju sam isterao par ključnih kanala i vezao mojih par spravica. Neuporedivo brže kad je ta količina u pitanju u odnosu na ručno crtkanje svake gluposti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
@Arthur +1
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
I da, ovi moji postovi nisu "Steinberg vs. XYZ DAW", nego "Steinberg vs. korisnici" ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#30 |
MAO
|
![]()
ah, onda da se ne tangiram
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ja bih ovako nesto... | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 41 | 22-08-2007 10:27 PM |
Evo nesto od novajlije! | radule011 | Promocija radova | 10 | 09-01-2006 02:40 AM |
evo nesto... | kVu | Promocija radova | 3 | 12-11-2005 04:37 PM |
RME 96/8 pad,nesto mi tu ne stima | Ad Fines | Computer Hardware | 3 | 02-10-2004 01:24 AM |