|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Definitivno postoje različiti načini rada kada je u pitanju sklonost ka upotrebi studijskih trikova, ali nisam ba? siguran da se to terminolo?ki mo?e povezati sa pojmovima "analogno" ili "digitalno".
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Mislim da je potpuno jasno sta je razlika u radu u ovim razlicitim uslovima. Dakle ovo nije thread o boljem ili losijem nacinu rada, vec o nacinu rada...
I ako je neko imao 15-20 minuta vremena i procitao je text, onda je to jasno kao beli dan...! Ovo je jedan od najanalognijih threadova i pustite se glupog prepucavanja o kvalitetu tehnike, vec je dupe i oko kako se radi na jedan ili drugi nacin... Koliko jedan ima svojih prednosti, toliko i drugi, i o tome je rec, a ne o tehnickom kvalitetu zvuka. Muzika nije nastala '90.... Znak, ne volis FF... OK, super,sjajno, ja ih isto ne volim, niti me je nesto fascinirao ovaj album, ali po sredi je nesto bitnije, nacin rada kao mozda i najbitnija stavka u procesu nastanka pesme....pa ako ce FF da ga re-afirmisu, so f'n be it...! Nema Nerd-bpm-cut-paste-drug'n'face imbecilizama....
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-06-2011 at 11:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali jebiga, u neprskanom eno je ešerihija koli... Quote:
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 04-06-2011 at 12:51 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pročitao sam članak. Kao ?to rekoh stvar je jezičke prirode - ?ta u svemu tome tumačimo kao analogni način rada: snimanje u betonskoj gara?i, odluku da se ne pravi digitalni backup, uz spremnost da se u slučaju o?tećenja trake pesma odsvira ponovo, stalno govorenje "fuck you!" producentu...
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Dobro, ne volis ff...sve razumem,ali sada ne razumem po(j)entu tvog hejtovanja, aj molim te iskuliraj...!
A ostale molim da Znaka ostave u "svojoj gresnosti" sto ne voli ff , ali ima to pravo...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-06-2011 at 08:40 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Nije hejtovanje, obrati pa?nju na par poslednjih postova. Priča je o definisanju analognog načina rada, a Foo Fighters su ovde samo kao primer. Vasa zna ?ta je analogni način rada, a ja poku?avam da shvatim o čemu on govori.
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Ok, sjajno!
Ajde sada ,pliz, pustimo druge, a ti probaj usput da shvatis Vasinu misao... ![]() Sada, kome je zasto clanak interesantan, nekome zato sto je fan FF, a meni licno je bilo interesantno bas to sto covek kaze o nacinu rada, jer sam i ja misljenja da je muzika uslovno receno "zivlja" ili "zivotnija" sa manje kvarca i lenjira, nekako je slobodnije i svakako zahteva vise angazmana svakog ucesnika u procesu snimanja i eto to mi je cool... Jasno je da se tako vise ne radi, i da je u muzicko-ekonomskim okolnostima to cista ekskurzija, ali je lepo cuti i takva razmisljanja... Ima li jos neko nesto interesantno na ovu temu?
![]() |
#30 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne znam da li je neko ovde pretplacen na sound on sound, a ne znam ni da li je materijal dostupan za gledanje ako niste pretplaceni ... ima u novom broju (junskom) isto prica o snimanju. Sad cu probati da dodam slike iz tog clanka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Analogue Tube / AT-101 Compressor | Mika Technika | Analogija | 4 | 26-01-2011 03:15 AM |
Analogue Solutions Leipzig-R demo | Multicom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 25 | 21-01-2011 11:41 AM |