Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Matko Sasek - Koolade

Matko Sasek - Koolade Jedan od nasih najboljih i nasiroko (US-Evropa) najcuvecnijih Hip-Hop producenata, razgovara sa vama na temu produkcije Hip-Hop muzike. Saradjivao sa Blackout Project, Edo Maajka, General Woo, Nered, Popay, Masta Ace, Ghostface Killah, Talib Kweli, Izza Kizza itd itd...

Thread Tools Display Modes
Old 29-04-2010, 11:17 AM   #21
koolade
Junior Member

Default Re: Koliko vremena radis "beats"

Da ne budem previ?e kritičan......mo?emo napraviti jedan "test" mastering za usporedbu......ako si za stvar po?alji mi 24bit wav bez finalnih processora na pm ili mail , pa ču ja napraviti mastering sa svojom opremom za taj isti song......ba? bi mi bilo interesantno usporedit rezultate......

Pozdrav,

Gregor[/quote]

ajde moze! bas me zanima...
koolade is offline  
Old 29-04-2010, 11:15 PM   #22
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Lightbulb Re: Koliko vremena radis "beats"

Wikler - Ortaci ne znaju (2007)
Ako Zelis (prod. by Baby Dooks)

Pa minimalizam kao pristup nema nikakav negativan predznak niti je bilo kakvo etiketiranje, niti mislim da treba o tome razmisljati dok radis naravno! Mislim upravo na te trivijalne momente i Drea i Prime i bilo koje druge njuske. Minimalan broj kanala i "cheap" harmonije i melodije . Dakle, Primo je Primo bez daljnjeg ali nemali broj puta ima tako stupidne rezove koje pominjes da se ubijes koliko je dosadno. I ko kaze da bas to mora biti refernca. A ako se vec i namece pandan minimalizmu - "maksimalizam" onda je po meni maksimalizam Jazzmatazz 2 (Guru R.I.P.) koji je neponovljiv i dan danas moderan i naravno da to treba da je orijentir a jel se tu maksimiziralo? Samo su u pitanju vrhunske dionice, sto isemplovane, sto odsvirane od strane vrhunskih muzicara. Opet je to u sustini hip hop album ali vrhunski.
Dre kao svira, nesempluje nakon sto je isemplovao sve zivo i mrtvo i citava ta fama oko autorskog stvaranja hip hop instrumentala ali nekad odsvira dva akorda koji nisu ni za k... objektivno u muzickom/harmonijskom/ritmickom smislu.Nedostaje groove ali cim je potpisan Dre "UUuuuu!"
Da ne bude zabune, Dre je tata ali brate ukenja ga i on nemali broj puta tim petjeranim "minimalizmom".
Hocu da kazem, previse je price i potrebe za produkcijiom u tehnickom smislu, sve te stvari su smiksane prejebeno ali bez ideje. Otkud mi to? Pa cini mi se da to prije nije toliko uzimalo maha i mislim da je rezultat danasnje hiperprodukcije i postanka hiphopa mainstreamom?
U hip hopu je mozda vise nego igdje vidljiva ta granica izmadju dobrog i loseg ukusa, jaaako tanka linija!
Ngino is offline  
Old 29-04-2010, 11:16 PM   #23
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: Koliko vremena radis "beats"

Jbg ja se uvijek raspisem do jajni
Ngino is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules