Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2008, 03:34 PM   #21
Max
Pro Member

Default Re: Prootools 8

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Dugogodisnji sam Steinbeg user, uradio 6-7 filmova, video igrice , reklame... ( montaza svuka, sound design, muzika....itd.) jednostavno Nuendo je je najbrzi soft za montazu svuka koji sam video.
Tvrdim i podrzavam .....

Kao sto i tvrdim da ljudi koji se bave muzikom i sound designom za video , najbolje poznaju Nuendo .... tek tada ( kod njih ) Nuendo zasija punim sjajem .....

Sve ovo ostalo sto se prica je posledica pukog neznanja upotrebe programa , kao kad vozac od 3 dana sedne u ferari i kaze .... " ovo ne valja nista , ja stis'o gas a on se ugasio "

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 03:49 PM   #22
analog
Senior Member

analog's Avatar

slazem se.
i meni je nuendo daleko brzhi za montiranje videa
analog is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 05:14 PM   #23
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Kao i obicno svako doda po malo i ode se od teme o PT 8 na video montiranje...

I ja sam dugogodisnji korisnik Steinberg-a, a od pre par godina PT user, tako da nije rec o nekom klanu i slicno, jednostavno je meni PT pregledniji za mix, laksi za audio editing, intuitivniji kad je u pitanju audio recording, dok je sa MIDI situacija obrnuta.
Mogu nesmetano raditi u oba programa i jedno i drugo, ali ipak sam odlucio za MIDI-Steinberg, audio-PT zbog tih detalja koji meni znace i cine jedinstven workflow koji meni odgovara.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:00 PM   #24
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hollywood View Post
to je jedina stvar zbog koje ne korisitm PT

Pa, jbg, PT LE ipak kosta 4 puta manje od Nuenda.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:22 PM   #25
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Pa, jbg, PT LE ipak kosta 4 puta manje od Nuenda.
Hvala Bogu da neko primeti da "Nuendo" nije "nesto tamo badava, sto se bere na drvetu". Program je stekao nepostovanje techa sa Lex mpx 500 i jeftinim karabudzama od mixera po studijima (ima se, moze se), koji obichno rade sacuvaj me blagi Boze muziku, samo zato što je "dzaba" i to ima svak klinac
Isto kao i Waves... ko stvarno istrese 6000 (valjda) za waves ne lupeta gluposti i ne poredi ga sa rackom od 100 eu cija je namena iskljucivo zaplena srca priprostih klijenata koji slushaju ochima... za tih 6000 + skoro 2000 za Nintendo mozes da kupis sve sto je Behringer ikada proizveo i da ostane para da odvedes ribu u bioskop i kupis kokice i coca-colu

Samo Nuendo + Waves... a gde su ostale stvari! Samo zato molim Boga da se stane na kraj pirateriji, jer je mnogo manja steta to sto neko nece moci da radi, od ove druge, koja se zove "uvrnuto (ne) vrednovanje stvari i izopachen sluh baziran na ochima".

Kada bi bilo moguce, pirateriju bih dozvolio samo kao stimulans... prve tri godine rada, pa ako za tri godine ne mozes da kupis osnovne alate, onda ne trebas ni da radis taj posao.

Trava je zelena, more je plavo, voda je mokra, Nuendo je ozbiljan software i on kosta! Behringer EQ, Lex mpx 200... vrede tacno toliko koliko kostaju, iako se ne mogu "ubrati na drvetu"...
Old 05-10-2008, 06:27 PM   #26
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Samo Nuendo + Waves... a gde su ostale stvari!
Sta ce ti ostalo - tu imas sve da pravis hitove brate
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:29 PM   #27
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Zato se proporcionalno i zaradjuje i diktira cijena usluga na trzistu...mnogo se lakse daje popust kad ne postoji svijest o vracanju investicije.

Old 05-10-2008, 06:40 PM   #28
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Nesto na temu imanja previse mogucnosti:

http://video.google.com/videoplay?do...50043200&hl=en

Old 05-10-2008, 07:56 PM   #29
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Prosto je neverovatno koliko su ljudi povodljivi i podlozni klanovanju, a realnost ostavljaju za sobom, pa tako i opterecivanju time koliko sta kosta i koliko zaista vredi, a sve su to toliko relativne i nestabilne discipline da mesta raspravi nema uopste...

Poenta je iskoristiti alatke najbolje moguce, sto mnogi zaboravljaju, da ne pominjem da je ljudski faktor najveca uloga u svom ovom stvaralastvu...

Sto ljudi sto budala, neko pametan jednom saljivo rece i u tome je zapravo stub odbrane stava da svako ima pravo na svoje bezvredno misljenje, to jest vredno samo njemu i onaj ko ima cime da uposli te alatke kojima raspolaze uglavnom ne vodi rasprave o tome da li se kaze Irak ili Iran, vec radi na svojoj kreativnosti i sprovodi je u nesto sto se zove muzika...

A onda Bog stvori forum i odjednom cuvena i do tada neshvacena recenica mog automehanicara dobija na znacenju i tezini:"Sto volim kad su svi majstori..."

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 05-10-2008 at 08:01 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2008, 08:04 PM   #30
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Quote:
Poenta je iskoristiti alatke najbolje moguce, sto mnogi zaboravljaju, da ne pominjem da je ljudski faktor najveca uloga u svom ovom stvaralastvu...
I dodao bih sama ideja..

dejankuki is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules