|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kao sto i tvrdim da ljudi koji se bave muzikom i sound designom za video , najbolje poznaju Nuendo .... tek tada ( kod njih ) Nuendo zasija punim sjajem ..... Sve ovo ostalo sto se prica je posledica pukog neznanja upotrebe programa , kao kad vozac od 3 dana sedne u ferari i kaze .... " ovo ne valja nista , ja stis'o gas a on se ugasio " Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
slazem se.
i meni je nuendo daleko brzhi za montiranje videa |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Kao i obicno svako doda po malo i ode se od teme o PT 8 na video montiranje...
I ja sam dugogodisnji korisnik Steinberg-a, a od pre par godina PT user, tako da nije rec o nekom klanu i slicno, jednostavno je meni PT pregledniji za mix, laksi za audio editing, intuitivniji kad je u pitanju audio recording, dok je sa MIDI situacija obrnuta. Mogu nesmetano raditi u oba programa i jedno i drugo, ali ipak sam odlucio za MIDI-Steinberg, audio-PT zbog tih detalja koji meni znace i cine jedinstven workflow koji meni odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
Pa, jbg, PT LE ipak kosta 4 puta manje od Nuenda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Mason
|
![]()
Hvala Bogu da neko primeti da "Nuendo" nije "nesto tamo badava, sto se bere na drvetu". Program je stekao nepostovanje techa sa Lex mpx 500 i jeftinim karabudzama od mixera po studijima (ima se, moze se), koji obichno rade sacuvaj me blagi Boze muziku, samo zato što je "dzaba" i to ima svak klinac
![]() Isto kao i Waves... ko stvarno istrese 6000 (valjda) za waves ne lupeta gluposti i ne poredi ga sa rackom od 100 eu cija je namena iskljucivo zaplena srca priprostih klijenata koji slushaju ochima... za tih 6000 + skoro 2000 za Nintendo mozes da kupis sve sto je Behringer ikada proizveo i da ostane para da odvedes ribu u bioskop i kupis kokice i coca-colu ![]() Samo Nuendo + Waves... a gde su ostale stvari! Samo zato molim Boga da se stane na kraj pirateriji, jer je mnogo manja steta to sto neko nece moci da radi, od ove druge, koja se zove "uvrnuto (ne) vrednovanje stvari i izopachen sluh baziran na ochima". Kada bi bilo moguce, pirateriju bih dozvolio samo kao stimulans... prve tri godine rada, pa ako za tri godine ne mozes da kupis osnovne alate, onda ne trebas ni da radis taj posao. Trava je zelena, more je plavo, voda je mokra, Nuendo je ozbiljan software i on kosta! Behringer EQ, Lex mpx 200... vrede tacno toliko koliko kostaju, iako se ne mogu "ubrati na drvetu"...
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
Zato se proporcionalno i zaradjuje i diktira cijena usluga na trzistu...mnogo se lakse daje popust kad ne postoji svijest o vracanju investicije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Prosto je neverovatno koliko su ljudi povodljivi i podlozni klanovanju, a realnost ostavljaju za sobom, pa tako i opterecivanju time koliko sta kosta i koliko zaista vredi, a sve su to toliko relativne i nestabilne discipline da mesta raspravi nema uopste...
Poenta je iskoristiti alatke najbolje moguce, sto mnogi zaboravljaju, da ne pominjem da je ljudski faktor najveca uloga u svom ovom stvaralastvu... Sto ljudi sto budala, neko pametan jednom saljivo rece i u tome je zapravo stub odbrane stava da svako ima pravo na svoje bezvredno misljenje, to jest vredno samo njemu i onaj ko ima cime da uposli te alatke kojima raspolaze uglavnom ne vodi rasprave o tome da li se kaze Irak ili Iran, vec radi na svojoj kreativnosti i sprovodi je u nesto sto se zove muzika... A onda Bog stvori forum i odjednom cuvena i do tada neshvacena recenica mog automehanicara dobija na znacenju i tezini:"Sto volim kad su svi majstori..." ![]() Last edited by kravadinka; 05-10-2008 at 08:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |