|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
1) thomann nije veletrgovina, thomann je velika online maloprodaja (kao sto je to recimo u svojoj sferi amazon) i koja vec lagano je*e majku drugim online trgovinama u europi tipa digital village ili turnkey. pogledaj samo kolicinu thomann reklama po specijaliziranim glazbenim casopisima i bit ce ti sve jasno. 2) bilo kojoj firmi sa balkana se jednostavno ne isplati nabavljat robu od maloprodajne trgovine, a da ne govorimo da je to poslovno sulud potez jer bi vrlo brzo propala. pitas zasto? pa jednostavno zato jer i kad bi evenutalno mogla dobavljat robu od thomanna, to ne bi bilo nista povoljnije od cijene koju bi ti platio kupnjom online jer bi: - morala platit prevoz i carinu kao sta bi i ti to platio - morala platit spediciju tj. uvoznu carinsku deklaraciju. na vece kolicine, a ovde pricamo o sleperima, trosak spedicije zna bit prilicno velik, da ne kazem nenormalan - morala platit i atest za svaki pojedini artikal koji se uvozi. a atest braco kosta i na njega se ceka dugo. koji put jako dugo. 3) svaki od ovih koraka dade se ubrzat, sto bi se rekli u narodu, podmazat. a to kosta. kad jednom pocnes podmazivat tome nikad kraja i nikad nisi siguran da u tom lancu neko nece nesto zaje*at, a ti naravno, ne smijes nista nikome rec jer te iste degenerike trebas i sutra za neki drugi uvoz i ne zaboravi da im dajes lovu na crno pa ti mogu u svakom trenutku je*at majku kad god im prne i prijavit te poreznicima ili zatrazit jos para. u oba slucaja opet te kosta ![]() 4) doticna firma ima i svoje troskove, najam prostora, zaposlene, mora placat poreze i jos trista cuda i to sve naravno kosta. i sad kad zbrojis sve ovo gore ajde ti meni reci po kojoj cijeni bi dobio u trgovini u beogradu synth koji si vidio da u thomanna kosta recimo 1000 eura? ja ti kazem da bi ga skupo platio, puno skuplje nego da si ga sam online narucio i platio carinu. i dobio bi ga daleko brze. audio trgovine pokusavaju robu narucivat direktno od proizvodjaca. namjerno govorim pokusavaju jer ne mogu svi doc do tog levela. svaki proizvodjac kad ti daje popust na svoje proizvode ujedno ti postavlja i uvjete: godisnje, mjesecne ili cak tjedne kvote prodaje koje moras ispunit jer ako ne ispunis kvotu gubis status ekskluzivnog distributera/zastupnika za tu i tu zemlju i sl. neke firme gubitkom zastupstva znaju i bankrotirat. da ne sirim pricu, proizvodjacima je najlakse radit sa velikim trgovinama tipa thomann jer kontaktiraju sa jednom firmom koja pokriva veliko podrucje i prodaje im velike kolicine robe pa im mogu dat dobru cijenu. tako se na thomannu znade naletit na paradoksalne situacije da su neki doepfer proizvodi jeftiniji u thomannu nego na doepfer siteu itd. itd. zato se male trgovine specijaliziraju jer bi inace u trci sa thomannom, turnkeyem, sweatwaterom i sl. odavno popusile ![]()
Brian Eno on Donna Summer's "I Feel Love" in 1977 Last edited by redroom; 30-04-2008 at 09:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Vibrator
|
![]()
a i blofeld je mogao da se kupi jeftinije u artistu, dok je u thomannu trebalo da se ceka par meseci..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ivan Lekic
|
![]()
visa internet kartica definitivno .. kupio sam mnoooogo toga sa njom ..
evo ja ovih dana ocekujem cetvrtu karticu(jer svake godine dobijas novu za narednih godinu dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
A kako se radi povracaj poreza, koji je uracunat u Thomann cene? ...ili ga oni odbiju u startu kad se radi za trece zemlje?
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
skinu ti ga u startu, tako da ti final cijena uvijek bude manja
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Da, istina je to sto tvrdi Redroom, negdje mislim cak i da pise da je politika thomanna da ima iste cijene za sve, znaci nema popusta na kolicinu ili poznanstvo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
kad u realnom svijetu prdnes - zbilja smrdi ![]() ziv bio!
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
narucivao od thomanna u srbiju. paket mi je stigao za nepunih 14 dana (ukljucujuci sve bozicne praznike koji su tad bili u jeku). pokupio sam ga na posti i platio nekih stotinak dinara.
sto se mene tice, domaci trgovci opremom za mene u velikoj meri vise-ne-postoje! svakako toplo preporucujuem, jeftinije je, bolje je i BRZE je od ovih nashih srbenda... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ima li neko iskustva sa poručivanjem sa Thomann-a? | supersonic | Razno | 2 | 26-08-2009 07:35 AM |
Thomann - GB vs. DE | puRe | Razno | 42 | 07-11-2008 12:13 PM |