Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2008, 08:11 PM   #21
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: transformerLess?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@jan
skoro sam mixao snimke (mozes naci preko mog spejsa) gde je devojka pevala dve razlicite pesme na nt1 i na nt2.. mnogo mi je bio prijatniji rezultat sa nt1, na NT2 je imala dosta nekih cuda po midlu koje sam morao da eliminisem
Onda nesto nije bilo u redu sa mikrofonom.

Mada i sam znas da razlicitim ljudima odgovaraju razliciti mikrofoni...Ja sa NT2-ojkom imam problema pri snimanju jednog vokala, uvek mi zvuci kao da covek prica kroz cevku, ma kolko ga priblizio ili odaljio od mikrofona, dok od prilike nemam problema sa ostalima, i sa zenskim vokalima nikad nisam imao problema...Al opet, ne lezi svakome svaki mikrofon, verovatno ovo sto sam ja miksovao na NT1000 nije lezalo ovome, a mozda i nije prikladan za closemiking, od kud znam

Last edited by Jan; 26-03-2008 at 08:17 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2008, 10:41 PM   #22
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Svaki trafo, koji se nalazi u kolu audio elektronike MORA da iskrivi, izoblici zvuk, e sad, nekome ili nekima se to svidja a nekome NE, tako da u snimanju tzv. "ozbiljne" muzike, prakticno i ne postoje majkovi sa transformatorom, izuzev ako nisu neki "vintage". Karakteristicno izoblicenje, makar i najkvalitetnijeg trafoa se na osciloskopu veoma jasno vidi kao "overshot" a finije ga usi mogu razlikovati, cak i kada je nakvalitetnije izveden. Ta i takva izoblicenja i "kvarenja" su danas veoma "fancy" kao i stari analogni sintovi, pa cela sekcija audio industrije pocinje da zivi od toga, praveci uglavnom neuspele, ili (skupe) a uspele kopije originala.Po meni, JEDINO opravdanje za lampu i trafo postoji kod gitarskih pojacala, koje na sebi svojstven nacin "kreiraju" ili stvaraju novi zvuk, ali kod audio tehnike i snimanja zvuka ja licno ne volim nista sto je lampa, ili izlazno-ulazni trafo, po meni treba snimiti najcistije moguce, pa ga naknadno "kvariti" ako se ukaze potreba za akvim "umetnickim izrazom"...

ako smijem uletiti..

za iskusne snimatelje, producente, ljude koji znaju tocno shto i kako dobiti, pogotovo u editingu, slozio bi se sa tobom
(veliki headroom moderne opreme=upitnost limitera u chainu)

ali za mene je taj trafo (i lampa) od velike pomochi, sto zbog umjetnickog, sto zbog tehnickog razloga (prirodna kompresija priblizavanju plafona+nelinearnost)

na kraju krjeva i ljudsko uho slusha nelinearno, prirodno komprimira, maskira neke tonove, neke ne..

na nama je da prirodno
dovedemo u slushno stanje

ot,btw, imam feeling da nova produkcija sve vishe ide na ono

"fix in the mix"
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2008, 03:22 PM   #23
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

A ja te 'jeftinije' rode i ne volim generalno za mc-je....

Mada opet sve zavisi od slucaja do slucaja

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules