Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-09-2007, 10:04 PM   #21
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Default Re: Pozdrav svim ljubiteljima analogije !

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
...on svira nord lead a izlaze original linije sa 2600 i VCS3, umiksane , identicne sa ploce, a prstici mu stalno kasne, pa kasne .. ma kazem ti ja da je urokan.. hehehe
Za to foliranje uzivo ga prozivaju i najveci fanovi po celom internetu Ima video na You Tube-u gde originalni programer Elke Synthex kaze da je Laser Harp bio previse nepouzdan da bi bio koriscen kao kontroler uzivo, tako da je i to bio deo cirkusa za publiku.

Besomucno sam gledao kao klinac koncerte u Hjustonu, Londonu, Lionu i tada mi se polako dezintegrisala iluzija o tome da on bilo sta svira, posto je u delicima sekunde menjao ideju o tome sta hoce da svira (solo, pratnju, akorde, sekvencu, efekte, bubanj, sve odjednom) - prosto ne mogu da zamislim u kom bi se paklu nasao neki tehnicar u pokusavajuci da isprati koje zvukove u kojoj sekundi treba da posalje na klavijaturu koju trenutno svira, kao ni u kojoj bi se logistickoj nocnoj mori nasao ostatak muzicara na bini .

Svodi se na to da je Oxy i Eq vrhunac karijere (na pocetku) i da su koncerti u Kini najbolji (isto pocetak karijere), a da je sve posle toga postepeni pad u kvalitetu - ali i o tome smo vec pricali
fischek is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2007, 10:22 PM   #22
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by fischek View Post
Svodi se na to da je Oxy i Eq vrhunac karijere (na pocetku) i da su koncerti u Kini najbolji (isto pocetak karijere), a da je sve posle toga postepeni pad u kvalitetu -
Ma on se sjebo tamo kasnih 80-tih početak 90-tih kad je htio od sebe napraviti nekog Techno kralja, iako mu je taj njegov "techno" bio za k.... Kasnije se je malo pribrao i vratio na "staru traku" sa Oxygene 7-13, ali onda opet se opet vraća na taj glupi techno / trance. Gledao sam jednu snimku od prije 2-3 godine kada on tamo kao ne?to u?ivo kao svira... a ono... muzika DOSLOVNO tipa Rober Miles.... 909 činela sa bassom na osminki, a za lead ona kuruza sa JP-8000 (supersaw) i tako valjda pola sata... Ja sam izdr?ao 2 minute i nakon toga ugasio tv.

Čujem starce iz druge sobe kako se dive "o da... pa on je profesor glazbe... kako je to divna muzika". A ja za to vrijeme povračam. Jer to ?to je on tamo svirao taj Robert Miles stil sa JP-8000 sawom napravi svaki amater u 2 minute. Katastrofa!!!

Fakat mi nije jasan taj lik.

Umjesto da radi ono u čemu je najbolji, on zadnjih 20 godina poku?ava biti ne?to ?to nije.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 12:18 AM   #23
SASHA_STUKELJA
Banned

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Dugo nam ?ivele analogne sprave!!!

Eto, samo sam to htio da ka?em.

Sada mi je lak?e.
POZDRAV ANALOGNI BRATE ! JA SAM U OZBILJNOJ VEZI SA MOJOM OPREMOM,OPET SE VRACAM NA ANALOGIJU I NAPOKON SAM PONOVO POCEO DA UZIVAM U MUZICI.DOSTA VISE SVE U KOMPU,NEMA TU UZIVANJA ( MAKAR ZA MENE )
SASHA_STUKELJA is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 06:56 AM   #24
Don Solaris
Pro Member

Pozdrav Zemunu!

Sa?a jel pozna? Gruju (Grujića) ima studio u Zemunu.
Old 22-09-2007, 05:23 PM   #25
cucko
Member

cucko's Avatar

Znam ja Marka Grujica, vlasnika Cameleon studija u Zemunu...
Inace i on je ovde clan (doduse ne tako aktivan), pod nick-om
gruki

btw, zivela analogija!!!!
cucko is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2007, 10:11 PM   #26
Don Solaris
Pro Member

Ajde molim te kada ga vidi?, reci da ga pozdravlja Tomislav iz zagreba, drugar od Kopije. On će da zna o kome se radi.

I mogo bi koji put doći na forum !!!
Old 26-09-2007, 09:41 AM   #27
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Ajde molim te kada ga vidi?, reci da ga pozdravlja Tomislav iz zagreba, drugar od Kopije. On će da zna o kome se radi.

I mogo bi koji put doći na forum !!!

sad mi je jasno o kom coveku si me pitao ... znam coveka , drugar snima vokale kod njega ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2007, 02:40 AM   #28
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

"Just give me ANALOG, and no one gets hurt !!"

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2007, 07:33 AM   #29
Don Solaris
Pro Member

Default I zato svim ljubiteljima ANALOGIJE jedan synth na poklon!

Old 09-10-2007, 08:29 AM   #30
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ma ne zna on vise ni dje je od silnih para sto je zaradio i koke sto je usmrko tokom godina..:o

Milose, jesam ti pricao da sma upoznao njegovog roadie-a koji je (zajedno sa svojim ocem) radio za Jarre svuda po svijetu jos od ranih 80tih. .. kaze slijedece: vrlo jednostavno, jos od nakon koncerata u Kini..ovaj ni tona nije odsvirao vise.. sve ostalo je PLAYBACK!! (zna se i inace da laser harp nije okidao synthex itd) ali izmedju ostalog sto sam i sam vidio na nekoliko koncerata kao sto su Aero i sl.. on svira nord lead ili onu kruznu klavijaturu,, a izlaze original linije sa 2600 i VCS3, umiksane , identicne sa ploce, a prstici mu stalno kasne, pa kasne .. ma kazem ti ja da je urokan.. hehehe
Jel si ga video kako se ludacki kezi na koncertu u Barseloni- garant zube ne oseca od koke
Nisi mi pricao ovo za njegovog roadija ali sam i ja to pretpostavio-jos na China Concerts vidis kako vrti joysticke na EMS-ovima i vidi se da zaista svira Fairlight CMI i rekao bih da nije foliranje a kasnije totalna katastrofa....
A tek onaj prvi njegov koncert La Concorde je teski playback,samo drnda covek mixer.....
milos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules