|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
2. i 6. su jedini koji ozbiljno zvuce. 7 je maltene tehnicki neispravan, 3,4,5 (najgori) zvuce usko i kastrirano, dok je prvi pregrub u visokim midlovima i odaje utisak jeftinog mikrofona "skoro kao..."
2 mic je malkice deblji i ima malkice grublje visoke, ali mu fali malo "mesa", dok je 6. bolje definisanih srednjih, ali malo tanji i eventualno finijih visokih. Mislim da mi je procenu malo otezao sam vokal je je "talk" jako ruzno na svim mikrofonima, sto znaci da je tako otpevano.
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
banned
|
![]()
Girl, don't talk to me no more!
![]() Tesko je oceniti, svaki ima nesto svoje, samo 2 ocenjujem kao neupotrebljiva za svrhu snimanja glasa: 4, 2 i 6 mi se licno najvise svidjaju jer mi nekako odgovaraju za ovaj glas, samo zavisi gde bi glas trebao biti u pesmi, 6 bih stavio svakako, jer je odlicna osnova za dalje modelovanje i procesiranje, 2 mi je isto dobar, cetiri daje malo dublji zvuk i bio bi odlican za glavni vokal. Njega bih opak koristi poslednjeg od svih ovih. 1 mi nije los, ali iako je mozda i najdublji, nesto mi fali, verovatno bi na drugom izvoru zvuka bio bolji, za ovaj ne stima. 3 je lepo neutralan za mene, koristio bih ga za back vokale. 5 mi se cini da je sniman udaljeno, sto mozda nije slucaj, ali tako zvuci. Ne bih ga koristio za ovaj vokal, ostavio bih ga da mi hvata zjale po sobi. 7 je shusko, ali ne mogu da procenim zasto. Iako sam zvuk nije toliko los, na pauzama naprosto upada u uvo sustanje koje nije narocito prijatno. Probacu da ga gejtujem cisto da vidim sta se dobija, ali svakako ga ne bih koristio za ovu namenu kad bih imao izbor ovih drugih. Mada za snimanje pojacala bi radio ok, i to pozadi! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
dobar si....blizu ![]() nema gate-a, nisam hteo da obradjujem fajlove namerno, ovo je sirov materijal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() Ja licno i ne volim gejt, obicno ubije nesto sto ne treba. Koristim ga samo kad bas moram! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ja skoro uzeo Valley People rack sa 8 gate-a....ubijaju kako rade, pa se sada navadio na gejtovanje kao lud, sve kao ajd moze i nije lose ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Mason
|
![]()
Meni se 4-orka najvise svidja... 5-ica je stvarno daleko snimljena, a rekao bih da je i gain manji nego sto bi trebalo. 2-ojka je lepa, ali... rekao bih pre zbog pevanja... kao da je malo vise flah pevano i izuzetno blizu mic-a...
U svakom sluchaju, Manley definitivno moze u pevache ![]()
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
1. zvuci nazalno...vjerovatno bi bolje pasao nekom otvorenijem zenskom vokalu - ovom nikako...behringer?
2. mi zvuci zatvoreno - ne svidja mi se 3. ima dosta shuma ali boja generalno i nije losa, malo tanak (2200?) 4. opet jedan zatvoreniji...ne svidja mi se boja (akg?) 5. tisi od ostalih (namjerno?), kad se otprilike izjednaci glasnocom zvuci otvoreno, ima nesto veci sum no ne smeta....moj favorit 6. nesto zatvoreniji od br. 5. - favorit no2. 7. mi zvuci dobro ali ovaj sum nije ugodan edit: predomislit cu se, ne zvuci mi dobro...mutan i nerazumljiv Last edited by zvincic; 05-12-2006 at 12:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
He, he...... Odlican test, tek sad vidim........
BTW Ja sam sve fajlove normalizovao na -1dB fs pre slusanja, pa mi zato ni diskutabilni no5 nije bio tako odsutan
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test Mikrofona part 2 | Bitch | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-05-2009 09:16 AM |
test mikrofona, srednja klasa, velike membrane | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 06-01-2008 10:29 PM |