Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2006, 02:35 PM   #21
kejkz
banned

Default Re: DIGICHECK analiza

Ok, sve je vrlo prosto: otvori? totalmix, dr?i? ctrl i u donjem redu (dakle na izlazima) bira? kanale koje ?eli? da snima? (klik na IME kanala). Treba da bude crvene boje kada klikne?. Loopback je na ulaznom kanalu koji si izabrao, dakle ako si obele?io A1 i A2, na in1 i in2 je loopback. U Cubase-u (pretpostavljam da njega koristi?) napravi? input kanal sa adat1+2 inputom kao izvorom i to je to. Sve ?to izazi preko kanala A1 i A2 vraća se preko miksera na ulaz kartice i mo?e se snimati. Na nesreću, u samom totalmixu nema merenje na ulaznim kanalima, ali u cubase-u mo?em da prati? signal. Samo ne uključuj monitoring u Cubase-u, da ne bi nastao feedback loop.

Izlaze i ulaze je moguće meriti potpuno odvojeno. Evo najjednostavnijeg scenarija: otvori digicheck, i onda jo? jednu instancu (ctrl+n). izaći će dijalog sa izborom funkcije. izaberi 2bar level meter (dobar je za ovaj primer). Pritisni F3, otvoriće se dijalog sa izborom ulaza. Mo?e da se meri ulaz sa karice mme i asio, i hardware input. Hardver input je dobar jer se ne koristi snaga procesora, već sve merenje obavlja kartica (tome upravo i slu?i njen DSP). Naravno, mo?e se otvoriti koliko hoće? dsp prozora sa različitim merenjima, kako input kanala, tako i output-a. Ali, hardver na karti ne meri spectral, vector, chanel status, bitstat and noise. Za to dchk koristi cpu.
Kada napravi? velik preset sa vi?e analajzera, najbolje ga je snimiti u preset. Pritisne? p na tastaturi, izabere? slot i save current workspace..

Digicheck je stvarno moćan alat, tako da bi opisivanje svih mogućnosti zahtevalo mnogo prostora. Ako ima zainteresovanih, mogu da napi?em kompletan tutorial sa svim funkcijama i da ga uploadujem kao pdf na forum.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 03:46 PM   #22
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

to bi bilo jednako humanitarnoj pomoci ....ja planiram ovih dana da kupim 9632 hdsp pa cu biti jos jedan od zainteresovanih za detaljna objasnjenja
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006, 01:01 AM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

skoro sve sto si rekao mi je novost.. idem da uzivam
bio sam video da postoji hardware merenje al mi je bilo zasenceno jer drzim totalajzer stalno. ovako mogu odvojeno da rasporedim posao a i ovo za "crvenu" dugmad mi je hit... Veoma smo zainteresovani za sistematizaciju naprednog koriscenja ovih mogucnosti, ima ovde dosta ljudi sa hammerfall serijom...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006, 01:54 AM   #24
kejkz
banned

OK, dovoljno glasova za mene, uploadujem u ponedeljak, ustvari utorak ujutru!
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules