Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2005, 11:06 PM   #21
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: strings iz semplera

Ma skupo mi je ovo. Onda mi moze i Filip odsvirati. Platim i studio i njega (hihi)....
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2005, 12:16 AM   #22
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

u %! ja ne vidin u silveru ta cela sa svichisima, a sto god da ucinin i koji god sample da stavim (sve san prova) zvuci mi jos losije?!

sad mi je da misljenje prijatej, koji je diplomira orkestraciju i on govori da se njemu semplovi dopadaju, ali da se obavezno jos poigran sa dinamikon, narocito na dugim tonovima i da obavezno koristin sampleove sa brzim atacima di su kratke i razdvojene note.

hm, a ja vise nisan pametan. najboje da ja ovo stavin na bandu nikoliko dana i da se uhitin starih dobrih klapa, gitara i mandolina. to me u zadnje vrime najvise veseli.
Old 22-10-2005, 01:43 AM   #23
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Zasto jednostavno ne koristis neko cello bez vibrata,pa mu zadajes fino Modulatorom sa klavijature vibrato gde je potrebno?U ostalom semplovi oponasaju prave istrumente,pa je logicno da ne mogu da rade kao pravi. Nemoj to da te nervira,po gotovu kada su gudaci u pitanju,javlja se milion problema,potez gudala,atak,sto cuda .
Ako ti gudac vuce linije,uzmi sample sa sporim atakom,a ako prosvira po nekad nesto,uzmi sample sa brzim atakom,ako razmislis malo o prirodi instrumenta,videces da je logicno.
Old 22-10-2005, 06:50 PM   #24
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
u %! ja ne vidin u silveru ta cela sa svichisima, a sto god da ucinin i koji god sample da stavim (sve san prova) zvuci mi jos losije?!
Pa kad si sve prilagodio izvornom samplu.... nece zvucati na drugom dobro, sigurno. Da.

Quote:
sad mi je da misljenje prijatej, koji je diplomira orkestraciju i on govori da se njemu semplovi dopadaju, ali da se obavezno jos poigran sa dinamikon, narocito na dugim tonovima i da obavezno koristin sampleove sa brzim atacima di su kratke i razdvojene note.
Diplomirao orkestraciju? Taj smjer ne postoji. Orkestracija je predmet na akademiji kompozicije. No, dobro....

Quote:
hm, a ja vise nisan pametan. najboje da ja ovo stavin na bandu nikoliko dana i da se uhitin starih dobrih klapa, gitara i mandolina. to me u zadnje vrime najvise veseli.
Meni su one tvoje klape na gorgonzoli genijalne! Drzi se ti toga!

Btw.... gdje mogu pogledati kakav je spot za onu pjesmu s djedicom?
Old 22-10-2005, 11:16 PM   #25
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

fali more, drz se kraja. he, he ))

ma konpoziciju, ne orkestraciju. krivo san reka, ma nema veze.
jebiga, on kaze da su ovi sampleovi odlicni i jos hoce da mu ih posaljen.
sad ti budi pametan?! pita san ga je li mu smeta vibrato, a on je reka da mu se to bas dopada jer da je odsvirano 'espressivo'.

ja jesan prilagodi ovim sampleovima iako san prvo pokusa sa ew, ali mi je zvucalo skroz bezdusno.
onda san jucer prova ponovo sa ew. minja san velocitije, lajere, pokusava prilagodit, ali mi se nikako ne dopada.

inace, ovo i je za jedan zenski materijal na kojemu ce bit samo zivi instrument i u pola pjesama klape.

eto, hvala svima na komentarima. svi su mi koristili, cak i oni sa kojima se ne slazen.

anita, a spot se je vrti na onoj glazbenoj telviziji dosta ovo lito. rekli su mi da je bi i nekoliko puti na dobro jutro... i tako. gura se.
Old 23-10-2005, 12:54 PM   #26
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
anita, a spot se je vrti na onoj glazbenoj telviziji dosta ovo lito. rekli su mi da je bi i nekoliko puti na dobro jutro... i tako. gura se.
Imas li ga u nekom formatu koji mi mozes poslati na meil? Ili na ftp da skinem?

Sto se tice frenda..... na akademiji nazalost ne dobijes uho, stil, niti talenat, samo alat i znanje! Koja je ono nasa poznata glumica rekla: "Pa, ne stvaraju se na akademiji glumci!"? S time zelim reci, ne drzi se tako necijeg misljenja kao da je Bozje samo zato sto ti odgovara. Jesam zlocesta, ha?

No dobro. Necu vise. Posalji stvar kad bude u komadu da cujemo kako zvuci u konacnom obliku! I daj stvarno bi nekako htjela pogledati taj spot sto ste napravili, a tv bas ne gledam puno, pa nekako da ga smanjis i negdje share-as, bilo bi odlicno!

Thanks!
Old 23-10-2005, 07:17 PM   #27
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ma ne drzin se ja nicega ko pijan plota, ali do njegovega misljenja drzin.

stvar je u tome, sto ni ja s ovin nisan zadovoljan, jer da jesan, nebi ni trazi pomoc. u svakon slucaju on mi je da dvi konstruktivne primjedbe i svakako cu na tomu poradit.

ali zanimljivo kako svak cuje na svoj nacin.
tip koji je ispisa aranzman za stringse (inace je holandez i chellista je u orkestru) je reka da je fino izbalansirano, ali da fali izrazajnosti.
ti kazes da su semplovi losi, a prijatej kaze da su odlicni. ja ne mislin da su odlicni, ali meni bolje zvuce od ovih ew srebrnih, sto ih ja iman.
coloru se ne svidja vibrato, a prijatej kaze da mu se bas vibrato svidja.
meni se isto dopada vibrato, ali ne na svakom tonu, medjutin neman kompaktibilne semplove, a ovaj ew srebrni nebi koristi, jer mi se ne svidja u ovoj stvari.
recimo, 'narucitelj posla' je reka da njemu zvuci lipo, ali da je klavir malo mutan.

sto se mene tice, popravit cu ovo sto mogu, onda sniman mandoline, gitare, glas a onda glancan u mixu.

sprzit cu spotove sve na dvd pa cu ti poslat. doma iman 4 nasa spota. fali samo jedan - ni ja ga nisan uspi nabavit.
Old 23-10-2005, 08:20 PM   #28
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ma je... svi razlicito cujemo i to je cinjenica! Cak i jedna osoba drugacije cuje ovisno o raspolozenju, glazbi koju je u posljednje vrijeme slusala/o, trenutacnoj zivotnoj fazi....

Bas sam sinoc slusala neke skladbe Trevora Jonesa na koje sam se inace jezila kao .. jez... kad ono, nista, zapitah se sto je tu sad taaako dobro?!
Isto tako obrnuto... nesto sto nisam mogla dozivjeti, uspijem u nekoj drugoj prilici.
Pa cak i u vezi odabira samplova znam skroz drugacije misliti od dana do dan...

Moze, super za dvd-e! Hvala! A to da nisi vlastiti spot uspio nabaviti? Ma daj!!! Cini se da moras nekoga "pritegnuti" za to...

Nista, posalji kad stignes.... sjecas se moje adrese ili da ti posaljem na pm?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules