|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
AT 4040 je potpuno OK mic. Malo je "sterilan", ali izuzetno korektan.
Sa njim bi ti dobro islo neko "bezobraznije" pretpojacalo, pa zato SPL i EN Voice nisu lose opcije.
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Uh, cini mi se da prvo moram da rascistim jednu stvar. Dakle, mic ushtekam u mic-pre i onda mic-pre ushtekam gde ? Imam Terratec Fire 6 24/96 karticu, sto znaci da ona ima RCA ulaze. Dosada sam ubadao dinamicki mic u Mackie vlz pro i odatle u karticu. E sad ako vec kupujem mic-pre ne vidim razlog da iz njega idem opet u mackie pa u karticu ( a njeni AD converteri i nisu bas neki ) nego mislim da treba da uzmem neki mic-pre sa digitalnim izlazom ( sigurno ce biti kvalitetniji od ovog sa kartice ) . Da li razmisljam u dobrom pravcu ili mi se nesto omaklo ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#24 |
Mason
|
![]()
Ja sam radio sa Focusrite VoiceMaster Platinum i... hmmm... nista mu ne fali...
Takodje uveliko koristim Behringer Ultragain Mic 2200 Pro i zadovoljan sam... Nista mu ne fali ![]() Do duse, u planu je nabavka nekog relativno skupljeg chuda (trenutno tipujem na SPL GoldMike 9844) i to ce vrlo brzo biti realizovano, ali ne mogu se pozaliti ni na Ultragain Mic 2200... Usput, svima koji nisu pod nekim ko zna kakvim parama srdacno preporucujem Behringer ADA8000 (8 kanalni AD\DA sa preampom)... Rupa na saksiji za male pare... ![]() Nisam bas zestoki zagovornik Behringer-a, ali nemojmo preterivati... pogotovu mi je bezveze kada cujem nekoga da hvali digitalni mixer Behringer 3216, a pluje ADA8000... to je stvarno smesno... Sto se tice Ivanovog track mastera, ako i on radi kao Voice Master, O.K. je to... Nije Avalon, ali radi ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 24-09-2005 at 06:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Member
|
![]() Quote:
Moze li neko da mi razjasni ovo oko AD konvertera ? Da probam ponovo. Da li je bolje da kupim preamp sa digitalnim izlazom ( i verovatno boljim konverterima od ovih sa Fire 6 ) ili je razlika zanemarljiva pa ne moram da kupujem preamp sa digitalnim izlazom ( razlika do 300 € ) nego iz preamp-a idem u Mackie pa onda u Fire 6 pa onda ona konvertuje u nesto prihvatljivo ? Zna li neko ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam se odlucio za varijantu dbx 376, a jedan od razloga je i A/d konvertor koji je ugradjen u njega. Plus sto je lampaski preamp, solidan eq, upotrebljiv kompresor, i vrlo koristan de-esser, a sigurno ima i bolju konverziju od tvog terrateca. Jeste najskuplja od svih sprava koje si naveo, ali mislim da vredi, posebno ako ga tretiras ne samo kao preamp, vec i kao chanel strip, sto on zapravo i jeste.
A to oko A/D je prosto. 376 ima s/p-dif out, i njega koaksijalnim rca kablom vezes na s/p-dif in tvoje kartice, ukljucis na njoj externi sinc i to je to
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon i pretpojacalo do 400 € | Nocni | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 01-07-2005 11:11 AM |