Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

View Poll Results: koliko ste spremni da izdvojite za godisnju clanarinu ?
ne bih placao 18 36.73%
manje od 5 eura 7 14.29%
5-10 eura 6 12.24%
10-15 eura 9 18.37%
15-20 eura 5 10.20%
vise od 20 eura 4 8.16%
neki drugi iznos (navedite u poruci) 0 0%
Voters: 49. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2006, 06:24 PM   #21
Adi
Member

Adi's Avatar

Default Re: Da li biste placali clanarinu na Rumskom ?

Quote:
Originally Posted by idekius
Niko ovde, u novijem delu price, nije pomenuo naplatu clanarine, ili tako nesto, vec uvodjenje novog dela koji bi studijima, kompozitorima, aranzerima... sluzio kao reklamni deo... Time bi se izbeglo uplitanje marketnga u postove kakvi prilice forumu...

Nije problem sa marketngom na forumu to sto ce neko da se reklamira, vec se taj marketng obicno kamuflira "konstruktivnom diskusijom"... Mali oglas je mali oglas, diskusija je diskusija, a reklamno propagandni program nesto trece...
Slazem se u potpunosti, prikriveni marketing ne bi smeo da se tolerise. Dobar save je dobar savet. Ako mi neko kaze da je neki model miksete, mikrofona itd takav i takav to je u redu ali marketing nebi sme da ima mesta na diskusijama. Ako zele za to poseban deo u okviru foruma, pa zasto ne, neka plate pa neka i reklamiraju. Mozda od svega toga nadjemo i nesto sto nam zatreba a povoljno je.
Adi is offline  
Old 27-03-2006, 06:46 PM   #22
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Upravo je ovo jako bitna tema koja ceka svoj epilog. Mogu reci da ste svi u pravu, jer izvlacim iz "glasa naroda" ono sto je svima zajednicko. Bice promena. One su nuzne. Nadam se da cemo pametno odigrati.
Moram da ponovim po ko zna koji put: ja sam po profesiji advokat a ne vlasnik studija. Zato i imam razumevanja: na ovom mestu ima, vec poprilican broj, profesionalaca u audio domenu. Oni zasluzuju "neku vrstu kataloga" jer je u njihovom interesu. Isto tako, imamo i inzinjera zvuka koji bi, opet u svom interesu, davali misljenja o akustici, mernim instrumentima.
Obicni korisnici, naravno, po praksi stranih foruma, ce promenu najmanje osetiti, jer nece placati sadrzaj foruma, onakav kakav je sad.
Slazem se i oko integracije Portala i Foruma.... priznacete, forum je trenutno mnogo aktivniji od portala.
Isto tako, mene su ranije ubedili u jednu stvar: zasto da ne? Zasto ne poveriti uredjenje najbitnijih tema (koje su free) nekome ko ce ih ocistiti od spama i dati u PDF? Naravno, platiti moderatoru da to i ucini.
Od kojih para platit?
Pa od budzeta rumski.com
Sta ce ciniti taj budzet?
Vracamo se na pocetak.... to je osnovni dogovor o komercijalizaciji koji moramo da se dogovorimo.

Pozdrav
Old 27-03-2006, 07:00 PM   #23
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Zdravo LACKY,

Quote:
Originally Posted by LACKY
....
Isto tako Bogy kaze nesto o prevaram po pitanju studia,trebali bi da organizujemo slusanja.Slazem se ali ko ce sa tim da se bavi?
Ne bih (niti sam) to nazvao kao sto ti to radis, pre bi to moglo biti "nesreca", "katastrofa",... itd. Do sada nisam pronasao ni jednog coveka koji radi maliciozno, u ovoj bransi, odnosno zna da uradi bolje ali nece to namerno, bez jakog razloga. Za tako nesto treba ipak imati mnogo visi nivo znanja i iskustva od normalno potrebnog da bi se stvari (samo) dobro uradile, ali treba imati i motivaciju, slobodnog vremena i temperament za tako nesto. Ako tih pojava i ima, ocekujem da su retke.

Ako si mislio na trapavost i nekompetentnost... takve stvari se obicno lako vide i cuju, ako ljudi imaju mnogo iskustva, ali te pitam sta cemo sa ostalima koji ga nemaju? Njih ima mnogo vise.

Kad neiskusan covek udje prvi put u studio, ocekuje da je studio to sto treba da bude, znaci referentna pojava i dogadjaj za njega... tada mu akustika postaje "uslov za rad" iako ne mora da poznaje akusticku teoriju uopste.

Sto se tice organizacije slusanja, sta ja tu mogu, radite kako vam volja... definitivno akustika je neodvojiva od zvucnika, te ako slusate zvucnike tim pre morate slusati i akustiku... isti je to problem ako ne i veci i skuplji...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 28-03-2006, 03:46 AM   #24
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

E bre nisam te prozvao na bazi "ko ce" u smislu ko je kompetentan" nego covek napravio studio ,napravio neke snimke,napisao to u reklami, momak cuo snimak i odlucio, ovo mi se svidja, ocu ovako"! Razumes!Nismo mi tu da krstimo "svako prema svome sudu".
A ako neki clan foruma pita "ja bi ljudi to i to i gde"e onda kazes sta mislis!Kapiras sta sam mislio?
LACKY is offline  
Old 28-03-2006, 03:53 AM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
E bre nisam te prozvao na bazi "ko ce" u smislu ko je kompetentan" nego covek napravio studio ,napravio neke snimke,napisao to u reklami, momak cuo snimak i odlucio, ovo mi se svidja, ocu ovako"! Razumes!Nismo mi tu da krstimo "svako prema svome sudu".
A ako neki clan foruma pita "ja bi ljudi to i to i gde"e onda kazes sta mislis!Kapiras sta sam mislio?
ok, ok,... onda treba na forumu drzati referentne snimke i referentne mikseve... a ne samo fotografije i price. To ne moraju da budu produkcioni cd-ovi, nego kratki referentni komadici necega... tako se moze proceniti i kvalitet opreme, i kvalitet sobe za snimanje, kao i znanje ljudi koji tamo rade... naravno, ako je sve ovo sto navodim bitno u vasem poslu, a ja o vasem poslu ne znam nista, te se nemoj ljutiti zbog toga.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 28-03-2006, 03:55 AM   #26
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
zasto bi sad zbog ovog pravili novi forum?
zna se na koji nacin se resavaju stvari, zato postoje administratori i moderatori..
Ma dali smo se razumeli?, nije mi jasno sta si hteo da kazes!
Pod forum na to sam mislio!
LACKY is offline  
Old 28-03-2006, 11:16 AM   #27
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Ma dali smo se razumeli?, nije mi jasno sta si hteo da kazes!
Pod forum na to sam mislio!
e to je vec preciznije.
lesha is offline  
Old 01-04-2006, 07:54 PM   #28
andreja
Member

andreja's Avatar

logicno je:

- otvoriti poseban podforum gde ce se postavljati oglasi komercijalnog tipa. za pare naravno.

- zabraniti komercijalno oglasavanje po ostatku foruma i brutalno sankcionisati svaki pokusaj istog.

- baneri se podrazumevaju.
andreja is offline  
Old 02-04-2006, 01:25 AM   #29
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Evo ga decko koji je sve shvatio i objasnijo u dve recenice! U pravu si!, to je sustina!

Last edited by LACKY; 02-04-2006 at 03:36 AM.
LACKY is offline  
Old 02-04-2006, 07:46 AM   #30
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Bice uskoro vijesti u vezi svega, pa i u vezi ovoga. Do tada, nema potrebe dalje siriti pricu...Hvala svima na korisnim prijedlozima.

diviner is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules