Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2005, 01:46 AM   #21
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Solo gitara je vjerovatno na PODju i dobro zvu?i. ?ista je bez softverskog zujanja i gu?enja. Ritam gitare me se nisu uop?e dojmile i ako su snimane sa plug inovima jasno je zasto.
Imam osje?aj da je jedan lead poslije sniman na amplitubeu ali mozda se varam, mutan je sound i zujav, prekriven reverbom i delayom ali nije pomoglo .
Da ?uje se, pri ?emu je Guitar rig fakat ne?to mirniji nego Amplitube, ali me nervira to ?to se pod prstima pona?a jako nerealno. Oni koji se u taj tehnolo?ki deo razumeju bolje od mene su po forumima pljuvali IK multimedia-u da Amplitube ima jasno ?ujan Alijasing, a bogami da se ?uje neka vrsta prisutnog ?u?tanja , ?uje se. Zato se i radujem Amplitube dvojci, jer mi modeling koji je ra?en u Amplitubeu ipak izgleda bli?e stvarnosti od Guitar Rig-a.
POD jeste ?istiji definisaniji i lak?e mu je na?i mesto u matrici. Sa druge strane ide mi na nerve ?to je sterilan kao medicinska sestra. Ima tu neku procesorsku notu koja mi se ne dopada.

Quote:
Sve ?to sam ?uo da je snimljeno sa POD xt, sa stranih siteova mi zvuci dosta dobro tako da ne bi to mije?ao sa softverom jer nije ista svar.
?teta ?to nema kupiti POD u nas
Ovde mnogo ljudi donosi opremu i valja je "Ispod ?ita" u su?tini, nemogu?e je da i u Hrvatskoj nema toga. Nemoj tra?iti POD u radnjama, raspitaj se da li neko privatno donosi robu po narud?bi iz inostranstva, ja sam tako uzeo svoj POD.

Quote:
Ono ?to me se dojmilo na snimci je sviranje solista.Zvu?i dobro uistinu
Solisti, tj. me myself and I ti se zahvaljuju na komplimentu.

Quote:
i dalje kacim hard distorziju (samo niske frekvencije skroz smanjim)pre vst-a.u amplitube-u stavim no speaker i upalim mda combo 4*12.
bez efekata se cuje sam zujanje distorzije visko i bez basa,ali kada upalim amplitube i combo,zvuk postane neverovato bolji.
Zna? ?ta probaj da dobije?: Da ti gitara uklju?ena u kompjuter sa isklju?enim amplitube-om zvu?i kao da si se uklju?io na malo ?isto poja?alo, i postavio tonske kontrole krajnje neutralno. Eto otprilike taj zvuk.

Quote:
mnogo neprespavanih noci sam proveo istrazivajuci razne vst-efekte koji bi mi odgovarali u mixu,tako da sam prilicno skapirao neke stvari,i sve je mogo bolje nego pre,nadam se da cu uskoro da zavrsim jedan mix,bice to
neki noviji gothic-metal pravac,pa ako te ne bude mrzelo da skidas sa neta...bas bih zeleo da cujem tvoje misljenje.
Va?i, javi kad oka?i? voleo bih da ?ujem.
Ja sam ba? nedavno ponovo instalirao sistem, pa sam pazio da instaliram minimum VST plug-ova, da ne bih morao da mnogo mislim
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules